Η επέκταση στη Ρώμη υπογραμμίζει την ολοκληρωμένη στρατηγική της Digital Realty σε όλη τη Μεσόγειο, ενισχύοντας την ικανότητά της να ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση πελατών στην περιοχή

Η Digital Realty (NYSE: DLR), ο μεγαλύτερος παγκόσμιος carrier-neutral πάροχος λύσεων για colocation, cloud- και διασύνδεση, ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση της δραστηριότητάς της στην ιταλική αγορά μετά την απόκτηση γης και τον προκαταρκτικό προγραμματισμό για ανάπτυξη στη Ρώμη.

Η επέκταση της Digital Realty στη Ρώμη θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της ως ηγέτη στην παροχή ψηφιακής υποδομής στην περιοχή της Μεσογείου, χτίζοντας πάνω στην υπάρχουσα παρουσία της στην Αθήνα, τη Μασσαλία και το Ζάγκρεμπ, καθώς και σε κέντρα που βρίσκονται υπό ανάπτυξη στη Βαρκελώνη, την Κρήτη και το Τελ Αβίβ. Βρισκόμενη στο κέντρο τριών ηπείρων, η Μεσόγειος έχει γίνει η πύλη μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Ασίας και προσελκύει σημαντικά intercontinental και regional υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα, δημιουργώντας μία από τις πιο σημαντικές περιοχές διασύνδεσης και ανταλλαγής ψηφιακής κίνησης στον κόσμο.

Η Ρώμη είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τον πληθυσμό και η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ιταλία όσον αφορά το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν. Η στρατηγική γεωγραφική της θέση την καθιστά καλά τοποθετημένη για να ενισχύσει το ρόλο της ως παγκόσμιο κόμβο συνδεσιμότητας, συμπληρώνοντας το Μιλάνο, καθώς και για την αύξηση της ανθεκτικότητας της ιταλικής εθνικής και διεθνούς υποδομής δικτύου. Επιπλέον, βοηθά επίσης την πόλη να διαδραματίσει βασικό ρόλο ως σημαντικός κόμβος συνδεσιμότητας στο κέντρο της Μεσογείου.

Το όραμα της Digital Realty για την ιταλική πρωτεύουσα ως βασικό κόμβο συνδεσιμότητας στη Μεσόγειο ευθυγραμμίζεται με αυτό της NAMEX, του Internet Exchange της Ρώμης. «Η Digital Realty και η NAMEX έχουν κοινό στόχο να μετατρέψουν τη Ρώμη σε κορυφαίο παγκόσμιο κόμβο διασύνδεσης», σχολίασε ο Maurizio Goretti, Διευθύνων Σύμβουλος της NAMEX. Ο Goretti συνέχισε: «Η μακροχρόνια εμπειρία της Digital Realty στην ανάπτυξη carrier-neutral κοινοτήτων δεδομένων υψηλής σύνδεσης είναι ένα κρίσιμο συστατικό για την επίτευξη αυτού του στόχου».

Το πρώτο data center (ROM1) έχει σχεδιαστεί ως εγκατάσταση τέταρτης βαθμίδας(Tier IV), όπως έχει ταξινομηθεί από το Uptime Institute. Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει το 4ο τρίμηνο του 2023. Η τοποθεσία, η οποία καλύπτει 22 εκτάρια γης (περίπου 220.000 τετραγωνικά μέτρα) βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την ακτή, καθιστώντας την ιδανικό σημείο διασύνδεσης για μελλοντικά υποθαλάσσια καλώδια που θα προσγειωθούν στη Ρώμη.

Ο Jan-Pieter Anten, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου EMEA, Digital Realty δήλωσε: «Η ανάπτυξη του πρώτου μας κέντρου δεδομένων στη Ρώμη αποτελεί σημαντικό μέρος της συνολικής στρατηγικής μας σε όλη τη Μεσόγειο και ενισχύει την ηγετική μας θέση στην περιοχή. Αντιπροσωπεύει μια σημαντική επέκταση της PlatformDIGITAL®, της παγκόσμιας πλατφόρμας κέντρων δεδομένων της Digital Realty, υποστηρίζοντας περαιτέρω τους πελάτες μας καθώς αναπτύσσουν γρήγορα την κρίσιμη υποδομή τους στην καρδιά μιας αναπτυσσόμενης κοινότητας κέντρων δεδομένων».

Ο Alessandro Talotta, Διευθύνων Σύμβουλος της Digital Realty στην Ιταλία, πρόσθεσε: “Η παράδοση μιας εγκατάστασης carrier-neutral στη Ρώμη θα συμβάλει στην ενεργοποίηση των στρατηγικών ψηφιακού μετασχηματισμού των τοπικών επιχειρήσεων και των παγκόσμιων πελατών στην περιοχή. Οι πελάτες μας θα επωφεληθούν τα μέγιστα από τις υποδομές μας που θα είναι διασυνδεδεμένες σε υψηλό βαθμό, τόσο με επίγεια όσο και με υποθαλάσσια δίκτυα καλωδίων”.