Με μια σειρά αυστηρών αξιολογήσεων, ο ανεξάρτητος φορέας AV-Tests, συνέκρινε κορυφαία προϊόντα κυβερνοασφάλειας. H Bitdefender κέρδισε το διάσημο βραβείο AV-TEST για την καλύτερη προστασία και την καλύτερη απόδοση για εταιρικούς χρήστες, καθώς και τρία επιπλέον βραβεία στην κατηγορία προϊόντων για οικιακούς χρήστες.

Στην κατηγορία εταιρικών λύσεων, τα προϊόντα που αξιολογήθηκαν ήταν τα Bitdefender Business Security & Business Security Enterprise, ενώ στην κατηγορία καταναλωτικών λύσεων, ξεχώρισαν το Internet Security, το Security για Android και MacOS.

Τα κυριότερα σημεία αξιολόγησης αφορούσαν :

Προστασία έναντι Zero Day απειλών, όπου οι λύσεις ελέγχθηκαν σε 210 samples και το Bitdefender επίτευξε σκορ 100%, χρησιμοποιώντας τους πολυεπίπεδους μηχανισμούς που εμπεριέχουν ML και AI

Εντοπισμός διαδεδομένων malwares και αποτροπή διάδοσης, όπου οι λύσεις ελέγχθηκαν σε 11.862 malwares που ανιχνεύθηκαν τις τελευταίες 4 εβδομάδες. Το Bitdefender πέτυχε και πάλι 100% επιτυχία, αποδεικνύοντας πως δικαίως κατέχει τον τίτλο της Best Protection λύσης

Αντίκτυπο στην απόδοση: Οι λύσεις ελέγχθηκαν με πολλαπλές δοκιμές, σε εκκίνηση ενός δημοφιλούς προγράμματος, λήψη εφαρμογών που χρησιμοποιούνται συχνά, εκκίνηση τυπικού λογισμικού, εγκατάσταση εφαρμογών που χρησιμοποιούνται συχνά και αντιγραφή αρχείων τοπικά και μέσω του δικτύου. Συγκρίνοντας τον αντίκτυπο κάθε λύσης με τον μέσο όρο του κλάδου, το Bitdefender διέπρεψε διατηρώντας την κατανάλωση κάτω από τον μέσο όρο του κλάδου σε κάθε εργασία.

Ευχρηστία και καταμέτρηση false alarms : Για αυτήν τη δοκιμή, χρησιμοποιήθηκαν εκατομμύρια δείγματα για να προσδιοριστεί η τάση της λύσης να επισημαίνει ένα γνήσιο λογισμικό, διαδικασίες και ιστότοπους ως κακόβουλα. Οι ψευδείς συναγερμοί είναι μια απίστευτα σημαντική πτυχή μιας λύσης για μέτρηση, καθώς μπορούν όχι μόνο να οδηγήσουν σε κόπωση τους διαχειριστές, αλλά και σε παραπλάνηση, οδηγώντας τους να αγνοήσουν σημαντικά μηνύματα μέσα σε έναν μεγάλο όγκο λανθασμένων ειδοποιήσεων. Το Bitdefender πέτυχε για άλλη μια φορά κορυφαία αποτελέσματα δημιουργώντας μόνο ένα false positive ανάμεσα σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο δείγματα, κερδίζοντας μας το βραβείο Καλύτερης Απόδοσης.