των James Allen και  Christopher Hinsz

Οι τεχνολογίες υποδομής ενσύρματου και ασύρματου τοπικού δικτύου (LAN) είναι από τις παλαιότερες και πιο καθιερωμένες στον κλάδο της δικτύωσης. Ακόμα κι έτσι, πιστεύουμε ότι υπάρχει πάντα χώρος για καινοτομία. Για τον σκοπό αυτό, το όραμά μας για ενσύρματη και ασύρματη δικτύωση αξιοποιεί την πρωτοποριακή προσέγγιση Security-Driven Networking (δικτύωση με γνώμονα την ασφάλεια) και τα AIOps της Fortinet, τα οποία εξελίσσουν τη λύση LAN Edge πέρα ​​από τις τυπικές προσφορές της αγοράς.  Συγκεκριμένα, αξιοποιούμε εκτεταμένα δεδομένα για καλύτερα αποτελέσματα και αναλύουμε τα technology silos για έξυπνη δικτύωση. Αυτό μειώνει την πολυπλοκότητα και το κόστος, ενώ διασφαλίζει την εμπειρία του χρήστη και ενισχύει την ασφάλεια.

Με το Security-Driven Networking, η ενσωματωμένη ασφάλεια και ο έλεγχος του network edge είναι απαίτηση, τόσο για την εξάλειψη των κενών ασφαλείας όσο και για την απλοποιημένη διαχείριση. Επίσης, αυτή η προσέγγιση μας ωθεί στο να προσφέρουμε, ενσωματωμένες λειτουργίες network access control (NAC), χωρίς επιπλέον κόστος. Με τα FortiAIOps, μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ολοκληρωμένη συλλογή δεδομένων του Fortinet Security Fabric για να προσφέρουμε προηγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI) και μηχανικής μάθησης (ML), προκειμένου να μειώσουμε το φόρτο εργασίας των ομάδων λειτουργίας των δικτύων.

Πιστεύουμε ότι αυτή η προσπάθεια να αξιοποιήσουμε το όραμά μας για  δικτύωση με γνώμονα την ασφάλεια, οδήγησε στην αναγνώρισή μας, για 2η συνεχή χρονιά, ως Visionary στο 2021 Gartner® Magic Quadrant™ για Enterprise Wired και Wireless LAN Infrastructure.

Fortinet Networking με μοναδικά οφέλη

Το Security-Driven Networking της Fortinet επιτυγχάνεται μέσω μιας ενιαίας πλατφόρμας, επιτρέποντας στην Fortinet να προσφέρει απλοποιημένες λειτουργίες μέσα από ένα ενιαίο interface και λειτουργικό σύστημα (FortiOS). Αυτό επιτρέπει την κεντρική διαχείριση, αυτοματοποίηση και ενορχήστρωση όχι μόνο του ενσύρματου και ασύρματου LAN, αλλά και του WAN, μέσω της απρόσκοπτης ενσωμάτωσης με τη λύση Secure SD-WAN.

Η Fortinet αναγνωρίστηκε επίσης πρόσφατα ως Leader, στο 2021 Gartner® Magic Quadrant™ με την υψηλότερη θέση, για την ικανότητα εκτέλεσης σε υποδομές WAN Edge.

Η μείωση της πολυπλοκότητας δεν περιορίζεται όμως μόνο στην τεχνολογία. Η ενσύρματη και ασύρματη λύση LAN που διαθέτουμε, προσφέρει λιγότερες άδειες χρήσης με περισσότερη λειτουργικότητα και προστιθέμενη αξία. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την τρέχουσα τάση που επιτάσσει, άδειες χρήσης βασικών χαρακτηριστικών (ακόμα και λειτουργικών συστημάτων).

Η μοναδική μας προσέγγιση LAN Edge ξεκινά με τη αξιοποίηση του FortiGate Next-Generation Firewall (NGFW) ως ελεγκτή δικτύου. Αυτή η ενοποίηση είναι ενεργοποιημένη μέσω του FortiLink, ενός πρωτοκόλλου που ενσωματώνει το ασφαλές Ethernet της Fortinet και τα προϊόντα ασφαλούς ασύρματης πρόσβασης στο Fortinet Security Fabric. Το FortiLink επιτρέπει στο FortiGate να ελέγχει, να διαμορφώνει και να διαχειρίζεται άμεσα τα FortiAPs και  FortiSwitches  σαν να αποτελούσαν τα ίδια μέρος της λύσης. Τα Ethernet switches, καθώς και τα σημεία πρόσβασης Wi-Fi έχουν σχεδιαστεί σκόπιμα ως μέρος του Fortinet Security Fabric.

Προηγμένες δυνατότητες πέρα ​​από το LAN

Με βάση το Security-Driven Networking και την ενσωμάτωση λύσεων στο ευρύ χαρτοφυλάκιο της Fortinet προσφέρουμε μια απλοποιημένη, καλύτερης απόδοσης λύση που ξεπερνά το LAN Edge. Για παράδειγμα, αξιοποιήσαμε σημαντικά κεντρικά δεδομένα για την ανάπτυξη των FortiAIOps. Τα FortiAIOps αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τη μηχανική μάθηση (ML) για να επιτρέψουν στους διαχειριστές IT να μειώσουν, αν όχι να εξαλείψουν, τις πιο απλές καθημερινές εργασίες. Αυτό επιτρέπει επίσης, ταχύτερη αναγνώριση και επίλυση προβλημάτων λειτουργίας δικτύου.

Συνεχίζουμε επίσης να βελτιώνουμε την ικανότητά μας να παρακολουθούμε την απόδοση των εφαρμογών σε ενσύρματα, ασύρματα και WAN δίκτυα, με το FortiMonitor. Το FortiMonitor μετρά και βελτιώνει την εμπειρία χρήστη (UX) με αξιολογήσεις απόδοσης και συστάσεις για τη βελτίωση της απόδοσης της εφαρμογής.

Τα βασικά χαρακτηριστικά NAC όπως discovery, on boarding και segmentation, περιλαμβάνονται χωρίς κόστος, για τον ενσύρματο και ασύρματο εξοπλισμό μας. Επιπλέον προσφέρουμε μια ξεχωριστή multi-vendor  λύση NAC για οργανισμούς που απαιτούν προηγμένες λειτουργίες.

Η Fortinet συνεχίζει να επενδύει, να αναπτύσσεται και να βελτιώνεται, ακολουθώντας το ξεκάθαρο όραμα για διαφοροποίηση σε μια μεγάλη αγορά.

Μάθετε περισσότερα για την ασφαλή, απλή και επεκτάσιμη LAN Edge solution  της Fortinet στο www.fortinet.com

Αποκτήστε το δωρεάν αντίγραφο του 2021 Gartner® Magic Quadrant™ for Enterprise Wired and Wireless LAN Infrastructure στο https://www.fortinet.com/solutions/gartner-magic-quadrants?utm_source=blog&utm_campaign=gartner-magic-quadrants


Σημείωση: Η Gartner δεν υποστηρίζει κανέναν προμηθευτή, προϊόν ή υπηρεσία που απεικονίζεται στις έρευνες που δημοσιεύει και δεν συμβουλεύει τους χρήστες τεχνολογίας να επιλέγουν μόνο εκείνους τους προμηθευτές με τις υψηλότερες αξιολογήσεις ή άλλη ονομασία. Οι ερευνητικές δημοσιεύσεις της Gartner αποτελούν απόψεις του ερευνητικού και συμβουλευτικού οργανισμού Gartner και δεν πρέπει να ερμηνεύονται ως δηλώσεις γεγονότων. Η Gartner αποποιείται κάθε εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, σε σχέση με αυτήν την έρευνα, συμπεριλαμβανομένων τυχόν εγγυήσεων εμπορευσιμότητας ή καταλληλότητας για συγκεκριμένο σκοπό.

Οι ονομασίες Gartner και Magic Quadrant είναι σήματα κατατεθέντα της Gartner, Inc. ή/και των θυγατρικών της στις ΗΠΑ και διεθνώς και χρησιμοποιούνται στο παρόν με άδεια. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Αυτό το γράφημα δημοσιεύτηκε από την Gartner, Inc. ως μέρος ενός μεγαλύτερου ερευνητικού εγγράφου και θα πρέπει να αξιολογηθεί στο πλαίσιο ολόκληρου του εγγράφου. Το έγγραφο Gartner διατίθεται κατόπιν αιτήματος από την Fortinet.

Gartner, Magic Quadrant for Enterprise Wired and Wireless LAN Infrastructure, του Mike Toussaint, Christian Canales, Tim Zimmerman, 16 Νοεμβρίου 2021.

Gartner, Magic Quadrant for WAN Edge Infrastructure, Jonathan Forest, Naresh Singh, Andrew Lerner, Evan Zeng, 20 Σεπτεμβρίου 2021.