Η νέα λύση AuthPoint Total Identity Security της εταιρείας προσθέτει προηγμένες δυνατότητες διαχείρισης κωδικών πρόσβασης και παρακολούθηση στο dark web για την προστασία εταιρικών διαπιστευτηρίων

Η WatchGuard® Technologies, παγκόσμιος ηγέτης στην ενοποιημένη κυβερνοασφάλεια, παρουσιάζει το AuthPoint Total Identity Security, ένα ολοκληρωμένο πακέτο που συνδυάζει το βραβευμένο AuthPoint έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) με δυνατότητες παρακολούθησης διαπιστευτηρίων στο dark web και διαχειριστή κωδικών πρόσβασης εταιρικού επιπέδου. Η εισαγωγή αυτού του νέου προϊόντος, σε συνδυασμό με τις zero-trust πολιτικές κινδύνου της Ενοποιημένης Πλατφόρμας Ασφαλείας της WatchGuard – WatchGuard Unified Security Platform®, επιτρέπει στους παρόχους διαχειριζόμενων υπηρεσιών (MSPs) να παρέχουν τη βέλτιστη σύγχρονη παροχή κυβερνοασφάλειας από το WatchGuard Cloud.

«Τα διαπιστευτήρια που έχουν κλαπεί ή διαρρεύσει είναι η κύρια αιτία παραβίασης δεδομένων, ωστόσο οι κωδικοί πρόσβασης παραμένουν η πιο διαδεδομένη μέθοδος ελέγχου ταυτότητας χρηστών για εταιρείες», δήλωσε η Carla Roncato, vice president of Identity της WatchGuard. «Και ενώ ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων έχει γίνει υποχρεωτική απαίτηση για τις εταιρείες, οι περισσότεροι εξακολουθούν να πρέπει να αντιμετωπίσουν αδύναμους και επαναχρησιμοποιούμενους κωδικούς πρόσβασης, κοινόχρηστους κωδικούς πρόσβασης διαχειριστή, διαρροές διαπιστευτηρίων στο dark web και εταιρικές εφαρμογές με περιορισμένη υποστήριξη MFA. Το AuthPoint Total Identity Security παρέχει προηγμένες δυνατότητες διαχείρισης κωδικών πρόσβασης και παρακολούθηση dark web για να συμβάλει περαιτέρω στην προστασία των εταιρικών διαπιστευτηρίων, πέραν από το MFA και την μεμονωμένη σύνδεση δικτύου.»

Το AuthPoint Total Identity Security επιτρέπει στους MSPs να προσφέρουν στους πελάτες τους παρακολούθηση διαπιστευτηρίων, on-demand ειδοποιήσεις έκθεσης στο dark web και διαχείριση κωδικού πρόσβασης για τη μείωση των ζητημάτων που σχετίζονται με την παραβίαση διαπιστευτηρίων με μια εφαρμογή all-in-one ελέγχου ταυτότητας για κινητά iOS και Android. Επίσης, το AuthPoint Total Identity Security παρέχει στους χρήστες ένα εύχρηστο εργαλείο για τη δημιουργία πολύπλοκων κωδικών πρόσβασης που συμπληρώνονται αυτόματα μέσω επεκτάσεων προγραμμάτων περιήγησης για Microsoft Edge, Google Chrome, Apple’s Safari και Firefox, που προστατεύονται από έναν κωδικό πρόσβασης αποθήκευσης. Αποθηκεύοντας τα διαπιστευτήρια κάθε εφαρμογής σε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, ο χρήστης πρέπει να δημιουργήσει και να θυμάται μόνο έναν μοναδικό, περίπλοκο κωδικό πρόσβασης στο vault, ο οποίος συμβάλλει στον μετριασμό του κινδύνου phishing.

Κύρια χαρακτηριστικά του Auth Total Identity Security:

  • AuthPoint MFA ServiceΤο AuthPoint MFA, που παρέχεται μέσω του WatchGuard Cloud, διευκολύνει τη διαμόρφωση και τη διαχείριση των μεθόδων επαλήθευσης εντός και εκτός σύνδεσης και δίνει πρόσβαση σε τελικά σημεία, VPNs και εφαρμογές δικτύου, καθώς και τη δημιουργία μιας μόνο πύλης εφαρμογών σύνδεσης σε πολλαπλές χρήσεις πελατών.
  • Dark Web Monitor Η on-demand υπηρεσία AuthPoints Dark Web Monitoring ειδοποιεί τους πελάτες όταν εντοπίζονται παραβιασμένα διαπιστευτήρια, από έως και τρία ελεγχόμενα domains, σε βάσεις δεδομένων διαπιστευτηρίων που αποκτήθηκαν πρόσφατα. Οι ειδοποιήσεις αποστέλλονται στους διαχειριστές και στους τελικούς χρήστες που έχουν επηρεαστεί, ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν νέους κωδικούς πρόσβασης γρήγορα και πριν από γίνει η παραβίαση του λογαριασμού τους.
  • Password Manager – Κατασκευασμένο με γνώμονα την επαγγελματική χρήση, το AuthPoint’s Corporate Password Manager της WatchGuard επιβάλλει υψηλότερες προδιαγραφές για τους κωδικούς πρόσβασης και βοηθά στη μείωση της συχνότητας των αιτημάτων επαναφοράς κωδικού πρόσβασης. Οι κωδικοί πρόσβασης δεν χρειάζεται να απομνημονεύονται, μιας και αποθηκεύονται με ασφάλεια στο vault και περαιτέρω προστατεύονται με τον περίπλοκο κωδικό πρόσβασης του κάθε χρήστη, διασφαλίζοντας ότι μόνο αυτός μπορεί να αποκρυπτογραφήσει και να έχει πρόσβαση στα διαπιστευτήρια. Όταν οι χρήστες θέλουν πρόσβαση στις εφαρμογές τους, μπορούν να ανακτήσουν τους κωδικούς πρόσβασής τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή AuthPoint για κινητά για iOS και Android ή/και την επέκταση προγράμματος περιήγησης για αυτόματη συμπλήρωση διαπιστευτηρίων για μια πιο ομαλή συνολική εμπειρία ενιαίας σύνδεσης. Πιο συγκεκριμένα παρέχει:
    • Εταιρικό Vault – Προσθέστε διαπιστευτήρια και δημιουργήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συνήθως στο χώρο εργασίας όπου δεν είναι ενεργοποιημένο το SSO. Επιπλέον, οι διαχειριστές μπορούν να μοιράζονται με ασφάλεια διαπιστευτήρια για την κοινή χρήση μιας εφαρμογής.
    • Προσωπικό VaultΠροσθέστε διαπιστευτήρια και δημιουργήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για προσωπικές και κοινωνικές εφαρμογές. Εάν ο εργαζόμενος αποχωρήσει από την εταιρεία, τα προσωπικά διαπιστευτήρια μπορούν να εξαχθούν και να εισαχθούν σε άλλο πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης.

«Ένας από τους πολλούς λόγους που εκτιμούμε τη WatchGuard ως συνεργάτη τεχνολογίας είναι γιατί επεκτείνει συνεχώς το πλαίσιο της WatchGuard Unified Security Platform με νέες υπηρεσίες και λύσεις cloud, βοηθώντας μας να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες μας», δήλωσε ο δήλωσε o Ιωάννης Στέλλας, Head of Networking Unit, Network Engineer, WatchGuard Expert at Infinitum S.A.  «Το νέο πακέτο AuthPoint Total Identity Security συνδυάζει δύο κατηγορίες προστασίας ταυτότητας σε μια, με τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης και με το multi-factor authentication, και επεκτείνεται, επιτρέποντας την παρακολούθηση διαπιστευτηρίων του Dark Web για την προστασία των πελατών μας από ευρέως διαδεδομένους κινδύνους που βασίζονται σε διαπιστευτήρια. Αυτοί οι κίνδυνοι επηρεάζουν τους πάντες, χρειάζεται μόνο ένα παραβιασμένο διαπιστευτήριο για να καταλήξει σε μια επιτυχημένη επίθεση ransomware. Αυτό είναι το είδος του προϊόντος που χρειάζονται οι επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή και στο άμεσο μέλλον.»

Για περισσότερες πληροφορίες για το AuthPoint Total Identity Security, πατήστε εδώ.