Ο τομέας του ΙΤ διέρχεται τα τελευταία χρόνια, μέσα από έναν ανηλεή αγώνα μεταξύ απειλών και ψηφιακών επιθέσεων από τη μία πλευρά και εργαλείων για την προστασία των δεδομένων και κατ’ επέκταση των οργανισμών, από την άλλη. Ο αγώνας αυτός, ο οποίος μετατρέπεται από αγώνα αντοχής σε αγώνα ταχύτητας για το ποιος θα είναι πιο έτοιμος, έχει προκαλέσει μια έκρηξη ανάπτυξης εργαλείων ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα (on premise, cloud, backup, κ.α.), με αποτέλεσμα μερικές φορές να οδηγεί τους υπεύθυνους ΙΤ σε ένα χαοτικό σύνολο το οποίο θα πρέπει να διαχειριστούν.

Οι επιχειρήσεις έρχονται αντιμέτωπες με προκλήσεις, πέραν των απειλών, όπως είναι η ολοένα και πιο συχνή εκπαίδευση των ομάδων πληροφορικής, που σπεύδουν να αποκτήσουν τεχνογνωσία και τελικά να εφαρμόσουν και να αξιοποιήσουν κατάλληλα τα εργαλεία που διαθέτουν. Αυτό συνεπάγεται ολοένα και μεγαλύτερη κατανάλωση πόρων και χρόνου. Οι περιορισμοί του προϋπολογισμού, η έλλειψη κατάλληλων δεξιοτήτων – που είναι παγκόσμιο φαινόμενο – και η απασχόληση μεγάλου αριθμού από το ανθρώπινο δυναμικό, ασκούν ακόμη περισσότερη πίεση, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι η εταιρεία.

Τι είναι η πλατφόρμα Spectrum και ποιο το σκεπτικό της δημιουργίας της

Αυτό που έλλειπε σε αυτήν την πολύπλοκη μηχανή λειτουργικής άμυνας ενός οργανισμού ανεξαρτήτου αντικειμένου, ήταν η σωστή διαχείριση όλων αυτών των εφαρμογών / εργαλείων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η ραγδαία ανάπτυξη των κυβερνοεπιθέσεων, η δραματική αύξηση του κόστους των κυβερνοεπιθέσεων, ο ταχέως εξελισσόμενος τομέας της τεχνολογίας, οι περιορισμένοι προϋπολογισμοί και το χάσμα δεξιοτήτων στην κυβερνοασφάλεια που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Η δημιουργία της πλατφόρμας Spectrum ήρθε να υποστηρίξει όλες αυτές τις διαδικασίες ως ένας πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης  ασφαλείας (MSSP). Γιατί ουσιαστικά το Spectrum προσφέρει συνολικές λύσεις πλήρους διαχείρισης  των υποδομών κυβερνοασφάλειας των επιχειρήσεων.

Οι υπηρεσίες διαχείρισης ασφαλείας επιτρέπουν στην επιχείρηση να αναθέσει τις λειτουργίες ασφαλείας της στο Spectrum. Το Spectrum με τη σειρά του, αναλαμβάνει την προστασία των λειτουργιών της επιχείρησης παρέχοντας ολοκληρωμένη κεντρική παρακολούθηση και ανάλυση ύποπτων δραστηριοτήτων σε όλη την ΙΤ υποδομή της. Έτσι, βοηθά τις επιχειρήσεις να βλέπουν και να ανταποκρίνονται εκ των προτέρων στις απειλές, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζει και βελτιώνει τα θέματα ασφαλείας.

Το πρακτικό όφελος των επιχειρήσεων με την πλατφόρμα Spectrum

Oι υπηρεσίες του Spectrum βοηθούν στην πρόληψη και στην προετοιμασία ζητημάτων ασφαλείας, πολύ πριν συμβούν. Έτσι, τα μικρά καθημερινά θέματα που συνήθως περνούν απαρατήρητα και δημιουργούν προβλήματα στην επιχείρηση, μέσω της παρακολούθησης και της διαχείρισης ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να χαθεί χρόνος και χρήμα από έναν απρόσμενο γεγονός. Οποιαδήποτε ηλεκτρονική επίθεση θα προκαλέσει απώλεια της επιχειρηματικής αξιοπιστίας δημιουργώντας τεράστια ζημιά στη φήμη της επιχείρησης και χάσιμο χρόνου λόγω της διακοπής των λειτουργιών, οδηγώντας σε απώλεια χρημάτων και παραγωγικότητας.

Ο χρόνος διακοπής λειτουργιών των υπηρεσιών λόγω προβλημάτων ασφαλείας ενδέχεται να δημιουργήσει μια αντίδραση ντόμινο επηρεάζοντας την επιχειρηματική παραγωγικότητα. Όταν το προσωπικό δεν έχει πρόσβαση στα εργαλεία που χρειάζονται για την εκτέλεση των εργασιών τους – και οι πελάτες δεν έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο ή στις εφαρμογές  – τότε τα αποτελέσματα σίγουρα θα είναι αρνητικά. Η υπηρεσία Spectrum έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί, να εντοπίζει και να διορθώνει προβλήματα πριν καν συμβούν και συνεπώς ο χρόνος διακοπής λόγω προβλημάτων στο IT τμήμα να καθίσταται σχεδόν ανύπαρκτος.

Το Spectrum παρέχει συνεχή 24ωρη παρακολούθηση και προστασία της υποδομής αντιμετωπίζοντας οποιαδήποτε ζητήματα και διατηρώντας την επιχείρηση σας σε ασφαλή πορεία.

Στα υφιστάμενα περίπλοκα και συνεχώς εξελισσόμενα δίκτυα, το Spectrum παρέχει ευρεία ορατότητα και έλεγχο σε πραγματικό χρόνο, μειώνοντας έτσι την πολυπλοκότητα. Το Spectrum χρησιμοποιεί προηγμένες αναλύσεις πληροφοριών, συσχέτιση απειλών, δυναμική προσαρμοστικότητα και ολοκληρωμένη εξέταση απειλών, σε συνδυασμό με ευρεία δυνατότητα ανάπτυξης, ενοποίηση των διαφορετικών εργαλείων ασφαλείας δικτύου και δυναμικό αυτοματισμό. Αυτές είναι οι λειτουργίες που κάνουν το Spectrum μια πλατφόρμα ασφαλείας που είναι ικανή να προστατέψει τα υφιστάμενα δυναμικά δίκτυα και τα ΙΤ οικοσυστήματα.

Τέλος, τα εργαλεία και οι υπηρεσίες του Spectrum βοηθούν την επιχείρηση σας να εντοπίσει οποιαδήποτε τρωτά σημεία στην υφιστάμενη πολιτική ασφαλείας σας μέσω της αξιολόγησης κινδύνου, επιτρέποντας σας έτσι να λαμβάνετε τις σωστές αποφάσεις και παρέχοντας σας τα σωστά εργαλεία και την τεχνογνωσία για να αντιμετωπίσετε τις κυβερνοεπιθέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλα τα προϊόντα και τις λύσεις του Spectrum, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την GCC Hellas, επίσημο συνεργάτη του Spectrum. https://www.gcc.net.gr/spectrum, Τηλ.: 210 4441 300, Email: info.gr@gcc.net.gr