…για να επιταχύνει τη βιομηχανική νοημοσύνη με πράσινες, ψηφιακές τεχνολογίες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, το ετήσιο Ευρωπαϊκό Enterprise Roadshow 2024 της Huawei, με την επίδειξη ενός τεχνολογικού κέντρου «σε 4 τροχούς», ειδικά σχεδιασμένου για να παρουσιάσει τις καινοτόμες προϊόντικές λύσεις της εταιρείας για μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, δημόσιες υπηρεσίες και κάθετες βιομηχανίες όπως η υγεία, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISP), η εκπαίδευση, το λιανικό εμπόριο και πολλές ακόμη.

Η περιοδεία περιλάμβανει δύο φορτηγά, πλήρως εξοπλισμένα με τα νεότερα προϊόντα και λύσεις ICT της Huawei, που διανύουν ταυτόχρονα δύο ξεχωριστές διαδρομές σε όλη την Ευρώπη. Σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη-σταθμό, η Huawei προσφέρει στο δίκτυο συνεργατών της και σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη, live επιδείξεις των προϊόντων, μαζί με εξειδικευμένες παρουσιάσεις και ομιλίες από κορυφαία στελέχη της επιχείρησης.

Το φετινό κεντρικό θέμα του Roadshow ήταν «Accelerate Industrial Intelligence with Green and Digital Τechnologies», εστιάζοντας στο πώς η σύγκλιση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης οδηγεί τη βιώσιμη ανάπτυξη των ευρωπαϊκών βιομηχανιών. Η εταιρεία παρουσίασε προηγμένη τεχνολογία ΤΠΕ (ICT), δίνοντας έμφαση στη δέσμευσή της απέναντι στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη ανάπτυξη επιχειρήσεων και οργανισμών της ηπείρου.

Οι βασικές τεχνολογίες που παρουσιάστηκαν στα 13 εκθεσιακά booth του Roadshow περιελάμβαναν λύσεις Datacom, Optical και Storage, που καλύπτουν τους τομείς της κυβέρνησης, της εκπαίδευσης, της υγείας, της βιομηχανίας, του λιανικού εμπορίου, των MSP και ISP και των Διανομέων. Για τις λύσεις Datacom μάλιστα, η Huawei αναδείχθηκε Ηγέτης στο Gartner® Magic Quadrant™ του 2024 στο πεδίο Ενσύρματης και Ασύρματης Υποδομής LAN για Επιχειρήσεις. Η εκδήλωση παράλληλα προσέφερε μια εντυπωσιακή εμπειρία στους συμμετέχοντες με δοκιμές ταχύτητας Wi-Fi 7 σε πραγματικό χρόνο.

Στο πεδίο του Optical, η Huawei ήδη κατατάσσεται στην πρώτη θέση τόσο για τη μετάδοση όσο και για το μερίδιο αγοράς, που κατέχει σε παγκόσμιο επίπεδο για 14 συνεχόμενα χρόνια, με το Roadshow να παρουσιάζει τη λύση FTTO IP+POL, η οποία εισάγει μια νέα γενιά πανεπιστημιακών υποδομών βασισμένων στη βιωσιμότητα, ένα βιομηχανικό δίκτυο παραγωγής με MS-OTN, fg-OTN και την εξελιγμένη λύση ALPS DWDM. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης το OceanStor data storage portfolio, που έχει αναγνωριστεί ως Επιλογή των Πελατών (Customers’ Choice) το 2024 σύμφωνα με το Gartner® Peer Insights™ Voice of the Customer review. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν επίσης Optical προϊόντα, για ISP και MSP, λύσεις όπως το High-Quality 10 Gbps CloudCampus, το Ultra-Resilient Data Center Network, το Datacenter Virtualization Solution (DCS), το OceanProtect Appliance, λύσεις FTTH και FTTR και το Huawei eKit, λύση ειδικά σχεδιασμένη για την αγορά της διανομής.

Το Enterprise Roadshow 2024 της Huawei, θα βρεθεί και στη Θεσσαλονίκη στις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ σε διάστημα τριών μηνών, αναμένεται να επισκεφθεί συνολικά 54 πόλεις σε 21 χώρες, ξεκινώντας το φετινό του ταξίδι με στάσεις στη Γαλλία και την Ισπανία, με τη λίστα των προορισμών να περιλαβμάνει επίσης την Ελβετία, την Πορτογαλία, την Πολωνία, την Τουρκία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Αυστρία, τη Σλοβακία, την Τσεχία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Σερβία, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, τη Βουλγαρία και τέλος τη Ρουμανία.

Ο κ. Kevin Wang, Director Greece Huawei Enterprise Business, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η επιτυχία του φετινού Huawei Europe Enterprise Roadshow 2024 στην Ελλάδα αποδεικνύει τη δέσμευσή μας στην προώθηση της τεχνολογικής καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Η ανταπόκριση των συμμετεχόντων μας δείχνει την ανάγκη για προηγμένες λύσεις ΤΠΕ που μπορούν να οδηγήσουν την ψηφιακή και πράσινη μεταμόρφωση των βιομηχανιών. Είμαστε υπερήφανοι που μοιραστήκαμε τις καινοτομίες μας και ανυπομονούμε να δούμε τα θετικά αποτελέσματα στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που συνεργάζονται μαζί μας».

Ακολουθώντας την επιτυχία των προηγούμενων ετών, που  συγκέντρωσαν περισσότερους από 7.000 πελάτες και συνεργάτες, το Roadshow του 2024 αποτέλεσε και πάλι μια μοναδική πλατφόρμα για διάλογο, μάθηση και ανταλλαγή ιδεών με επαγγελματίες του κλάδου των ΤΠΕ.

 

 

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei
Ο Όμιλος Huawei ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο υποδομών, έξυπνων συσκευών και Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Παγκοσμίως, οι 207.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από τρία δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Το όραμα και η αποστολή μας είναι να φέρουμε έναν πλήρως συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό. Για να το επιτύχουμε, θα προωθήσουμε την δια-συνδεσιμότητα και θα καταστήσουμε δυνατή την ίση πρόσβαση σε όλα τα δίκτυα. Θα παρέχουμε το Cloud και την Tεχνητή Nοημοσύνη (AI) και στις τέσσερις γωνιές της γης για ανώτερη υπολογιστική ισχύ όπου και όταν αυτή είναι αναγκαία. Θα δημιουργήσουμε ψηφιακές πλατφόρμες για να βοηθήσουμε όλες τις βιομηχανίες και τους οργανισμούς να γίνουν πιο ευέλικτοι, αποτελεσματικοί και δυναμικοί. Θα επαναπροσδιορίσουμε την εμπειρία χρήστη με το AI, καθιστώντας την πιο εξατομικευμένη σε όλες τις πτυχές της ζωής των χρηστών, είτε βρίσκονται στο σπίτι, στο γραφείο ή εν κινήσει.

Στην Ελλάδα, η Huawei ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, η Huawei Ελλάδος εισάγει ψηφιακές, καινοτόμες ιδέες και πυλωτικές εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei Ελλάδος παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξη και κατέχει ηγετική θέση και μερίδιο αγοράς στα smartphone, tablets και wearables που διαθέτει.

Τέλος, στον τομέα της ενέργειας η Huawei προσφέρει πλήρως ψηφιοποιημένες έξυπνες λύσεις Smart PV Solution, αξιοποιώντας πάνω από 30 χρόνια τεχνογνωσίας ψηφιακής τεχνολογίας. Η παρουσία της επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας, τις δυνατότητες Λειτουργίας και Συντήρησης (O&M), τη σύνδεση στο δίκτυο και την ασφάλεια και θέτει τα θεμέλια ώστε η ηλιακή ενέργεια να αποτελέσει μελλοντικά την κύρια πηγή ενέργειας. Βελτιστοποιώντας την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, η Huawei έχει συμβάλλει στην ηλεκτροδότηση μεγάλων πληθυσμών οικιακών καταναλωτών και βιομηχανιών παγκοσμίως αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την αυξανόμενη ζήτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, τοποθετούμενη με αυτό τον τρόπο δυναμικά στη νέα εποχή της αγοράς φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα.

Με γνώμονα την προσφορά στο κοινό καλό και σεβόμενη τις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Huawei Ελλάδος εστιάζει σε δράσεις για το Περιβάλλον, την Ανάπτυξη Νέων Ταλέντων και την Ενδυνάμωση των Γυναικών. Ειδικότερα, παρέχει εκπαίδευση σε νέα ταλέντα και προάγει την ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στον τομέα των Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφοριών (ΤΠΕ) μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Seeds for the Future» και «Women in Tech». Όσον αφορά το Περιβάλλον, τα πιλοτικά προγράμματα επικεντρώνονται στην πρόληψη πυρκαγιών και Κλιματικής Κρίσης με χρήση προηγμένων Τεχνολογιών Α.Ι. και drone.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links:

https://www.linkedin.com/company/huawei-enterprise-greece/  

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

 

Tonia Petrovits

Senior Public Relations Manager

Phone: +302106879008
Mobile: +306937373799
Email
petrovitsantonia@huawei.com