Η βελτιωμένη ενσωμάτωση με το Ivanti στοχεύει σε αυτόματη ανίχνευση, προτεραιότητα και επιδιόρθωση ευπαθειών για την ελαχιστοποίηση των επιθέσεων και τη βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας σε όλους τους οργανισμούς.

Η Check Point® Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), κορυφαίος πάροχος λύσεων κυβερνοασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση της λύσης προστασίας Check Point Harmony Endpoint με την ενσωμάτωση δυνατοτήτων διαχείρισης ευπαθειών και αυτοματοποιημένων διορθώσεων. Η βελτίωση αυτή αντιμετωπίζει τον αυξανόμενο αριθμό κυβερνοεπιθέσεων που εκμεταλλεύονται τις ευπάθειες των συστημάτων που δεν έχουν επιδιορθωθεί για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Για την παροχή αυτού του προηγμένου χαρακτηριστικού, η Check Point ένωσε τις δυνάμεις της με την Ivanti, ενσωματώνοντας τη λύση Ivanti Patch Management για την αξιολόγηση και αποκατάσταση ευπαθειών λογισμικού από το cloud έως την άκρη, στη λύση προστασίας Harmony Endpoint της Check Point.

Η Εθνική Βάση Δεδομένων Ευπάθειας ανέφερε πάνω από 25.000 ευπάθειες το 2022, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί. Επιπλέον, μια πρόσφατη έκθεση του Dark Reading αποκάλυψε ότι το 57% των επιθέσεων ransomware εκμεταλλεύεται μη επιδιορθωμένες ευπάθειες, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα αντιμετώπισης του ζητήματος αυτού για την άμυνα έναντι τέτοιων απειλών.

Ωστόσο, η επιδιόρθωση ευπαθειών είναι συχνά μια πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία. Πολλοί οργανισμοί δεν έχουν εικόνα της κατάστασης των ευπαθειών του περιβάλλοντός τους, και ακόμη και όταν έχουν, η επιδιόρθωση διαρκεί κατά μέσο όρο 97 ημέρες, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Ponemon. Αυτή η καθυστέρηση παρέχει άφθονες ευκαιρίες στους επιτιθέμενους να εκμεταλλευτούν αυτές τις αδυναμίες.

Για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, η Check Point ενισχύει τη λύση ασφαλείας τελικών σημείων, Harmony Endpoint, με δυνατότητες αξιολόγησης ευπαθειών και αυτοματοποιημένης διαχείρισης διορθώσεων. Αυτό θα εξοπλίσει τους χρήστες του Harmony Endpoint με μια έξυπνη, αυτοματοποιημένη διαδικασία που ελαχιστοποιεί την επιφάνεια επίθεσης και ενισχύει τη λειτουργική αποδοτικότητα με:

  • Αυτόματη σάρωση οργανωτικών τελικών σημείων με ελάχιστες επιπτώσεις στις επιδόσεις
  • Παροχή ολοκληρωμένης ορατότητας στην κατάσταση όλων των συσκευών, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο για τις ομάδες πληροφορικής και ασφάλειας
  • Αυτόματη επιδιόρθωση ευπαθειών και εφαρμογή πολιτικών ασφαλείας για την εξασφάλιση μιας ασφαλούς και αδιάλειπτης ροής εργασίας.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που βελτιώνουμε τη λύση ασφάλειας τελικών σημείων με δυνατότητες αξιολόγησης ευπαθειών και αυτοματοποιημένης διαχείρισης διορθώσεων”, λέει ο Ofir Israel, αντιπρόεδρος του τμήματος Threat Prevention της Check Point, “Αυτή η προστιθέμενη αξία συμπληρώνει τις υπάρχουσες προσφορές του Harmony Endpoint που περιλαμβάνουν την Endpoint Protection Platform (EPP), την Endpoint Detection and Response (EDR) και άλλες προηγμένες λειτουργίες ασφαλείας. Οι πελάτες μας έχουν πλέον τα εργαλεία που χρειάζονται για τον γρήγορο εντοπισμό και την αποκατάσταση των ευπαθειών προτού αυτές γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης και όλα αυτά από μια ενιαία πλατφόρμα.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Check Point και συνεργαζόμαστε για να προσφέρουμε στους πελάτες μας το υψηλότερο επίπεδο προστασίας τελικών σημείων”, δήλωσε η Michelle Hodges, Senior Vice President of Global Channels and Alliances της Ivanti. “Και οι δύο καταλαβαίνουμε ότι η διαχείριση των διορθώσεων αποτελεί κρίσιμο συστατικό κάθε προγράμματος κυβερνοασφάλειας και ενισχύει τη συνολική κατάσταση ασφαλείας για τους πελάτες μας, διασφαλίζοντας ότι όλα τα συστήματα ενημερώνονται με τις τελευταίες ενημερώσεις εφαρμογών, διορθώσεις και επιδιορθώσεις. Στην Ivanti, δεσμευόμαστε να παρέχουμε καινοτόμες λύσεις που δίνουν τη δυνατότητα στους συνεργάτες μας να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις τους και να διασφαλίσουν τους πελάτες μας”.

Παρέχοντας μια ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας τελικών σημείων, η Check Point δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να αμυνθούν απέναντι σε ένα ευρύ φάσμα απειλών στον κυβερνοχώρο και να παραμείνουν μπροστά από το συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο απειλών.