Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future». Περισσότεροι από 600 ηγέτες του κλάδου των Data Center, τεχνικοί εμπειρογνώμονες και συνεργάτες από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν για να συζητήσουν για τις νέες ευκαιρίες, απαιτήσεις και προκλήσεις στην παγκόσμια βιομηχανία Data Center, στην εποχή της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης. Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής, παρουσιάστηκαν και οι καινοτόμες πρακτικές των πράσινων Data Center καθώς και οι τρεις τελευταίες λύσεις εγκατάστασης Data Center της Huawei, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο τοπικό πράσινο Data Center της Huawei προκειμένου να διαπιστώσουν πώς μπορούν να διατηρηθεί η αποτελεσματικότητα στη χρήση (PUE), χαμηλά στο 1.15. Οι συμμετέχοντες, εξερεύνησαν από κοινού τρόπους για να οικοδομήσουν ένα πράσινο, μειωμένων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέλλον. 

Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες για την οικοδόμηση ισχυρού θεμελίου για τo Green Computing 

Ο Hou Jinlong, Πρόεδρος της Huawei Digital Power Technologies Co. Ltd., δήλωσε στην ομιλία του, ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός σε διάφορες βιομηχανίες έχει επιταχυνθεί, ο αριθμός των παγκόσμιων συνδέσεων και οι απαιτήσεις υπολογιστικής ισχύος έχουν διπλασιαστεί και η ζήτηση για κατασκευή data center έχει αυξηθεί. Η Huawei ενσωματώνει τεχνολογίες 4T (Watt/Bit/Heat/Battery) και εστιάζει σε data center μικρού, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους και σε παροχή ενέργειας για διάφορες επιχειρήσεις. Προσφέρει κορυφαία προϊόντα και λύσεις παγκοσμίως για να βοηθήσει τη βιομηχανία να δημιουργήσει πράσινα, απλά, ευφυή και αξιόπιστα Data Center που θα επιτρέπουν σε κάθε watt να μεταφέρει περισσότερη υπολογιστική ισχύ και να επιταχύνει τη μετάβαση σε μια νέα εποχή ψηφιακής ισχύος.

Στην κεντρική του ομιλία με θέμα “Leverage Computing Power to Build a Low-Carbon Smart Future”ο Charles Yang, Πρόεδρος Global Marketing, Sales and Services της Huawei Digital Power, επισήμανε ότι η υπολογιστική ισχύς ενεργοποιεί την κοινωνική ανάπτυξη και ότι βιομηχανία των Data Center εξελίσσεται. Η Huawei συνεργάζεται με ειδικούς από όλο τον κόσμο για τον καθορισμό των Data Center επόμενης γενιάς, καινοτομεί και δημιουργεί έργα αναφοράς μέσω πολυάριθμων πρακτικών με πελάτες και συνεργάτες, με στόχο την ανάπτυξη της βιομηχανίας. Στο πλαίσιο της ακμάζουσας ψηφιακής οικονομίας, η Huawei αδράττει τις ευκαιρίες και χτίζει ένα κορυφαίο, ισχυρό και ασφαλές τεχνολογικό σύστημα που ενσωματώνει ψηφιακές και ηλεκτρονικές τεχνολογίες ισχύος, υποστηρίζοντας τους πελάτες και τους συνεργάτες της κοινότητας στην οικοδόμηση ενός ευφυούς μέλλοντος μειωμένων εκπομπών άνθρακα.

Η Huawei λανσάρει Scenariobased λύσεις Data Centers επόμενης γενιάς

Ο Fei Zhenfu, Πρόεδρος του Huawei Data Center Facility Domain, στην κεντρική ομιλία του με θέμα “Ultimate Energy Efficiency and Full-chain Reliability” παρουσίασε την επόμενης γενιάς λύση έμμεσης ψύξης με εξάτμιση EHU και έξυπνη λύση διαχείρισης για φορητές συσκευές iManager-M. Ένα χαρτοφυλάκιο scenario-based λύσεων Data Center που υπόσχονται βέλτιστη αξιοπιστία σε όλο τον κύκλο ζωής θα κατασκευαστεί για να συμβάλλει στην ανάπτυξη της βιομηχανίας των Data Center.

Καθώς ο ευφυής κόσμος επιταχύνεται, αναδύεται πληθώρα δεδομένων , τα οποία απαιτούν ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο ασφάλειας και αξιοπιστίας. Η Huawei θεωρεί την αξιοπιστία ως τον πυρήνα της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και λύσεων εγκαταστάσεων data center, γι΄αυτό έχει δημιουργήσει ολοκληρωμένη προστασία ασφαλείας για την αποφυγή οποιουδήποτε κινδύνου.

Για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της υψηλής κατανάλωσης ενέργειας και της χαμηλής αξιοπιστίας των παραδοσιακών συστημάτων ψύξης σε μεγάλα data centers, η Huawei ανέπτυξε την επόμενης γενιάς λύση έμμεσης ψύξης με εξάτμιση EHU που βασίζεται στις έννοιες της απόλυτης εξοικονόμησης ενέργειας και της αξιοπιστίας πλήρους αλυσίδας.

Η Huawei έχει καθιερώσει τεχνογνωσία στους αλγόριθμους υπηρεσιών, O&M και AI για κέντρα δεδομένων μικρού και μεσαίου μεγέθους. Η έξυπνη λύση διαχείρισης iManager-M ενσωματώνει όλα αυτά τα δυνατά σημεία και προσφέρει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • Worry-free: Η λύση εμφανίζει ακριβή KPI και επιτρέπει O&M για κινητά οποιαδήποτε στιγμή οπουδήποτε. Το βελτιωμένο Harmony UI εγγυάται βέλτιστη εμπειρία χρήστη.
  • Αξιόπιστη: Η καινοτόμος μηνιαία αναφορά iHealth μπορεί να εντοπίσει πιθανούς κινδύνους σε περισσότερα από 20 σενάρια, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να λαμβάνουν ακριβή κατάσταση υγείας διαφόρων συσκευών. Με πέντε λειτουργίες ειδοποίησης, τα σφάλματα μπορούν να αναφέρονται με ένα κλικ και αποστέλλονται επίσης αρχεία καταγραφής για να διασφαλιστεί η ταχεία επισκευή.
  • Έξυπνη: Η βελτιστοποίηση ενεργειακής απόδοσης iCooling@AI διευκολύνει την έξυπνη ψύξη σε έξυπνα αρθρωτά data center, μειώνοντας το PUE κατά περισσότερο από 15%.
  • Απλή: Το λογισμικό αναπτύσσεται στο cloud, επομένως δεν χρειάζεται τοπικός διακομιστής, γεγονός που μειώνει το CAPEX. Η διαχείριση πολλών data center με διαφορετικές συσκευές μπορεί να γίνει εύκολα με ενοποιημένο τρόπο.

Δημιουργία μιας λύσης FusionDC από τη Huawei και τους συνεργάτες της για επίτευξη κοινής επιτυχίας

Ο Shui Yu, Γενικός Διευθυντής Huawei Data Center Facility and Critical Power Consulting and Ecosystem Solution Dept, παρουσίασε τη λύση FusionDC Ecosystem. Δήλωσε ότι ένα μοντέλο «Huawei+Partner» βασισμένο στην αρχιτεκτονική «1+4+N» θα υιοθετηθεί για να προωθήσει την αναβάθμιση της προκατασκευασμένης αρθρωτής κατασκευής βοηθώντας τους πελάτες της να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους.

Με συνεχείς επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη και καινοτομίες στον τομέα των προκατασκευασμένων αρθρωτών data center, η Huawei αναβάθμισε τις λύσεις εγκαταστάσεων data centers από FusionDC 1.0 AIO σε FusionDC 2.0 και σε FusionDC 3.0, που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του πρώτου προκατασκευασμένου αρθρωτού data center σε επίπεδο κτιρίου στον κόσμο. Η Huawei κατασκεύασε την Νο. 1 σειρά προκατασκευασμένων αρθρωτών data centers στον κόσμο για 12 έτη, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ άνω των 400 MW.

Βασισμένη στην αρχιτεκτονική “1+4+N”, η λύση προκατασκευασμένων αρθρωτών data centers επόμενης γενιάς FusionDC 5.0, διαθέτει σχεδιασμό προϊόντων μηχανικής, αρθρωτό σχεδιασμό και προκατασκευή μονάδων. Βοηθά τους πελάτες να αναπτύξουν περίπου χίλια rack σε μόλις μισό χρόνο, μειώνει το TTM κατά 50% και το PUE στο 1,15και βελτιώνει την ανακυκλωσιμότητα από 30% σε 85%.