Η HP συμμετείχε για δεύτερη χρονιά ως χρυσός χορηγός στο συνέδριο Data Center Infrastructures Networking & Cabling Layer One Conference. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η HP παρουσίασε την αρχιτεκτονική HP Flex Network Architecture καθώς και τις πρωτοποριακές λύσεις HP Flex Fabric Networks που βελτιώνουν την απόδοση των data centers  των επιχειρήσεων και των οργανισμών, μειώνοντας το συνολικό κόστος.

Η σειρά προϊόντων HP Networking Flex Fabric προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για τα data centers των πελατών, οι οποίες βασίζονται σε ανοιχτά διεθνή πρότυπα. Τα προϊόντα της σειράς διαθέτουν κοινή αρχιτεκτονική προσέγγιση που καλύπτει όλα τα προϊόντα του χαρτοφυλακίου HP Networking για τα data centers, με κοινή πλατφόρμα διαχείρισης από άκρη σε άκρη. Στη σειρά αυτή περιλαμβάνονται μοντέλα μεταγωγέων (switches), δρομολογητών (routers) και εργαλείων διαχείρισης (management) που μπορούν να υποστηρίξουν πλήρως τις απαιτήσεις και τις ανάγκες τόσο των υπαρχόντων, όσο και των data centers επόμενης γενιάς.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των λύσεων που βασίζονται στα προϊόντα HP Networking Flex Fabric είναι:

• Ανοιχτή αρχιτεκτονική
• Ευκολία παραμετροποίησης και υλοποίησης
• Ευελιξία και επεκτασιμότητα
• Διασφάλιση της επένδυσης
• Διαλειτουργικότητα με προϊόντα άλλων κατασκευαστών
• Ευκολία διαχείρισης
• Μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας και χρήσης

«Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η HP είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει σε βάθος τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τεχνολογιών που χρησιμοποιεί στο κομμάτι του Data Center Networking καθώς και τα πραγματικά οφέλη που προσφέρουμε στους πελάτες μας», δήλωσε ο Αρτέμιος Αναπλιώτης, HP Networking Country Manager για Ελλάδα και Κύπρο. «Οι καινοτόμες λύσεις της HP μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την απόδοση των data centers των πελατών μας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τη ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε., η HP παρουσίασε την τεχνολογία Intelligent Resilient Framework (IRF), αλλά και την ενοποιημένη πλατφόρμα διαχείρισης Intelligent Management Center (IMC). Η HP έχει εγκαταστήσει με επιτυχία την τεχνολογία IRF και την πλατφόρμα IMC στο data center της ΜΟΡΕΑΣ. Ο δικτυακός εξοπλισμός της HP λειτουργεί άψογα σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό άλλων κατασκευαστών που έχει εγκατασταθεί στο data center της ΜΟΡΕΑΣ, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη διαλειτουργικότητα των λύσεων της HP.

Συγκεκριμένα, με την τεχνολογία IRF, οι πελάτες της HP έχουν τη δυνατότητα να ενοποιήσουν πολλαπλές φυσικές δικτυακές συσκευές και multi-layer υπηρεσίες και πρωτόκολλα σε ενιαίες εικονικές οντότητες, οι οποίες μπορούν να παρέχουν αξεπέραστη ευελιξία και ταχύτατους χρόνους σύγκλισης, βασιζόμενες σε ανοιχτά πρότυπα.

Επιπλέον, η πλατφόρμα διαχείρισης IMC προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να διαχειριστούν ενιαία τους δικτυακούς πόρους πολλαπλών κατασκευαστών (cross-vendor), σε επίπεδο network management και orchestration. Έτσι, η πλατφόρμα IMC μπορεί να αντικαταστήσει πολλαπλές επιμέρους λύσεις διαχείρισης των διαφόρων κατασκευαστών δικτύου των οποίων o εξοπλισμός βρίσκεται στο ίδιο data center.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η HP υλοποίησε ένα workshop, με παρουσίαση live demo τόσο του IRF αλλά και του IMC με τη συμμετοχή του Δημήτρη Αθανασίου, IT Manager της ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. Κατά τη διάρκεια του live demo, ο κύριος Αθανασίου παρουσίασε τις δυνατότητες της τεχνολογίας IRF, τρέχοντας μια σειρά από πρακτικά σενάρια, καθώς και τις δυνατότητες της πλατφόρμας IMC, η οποία έχει αντικαταστήσει διάφορες λύσεις διαχείρισης τρίτων παρόχων, οι οποίοι έχουν εγκαταστήσει εξοπλισμό δικτύου στις εγκαταστάσεις της ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.