Η νέα σειρά Access Points Wi-Fi 7 της HPE Aruba Networking παρέχει μια ολοκληρωμένη AI-ready λύση τεχνολογίας για το άκρο του δικτύου. Η λύση αυτή προσφέρει ασφαλή συνδεσιμότητα χρηστών και συσκευών IoT υψηλής απόδοσης για τη συλλογή και δρομολόγηση δεδομένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση AI και την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Η Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) παρουσίασε access points Wi-Fi 7 (APs) που παρέχουν έως και 30% μεγαλύτερη χωρητικότητα* ασύρματης επικοινωνίας, σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Τα καινούρια APs ενισχύουν την ασφάλεια του δικτύου και αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες βάσει τοποθεσίας, για να δημιουργήσουν μια ασφαλή πλατφόρμα συνδεσιμότητας που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των εφαρμογών AI, Internet of Things (IoT), καθώς και εντοπισμού θέσης και ασφάλειας.

Η HPE Aruba Networking, ηγέτης στην αγορά των ασύρματων δικτύων για επιχειρήσεις και διακεκριμένη για 18 συναπτά έτη ως Leader, Wired and Wireless Infrastructure στο Gartner Magic Quadrant, συνεχίζει να καινοτομεί με τα νέα Wi-Fi 7 Access Points (APs). Τα Wi-Fi 7 APs ξεπερνούν τα πρότυπα του κλάδου, χάρη στη χρήση της πατενταρισμένης  τεχνολογίας Ultra Tri-band της HPE, η οποία αξιοποιεί τη χωρητικότητα στις μπάντες συχνοτήτων 5GHz και 6GHz κατά το μέγιστο βαθμό.

«Με πάνω από δύο δεκαετίες πρωτοπορίας και καινοτομίας στις λύσεις Wi-Fi, η HPE Aruba Networking εξακολουθεί να τηρεί τη δέσμευσή της να παρέχει στους πελάτες την αξιόπιστη, ασφαλή και υψηλής απόδοσης συνδεσιμότητα που χρειάζονται για να ξεπεράσουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους.», ανέφερε ο Stuart Strickland, Wireless Chief Technology Officer της HPE Aruba Networking.

Τα νέα HPE Aruba Networking Aps, η διαχείριση των οποίων γίνεται μέσω της πλατφόρμας Aruba Networking Central της HPE, δεν καθιστούν απαραίτητη την ανάπτυξη ενός εξειδικευμένου επιπέδου διαχείρισης για τις συσκευές IoT, παρέχοντας ενσωματωμένη υποστήριξη για ένα ευρύ φάσμα πρωτοκόλλων IoT, όπως τα Zigbee και Bluetooth, ή μέσω διπλών USB interfaces. Τα APs αποτελούν επίσης μία ασφαλή πλατφόρμα συνδεσιμότητας και μπορούν να υποστηρίξουν την αύξηση του αριθμού των συσκευών IoT, όπως κάμερες, αισθητήρες ήχου και ανιχνευτές κίνησης που εγκαθιστούν οι επιχειρήσεις στο δίκτυο τους.

Με την εισαγωγή των HPE Aruba Networking 730 Series Campus APs, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν στο μέγιστο από την επένδυση που θα κάνουν σε ασύρματη υποδομή, καθώς περιλαμβάνονται:

  • Καλύτερη απόδοση Wi-Fi για απαιτητικές χρήσεις: Το Ultra tri-band (UTB) απομακρύνει τις παρεμβολές των καναλιών στα 5GHz και 6GHz, συμβάλλοντας στη μεγιστοποίηση της απόδοσης και στην αύξηση της χωρητικότητας, δίνοντας στις επιχειρήσεις την ευελιξία να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα και τις δύο ζώνες συχνοτήτων.
  • Ενισχυμένη ασύρματη ασφάλεια: Με χαρακτηριστικά όπως η εφαρμογή πρόσβασης βάσει πολιτικών και application firewalling επιπέδου 7, που στηρίζονται σε μια βάση με χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως είναι το HPE Aruba Networking Central Client Insights παρέχεται βελτιωμένη ορατότητα στα συστήματα IoT και αυτόματο δυναμικό διαχωρισμό για την απόδοση πρόσβασης βάσει ρόλων σε χρήστες και συσκευές IoT. Νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως είναι το κρυπτογράφηση σε επίπεδο σύνδεσης (MACSec**), που επεκτείνουν την ασφάλεια των δεδομένων που μεταδίδονται ενσύρματα στο Access Point και ένα mode προσωπικού ασύρματου δικτύου που παρέχει ασφαλή και αυτόνομη εγκατάσταση των συσκευών του χρήστη σε περιβάλλον ομάδων όπως είναι οι χώροι των Πανεπιστημίων.
  • Εξάλειψη των διαχειριστικών overlays δικτύων IoT: Το dashboard λειτουργιών IoT του HPE Aruba Networking Central εξαλείφει την ανάγκη χρήσης overlay διαχείρισης δικτύου IoT συσκευών τρίτων κατασκευαστών, επιτρέποντας στα APs να λειτουργούν ως σύνδεσμος για τις συσκευές IoT, ώστε να επικοινωνούν απευθείας με υπηρεσίες IoT.
  • Ευρύτερη υποστήριξη πρωτοκόλλων IoT: Η υποστήριξη των πρωτοκόλλων Bluetooth και Zigbee φέρνει τη δυνατότητα ανάπτυξης για περιβάλλοντα IoT υψηλής πυκνότητας και οι διπλές θύρες USB παρέχουν ισχυρή συνδεσιμότητα για ένα ευρύ φάσμα συσκευών IoT που χρησιμοποιούν διαφορετικά πρωτόκολλα. Οι ενσωματωμένες ή μη εξωτερικές κεραίες του AP είναι σχεδιασμένες για απαιτητικά περιβάλλοντα ραδιοσυχνοτήτων (RF).
  • AP ως λύση επεξεργασίας δεδομένων: Τα HPE Aruba Networking 730 Series APs διαθέτουν διπλάσια μνήμη SDRAM και Flash σε σύγκριση με προηγούμενα μοντέλα της HPE, επιτρέποντας στα containers να τρέχουν απευθείας πάνω στα APs, με αποτέλεσμα την απλοποίηση της μετάδοσης δεδομένων αλλά και την τοπική επεξεργασία των δεδομένων για ταχύτερη απόκριση σε πραγματικό χρόνο σε αλλαγή παραμέτρων όπως είναι η θερμοκρασία ή ο εντοπισμός κάποιας κίνησης.
  • Υπηρεσίες βασισμένες σε τοποθεσία υψηλής ακρίβειας: Τα HPE Aruba Networking 730 Series APs είναι τα πρώτα access points που αξιοποιούν το νέο πρότυπο εντοπισμού θέσης Wi-Fi, για βελτιωμένες υπηρεσίες εντοπισμού θέσης που παρέχουν ακρίβεια ενός μέτρου, για περιπτώσεις χρήσης σε πραγματικό χρόνο, βιομηχανικές χρήσεις, καθώς και υποστήριξη του προτύπου IEEE 802.11az για την ενεργοποίηση δικτύων αυτοεντοπισμού. Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν δέκτη παγκόσμιου δορυφορικού συστήματος πλοήγησης (GNSS) και βαρομετρικούς αισθητήρες για floor-level mapping, οι οποίοι ενσωματώνουν το πρότυπο Bluetooth Low Energy (BLE) 5.4 για αμφίδρομα δεδομένα τοποθεσίας IoT που μπορούν να ενισχύσουν την αλληλεπίδραση των χρηστών και να παρακολουθούν πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία για τη μείωση των απωλειών.
  • Βιωσιμότητα και εξοικονόμηση ενέργειας: Η δυναμική λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας με τεχνητή νοημοσύνη συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και στη μείωση των δαπανών των επιχειρήσεων.

Η σειρά 730 Access Points της HPE Aruba Networking θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως από τον Ιούλιο του 2024 και περιλαμβάνει περιορισμένη εφ’ όρου ζωής εγγύηση. Η διαχείριση της σειράς HPE Aruba Networking 730 γίνεται μέσω του HPE Aruba Networking Central. Πέραν του ότι λειτουργεί ως ανεξάρτητη λύση SaaS, το HPE Aruba Networking Central περιλαμβάνεται επίσης στο πακέτο συνδρομής HPE GreenLake for Networking (NaaS) και είναι διαθέσιμο μέσω της πλατφόρμας HPE GreenLake edge-to-cloud platform.

* Έως και 30% επιπλέον χωρητικότητα στη συχνότητα των 6 GHz

** Η υποστήριξη MACsec αναμένεται να προστεθεί τον Οκτώβριο του 2024