Η ESET, o ηγέτης της IT ασφάλειας που εδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί πλέον μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας της Europol για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Η ESET εκπροσωπείται από τον παλαίμαχο της βιομηχανίας IT ασφάλειας και ερευνητή της ESET, Righard Zwienenberg. Οι εργασίες της Συμβουλευτικής Ομάδας πραγματοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την καταπολέμηση των Εγκλημάτων στον Κυβερνοχώρο της Europol (European Cybercrime Centre – EC3). 

«Η αποστολή της ESET είναι να προστατεύει εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες, παράλληλα με το να εκπαιδεύει και να ευαισθητοποιεί για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Κατά περίπτωση, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τις αρχές για τη δίωξη των κυβερνοεγκληματιών. Πλέον θα είμαστε καταλληλότερα προετοιμασμένοι να προσφέρουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες στην ομάδα, όποτε η εμπειρία και η γνώσεις μας μπορούν να χρησιμεύσουν στην προστασία των χρηστών του διαδικτύου και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των εγκληματικών δραστηριοτήτων», σημειώνει ο Righard Zwienenberg, ο Senior Research Fellow της ESET που κατάγεται από τη Χάγη, την έδρα του αρχηγείου της  Europol. «Η ESET συμμετέχει στη Συμβουλευτική Ομάδα ως η μεγαλύτερη εταιρία IT ασφάλειας με έδρα την Ευρωπαϊκή Ένωση που αποτελεί συνεργάτη της Europol και σύμβουλο σχετικά με εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, πράγμα που μας κάνει ακόμα πιο περήφανους για αυτή την ευκαιρία», πρόσθεσε ο Righard Zwienenberg.

Η Europol ίδρυσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την καταπολέμηση των Εγκλημάτων στον Κυβερνοχώρο με στόχο την ενδυνάμωση της επιβολής του νόμου ενάντια στο κυβερνοέγκλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, κατά συνέπεια, την προστασία πολιτών, επιχειρήσεων και κυβερνήσεων στην Ευρώπη από εγκλήματα στο Διαδίκτυο. Από την ίδρυσή του, το Κέντρο έχει συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες σημαντικές επιχειρήσεις και εκατοντάδες εργασίες που έχρηζαν άμεσης λειτουργικής υποστήριξης. Η Europol είναι ο αρμόδιος οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή του νόμου.

«Από την αρχή της λειτουργίας του το 2013, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την καταπολέμηση των Εγκλημάτων στον Κυβερνοχώρο έχει συνεργαστεί με εταιρίες IT ασφάλειας για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την ESET, μαζί με τις συμβουλευτικές της υπηρεσίες, για να αντιμετωπίσουμε τις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις της κακόβουλης δραστηριότητας στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Steven Wilson, επικεφαλής του Κέντρου EC3 της Europol.

Η ESET συνεργάζεται με τις αρχές επιβολής του νόμου όποτε χρειάζεται προκειμένου να παραπεμφθούν εγκληματίες του κυβερνοχώρου στη δικαιοσύνη, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται – εντός ή εκτός της Ευρώπης. Τον Δεκέμβριο του 2017, οι ερευνητές της ESET συνεργάστηκαν με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένης της Europol, για να καταρρίψουν μια σημαντική επιχείρηση botnet γνωστή ως Gamarue. Η φήμη της ESET πηγάζει από την διαφάνεια που χαρακτηρίζει τις ενέργειές της εδώ και 30 χρόνια, γεγονός που αναγνωρίζουν οι πελάτες και οι συνεργάτες της σε όλο τον κόσμο.

Με πελάτες σε περισσότερες από 200 χώρες και τοποθεσίες, η ESET αποτελεί πραγματικά ένα διεθνή οργανισμό που προστατεύει πολλά εκατομμύρια endpoint σε εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις χιλιάδες μεγάλους οργανισμούς παγκοσμίως. Οι ομάδες R&D της εταιρίας απαρτίζονται από μερικούς από τους πιο παραγωγικούς και διάσημους ερευνητές παγκοσμίως, και εργάζονται σε διάφορα σημεία σε όλον τον κόσμο. Αυτή η ποικιλόμορφη ομάδα επαγγελματιών έχει κατακτήσει πολυάριθμα βραβεία για τις έρευνες και τις ανακαλύψεις της κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών δεκαετιών, συντελώντας στην αναγνώριση της ESET ως ηγέτη της IT ασφάλειας.