Η εταιρεία Symantec Corp. (σύμβολο στο χρηματιστήριο Nasdaq: SYMC) ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει μία νέα προσέγγιση για τον εκσυγχρονισμό των backup και recovery,  μία διαδικασία που έχει γίνει αδικαιολόγητα περίπλοκη και κοστοβόρα, καθώς οι ανάγκες αποθήκευσης των δεδομένων των οργανισμών έχουν υποστεί ραγδαία αύξηση. Σε σύγκριση με το παραδοσιακό backup, η προσέγγιση της Symantec επιτρέπει την δημιουργία 100 φορές ταχύτερου backup, διευκολύνει την διαχείριση και απλοποιεί την ανάκτηση σε περίπτωση καταστροφής, βοηθώντας τους πελάτες να εξοικονομήσουν σημαντικά κόστη, ενώ παράλληλα να προστατεύουν καλύτερα τα εταιρικά τους δεδομένα. Τα τελευταία 20 χρόνια τα δεδομένα έχουν υποστεί μία εκθετική αύξηση, το virtualization έχει υιοθετηθεί σε ευρεία κλίμακα και τα service level agreements (SLAΆs) είναι σχεδόν αδύνατον να τηρηθούν. Αυτές οι προκλήσεις επηρεάζουν ακόμη και τις μικρότερες επιχειρήσεις που πασχίζουν με την πολυπλοκότητα και κινδυνεύουν από απώλεια δεδομένων λόγω καταστροφών. Η σημερινή προσέγγιση για τον εκσυγχρονισμό του backup παρουσιάζει μία μεγάλη συλλογή λύσεων, που οδηγούν σε επιπρόσθετη πολυπλοκότητα, αυξανόμενα κόστη και πονοκέφαλο στους διαχειριστές των συστημάτων, των δικτύων και των στελεχών των επιχειρήσεων.
“H μοναδική και πιο δραματική αλλαγή είναι όγκος των δεδομένων, εφαρμογών και virtual συσκευών για τα οποία δεν μπορεί να γίνει επεξεργασία μέσω των backup περιβαλλόντων που διαθέτουμε σήμερα. Οι οργανισμοί έχουν αναβαθμίσει τα service level agreements, αυξάνοντας τις προσδοκίες για διαθεσιμότητα και την ανάγκη λειτουργίας σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο 24/7.  Όταν αυτά συνδυάζονται με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, οδηγούν σε ένα περιβάλλον αποδιοργάνωσης, με τεράστιες επιπτώσεις στους υπεύθυνους πληροφορικής. Οι μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται μία ολιστική στρατηγική σχετικά με την προστασία, μία μοναδική πλατφόρμα ή λύση που θα χειρίζεται την ποικιλομορφία των διαφόρων τύπων δεδομένων και φόρτου εργασίας, αντί να προσπαθούν να ενσωματώσουν μία σειρά από ανόμοιες λύσεις, κάτι που έχει αποδειχθεί κοστοβόρο και χρονοβόρο,” είπε ο κ. Dave Russell, vice president του τομέα Storage Technologies and Strategies της εταιρείας Gartner.
Click to Tweet: Η Symantec παρουσιάζει νέες λύσεις για καλύτερο Backup για οργανισμούς κάθε μεγέθους και προτείνει 80 τοις εκατό μείωση στα λειτουργικά κόστη: http://bit.ly/z8W7X6
“Σήμερα η Symantec αποκαλύπτει ένα νέο καινοτόμο σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της προστασίας της πληροφορίας που θα οδηγήσει σε 80% μείωση του λειτουργικού κόστους που σχετίζεται με το backup σε διάστημα πέντε ετών,” είπε ο κ. Αντώνης Γιαννάς, Principal Presales Consultant της Symantec Hellas.  “Η Symantec ανακοινώνει μία νέα σειρά λύσεων που επιλύουν τα προβλήματα στο backup – από τα πιο σύνθετα θέματα των εταιρικών data centers που απαιτούν μία διαβαθμισμένη στρατηγική ανάκτησης μέχρι τις μικρές επιχειρήσεις που χρειάζονται να αισθάνονται την σιγουριά ότι μπορούν με ευκολία να ανακτήσουν τα δεδομένα τους.”

Η Symantec ολοκλήρωσε πρόσφατα έρευνα σε περισσότερους από 1.400 επαγγελματίες IT σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τις μεθόδους backup που χρησιμοποιούν και την δυνατότητά τους να ανακτούν πληροφορίες σε περίπτωση καταστροφής. Τα ευρήματα καταδεικνύουν ότι οι παραδοσιακές προσεγγίσεις backup είναι εσφαλμένες και μία νέα προσέγγιση ήταν απαραίτητη:
•         49% των ερωτηθέντων δεν μπορεί να τηρήσει τα service level agreements (SLAΆs) λόγω του μεγέθους των δεδομένων του
•         72% των ερωτηθέντων θα άλλαζε λύση backup εάν διπλασιαζόταν η ταχύτητά του
•         28% αναφέρουν ότι έχουν πιο πολλά εργαλεία backup από όσα χρειάζονται
•         Οι οργανισμοί διαθέτουν 4 λύσεις backup κατά μέσο όρο για την προστασία των φυσικών συστημάτων και 3 για τα εικονικά
•         42% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η λύση virtualization backup που διαθέτουν δεν δουλεύει επαρκώς
•         Ποσοστό μεγαλύτερο από το ένα τρίτο (36%) των ερωτηθέντων δεν θα στοιχημάτιζαν τον μισθό τους ότι τα δεδομένα που έχουν κάνει backup θα μπορούν να ανακτηθούν κατά 100%

Σύμφωνα με τη μελέτης της Symantec 2011 SMB Disaster Preparedness Survey, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν στις προτεραιότητές τους το disaster preparedness μέχρι να αποκτήσουν οι ίδιοι μία ανάλογη εμπειρία καταστροφής ή απώλειας δεδομένων. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες δεν έχουν καταρτίσει ένα πλάνο και 41% ανέφεραν ότι δεν έχουν σκεφτεί ποτέ να δημιουργήσουν ένα πλάνο disaster recovery. Τα αποτελέσματα της μελέτης αποκαλύπτουν ότι το κόστος μη προετοιμασίας μίας επιχείρησης είναι υψηλό, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία μίας μικρομεσαίας επιχείρησης.
Βασικά στοιχεία της μοναδικής προσέγγισης της Symantec για την προστασία της πληροφορίας είναι οι λύσεις NetBackup 7.5 και Backup Exec 2012 και οι λύσεις cloud, οι οποίες είναι σχεδιασμένες για να βοηθήσουν περισσότερους από δύο εκατομμύρια πελάτες της να αντιμετωπίσουν τα επίμαχα θέματα backup που είναι κοινά για όλες τις εταιρείες παγκοσμίως. Η στρατηγική της Symantec εστιάζει στους ακόλουθους συγκεκριμένους τομείς:
•         Αλλαγή του Λειτουργικού Μοντέλου του Backup: Η στρατηγική της Symantec είναι να εξαλείψει 80% του λειτουργικού κόστους του backup, προσφέροντας μία ενιαία πλατφόρμα που αντικαθιστά τις πολλαπλές λύσεις που χρησιμοποιούνταν στο backup μέχρι σήμερα. Οι backup συσκευές της Symantec μπορούν να οδηγήσουν τα κόστη σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα απΆ ότι οι παραδοσιακές συσκευές, συνδυάζοντας λογισμικό backup και deduplication σε μία μόνο λύση, που υποστηρίζεται από ένα μόνο προμηθευτή, για γρήγορη ανάπτυξη και εύκολη διαχείριση. Η δυνατότητα συνδυασμού λογισμικού, συσκευών και λύσεων backup με βάση το cloud παρέχει στους πελάτες περισσότερες επιλογές και ευελιξία.
•         Όχι πια άλλα Backup Window: 100 φορές ταχύτερο backup με το NetBackup 7.5, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους, σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να ολοκληρώσουν την πλήρη διαδικασία backup στις ταχύτητες των εφεδρικών backup χωρίς να θυσιάζουν την δυνατότητα ανάκτησης για να επιτύχουν τα κρίσιμα service levels.
•         Καταπολέμηση της διατήρησης δεδομένων επΆ αόριστο: Πολλοί οργανισμοί διατηρούν backup για περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζεται. Έχοντας γνώση πότε οι πληροφορίες μπορούν να διαγράφουν τα δεδομένα τους μειώνει σημαντικά το κόστος και τα βάρη διαχείρισης του ΙΤ. Νέες δυνατότητες εύρεσης στα αρχεία backup στο NetBackup δίνουν στο IT την δυνατότητα να διαχωρίζει τι είναι σχετικό από νομικής άποψης και σύμφωνα με τους κανονισμούς συμμόρφωσης, ενώ η λοιπή υποδομή του backup λειτουργεί σε μηνιαία – διμηνιαία – τριμηνιαία βάση. Η επΆ αορίστου διατήρηση δεδομένων αποτελεί αλόγιστη σπατάλη για το ΙΤ και ένα τεράστιο ρίσκο για τις νομικές υπηρεσίες.
•         Ενοποίηση των Snapshots και Backup: Ένα snapshot χωρίς το NetBackup παραμένει απλά ένα snapshot.  Ένα snapshot μαζί με την λύση NetBackup αποτελεί συνώνυμο της προστασίας της πληροφορίας, διαχείρισης και δυνατότητας ανάκτησης. Ενοποιώντας τα snapshot και backup στο NetBackup, η Symantec προσφέρει την ταχύτητα των snapshot με την δυνατότητα ανάκτησης του backup.
•         Παύση συσσώρευσης των Tapes On Trucks: Με την βοήθεια της τεχνολογίας Symantec NetBackup, οι οργανισμοί μπορούν να εκσυγχρονίσουν τις στρατηγικές disaster recovery που διαθέτουν και να σταματήσουν την μέθοδο αποστολής tapes by truck. Η λειτουργία Symantec NetBackup Auto Image Replication (AIR) επιτρέπει στους πελάτες να εξουδετερώνουν τον όγκο των φυσικών στοιχείων και δίνουν προτεραιότητα στα αρχεία που μπορούν να σταλούν μέσω του δικτύου, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους.
•         Ενοποίηση των Virtual και Physical Backup: Στόχος είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους γύρω από το virtualization με την τεχνολογία Symantec V-Ray (για την οποία εκκρεμεί κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας), επιτρέποντας στους οργανισμούς να έχουν μεγαλύτερο visibility σχετικά με τις VMware και Hyper-V μηχανές του virtual backup με ένα μόνο προϊόν. Η τεχνολογία V-Ray, η οποία είναι ενσωματωμένη σε NetBackup και Backup Exec, προσφέρει ισορροπία στην δημιουργία backup σε virtual machine, έτσι ώστε να εξουδετερώσει τις «καταιγίδες» backup, να βελτιώσει την απόδοση των virtual machine και να μειώσει την ανάγκη αποθήκευσης μέσω του data deduplicating παντού, είτε βρίσκονται σε VMware, σε Hyper-V ή σε φυσικούς servers, έχοντας ως αποτέλεσμα έως 90% μείωση των αποθηκευτικών αναγκών. 
•         Ένα Προϊόν! Για κάθε ανάγκη Ανάκτησης:  To Backup μπορεί να έχει πολλές μορφές, αλλά όχι και η ανάκτηση. Η Symantec παρέχει μία λύση για όλα τα backup είτε γίνονται σε  tape, disk, σε φυσικά ή virtual περιβάλλοντα. Οι πελάτες μπορούν να ανακτήσουν κάθε εφαρμογή ή σύστημα σε μία virtual μηχανή είτε έχουν το hardware είτε όχι. Φυσική ή virtual ανάκτηση συμπεριλαμβάνεται χωρίς κόστος στη λύση Backup Exec, απλοποιώντας το disaster recovery μέσω της αυτοματοποιημένης δημιουργίας μίας virtual μηχανής όταν υπάρχει ανάγκη ανάκτησης. Η νέα backup to virtual (B2V) τεχνολογία είναι διαθέσιμη για να επιταχύνει την μετάβαση από τους φυσικούς σε virtual servers ως τμήμα της διαδικασίας backup.
•         Εξουδετέρωση της Πολυπλοκότητας: Το Backup Exec έχει εξαλείψει την πολυπλοκότητα διαχείρισης του backup μέσω της απλοποίησης του user interface, χρησιμοποιώντας στοιχεία από εκατομμύρια χρήστες, από διάφορες πολιτικές συμμόρφωσης και θέματα licensing.  Αυτό επιτρέπει στους διαχειριστές IT και στους ιδιοκτήτες SMB να έχουν μία στρατηγική προστασίας δεδομένων χωρίς να απασχολούν στελέχη μόνο για backup.
•         Εύκολο Backup: Η Symantec παρουσιάζει το Backup Exec Small Business Edition εξασφαλίζοντας στις μικρότερες εταιρείες να αποκτήσουν μία κατάλληλη προστασία δεδομένων σε λιγότερο από 10 λεπτά σε 3 απλά βήματα. Επιπρόσθετα, η Symantec επεκτείνει το Backup Exec.cloud στην Ευρώπη, παρέχοντας σε όσους πελάτες επιθυμούν μία απλή, αυτοματοποιημένη διαδικασία backup σε μία αξιόπιστη και ασφαλή λύση.