Η Check Point® Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), κορυφαίος πάροχος λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά της Perimeter 81, μιας πρωτοποριακής εταιρείας Security Service Edge (SSE). Με την εξαγορά αυτή, η Check Point θα βοηθήσει τους οργανισμούς να επιταχύνουν την υιοθέτηση της ασφαλούς πρόσβασης σε απομακρυσμένους χρήστες, τοποθεσίες, cloud, datacentres και το διαδίκτυο, ενώ παράλληλα θα στοχεύει στην παροχή της πιο ασφαλούς και ταχύτερης λύσης SSE στην αγορά. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Check Point θα εξαγοράσει την Perimeter 81 έναντι περίπου 490 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η υβριδική εργασία αποτελεί πλέον το πρότυπο για τους οργανισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο και ο ψηφιακός μετασχηματισμός μετατοπίζει συνεχώς τα κέντρα δεδομένων στο cloud. Αυτή η σημαντική μετατόπιση απαιτεί μια προηγμένη προσέγγιση για την ασφάλεια δικτύου που μπορεί να προσαρμόζεται απρόσκοπτα και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σύγχρονων επιχειρήσεων. Η Gartner βλέπει την αγορά Secure Access Service Edge (SASE) να αγγίζει τα 20B+ δολάρια μέχρι το 2026, κάτι που αποδεικνύει την ανάγκη υιοθέτησης μιας ενοποιημένης αρχιτεκτονική ασφάλειας από τις επιχειρήσεις.

Η Perimeter 81, που ξεκίνησε το 2018 με μια ομάδα άνω των 200 εργαζομένων, εξυπηρετεί περισσότερους από 3.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία, η οποία αναγνωρίζεται ως ηγέτης στο Zero Trust Wave της Forrester, προσφέρει μια καινοτόμο προσέγγιση στο SSE, η οποία συνδυάζει την προστασία στο cloud και στην συσκευή. Η Perimeter 81 προσφέρει μια μοναδική σουίτα δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της Zero Trust Access, της σύνδεσης πλήρους πλέγματος μεταξύ χρηστών, υποκαταστημάτων και εφαρμογών. Αυτό επιτρέπει στους απομακρυσμένους χρήστες να επωφελούνται από γρήγορη, ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο όπου κι αν βρίσκονται, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει τις παραβιάσεις της ιδιωτικότητας στο cloud. Η Perimeter 81 επιτρέπει επίσης μια απλή και γρήγορη ανάπτυξη μιας ώρας – έναντι εβδομάδων με τις παραδοσιακές λύσεις – δίνοντας έμφαση στην ευκολία χρήσης και την εξορθολογισμένη διαχείριση.

Η Check Point σκοπεύει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της Perimeter 81 και να τις ενσωματώσει στην αρχιτεκτονική του Check Point Infinity, ώστε να προσφέρει μια ενοποιημένη λύση ασφάλειας σε όλο το δίκτυο, το cloud και τους απομακρυσμένους χρήστες, η οποία θα υποστηρίζεται από την κορυφαία στον κλάδο πρόληψη απειλών. Η Perimeter 81 βρίσκεται σε ιδανική θέση για να υποστηρίξει το όραμα της Check Point να παρέχει την ταχύτερη και ασφαλέστερη λύση SASE στον κλάδο.

“Με την έλευση της υβριδικής εργασίας και την άνοδο του μετασχηματισμού του cloud, η ζήτηση για υπηρεσίες ασφαλείας που επεκτείνονται πέρα από την περίμετρο του δικτύου αυξάνεται”, λέει ο Gil Shwed, CEO της Check Point Software Technologies. “Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Perimeter 81 και ενσωματώνοντας αυτές στην πλατφόρμα Check Point Infinity συνεχίζουμε το όραμά μας, που δεν είναι άλλο από την παροχή της καλύτερης ασφάλειας μέσω ολοκληρωμένων, συνεργατικών και ενοποιημένων λύσεων”.

“Αυτή η στρατηγική κίνηση σηματοδοτεί μια σημαντική περίοδο για την εταιρεία μας, τους συνεργάτες και τους πελάτες μας. Με την ένταξή μας στην Check Point, έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για περισσότερα από 30 χρόνια, στοχεύουμε στην παροχή της κορυφαίας πλατφόρμας SASE στην αγορά”, δήλωσε ο Amit Bareket, CEO της Perimeter 81. “Η διασύνδεσή μας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς μια ολοκληρωμένη και κλιμακούμενη ασφάλεια για τη σύγχρονη εποχή. Ανυπομονούμε για τον θετικό αντίκτυπο που θα δημιουργήσουμε από κοινού”.

Η εξαγορά της Perimeter 81 από την Check Point υπόκειται στους συνήθεις όρους ολοκλήρωσης και αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2023.