• Η νέα λύση “Application-Centric Connectivity” επιτρέπει την επιχειρηματική λειτουργία σε υβριδικά περιβάλλοντα cloud

Η IBM, πρόσφατα στο ONUG, παρουσίασε το IBM Hybrid Cloud Mesh, μια υπηρεσία SaaS που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διαχειριστούν την υβριδική υποδομή πολλαπλών cloud. Με γνώμονα τη λύση “Application-Centric Connectivity”, το IBM Hybrid Cloud Mesh έχει σχεδιαστεί για να αυτοματοποιεί τη διαδικασία, τη διαχείριση και την παρατήρηση (observability) της συνδεσιμότητας των εφαρμογών ανάμεσα σε  δημόσια  και ιδιωτικά clouds, ώστε να βοηθήσει τις σύγχρονες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν την υποδομή τους σε υβριδικά multicloud και ετερογενή περιβάλλοντα.

Η σύγχρονη επιχείρηση λειτουργεί σε έναν υπερ-κατανεμημένο κόσμο, όπου οι χρήστες, οι εφαρμογές και τα δεδομένα μπορούν να είναι διάσπαρτα σε πολλές τοποθεσίες και περιβάλλοντα. Μια μελέτη της IDC που διεξήχθη το 2022 διαπίστωσε ότι το 76% των δεδομένων της επιχείρησης θα δημιουργούνται και θα γίνεται η επεξεργασία τους στο  edge (άκρο) .Επομένως, οι οργανισμοί απαιτούν σήμερα  μία υπηρεσία που βελτιώνει τη μοντελοποίηση της διαδικτύωσης (networking paradigm)  και προσφέρει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να παρέχουν ασφαλή, δυναμική πρόσβαση σε φορτία εργασίας και υπηρεσίες, διατηρώντας παράλληλα λεπτομερή ορατότητα και πλήρη έλεγχο.

Το IBM Hybrid Cloud Mesh απελευθερώνει  τις δυνατότητες ανάπτυξης εφαρμογών υβριδικού και πολλαπλού cloud, δημιουργώντας μία απλή, ασφαλή, κλιμακούμενη και ομοιογενή πλατφόρμα πρόσβασης για εφαρμογές και υπηρεσίες σε ετερογενή περιβάλλοντα. Όταν θα είναι ευρέως διαθέσιμο μέσα στο έτος, το IBM Hybrid Cloud Mesh θα αξιοποιήσει επίσης τις δυνατότητες DNS traffic steering από την NS1, μια εταιρεία της IBM, για να βρίσκει την καλύτερη σύνδεση μεταξύ πολλαπλών clouds και τελικών χρηστών και να παρέχει εφαρμογές που είναι βελτιστοποιημένες ως προς την απόδοση, το κόστος και τη διαθεσιμότητα σε κάθε σημείο σύνδεσης.

Πριν από την ημερομηνία γενικής διάθεσης του IBM Hybrid Cloud Mesh το δεύτερο εξάμηνο του 2023, η IBM θα προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να αποκτήσουν την υπηρεσία μέσω ενός προγράμματος πρώιμης πρόσβασης. Το εν λόγω πρόγραμμα θα προσφέρει περισσότερες πληροφορίες γύρω από τον τρόπο με τον οποίο το IBM Hybrid Cloud Mesh παρέχει μία ενοποιημένη προσέγγιση στη συνδεσιμότητα και μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση του χρόνου  ανάπτυξης εφαρμογών καθώς  και στη βελτίωση της εμπειρίας των τελικών χρηστών. Οι οργανισμοί που θα επιλέξουν να το ενσωματώσουν στις λειτουργίες τους θα μάθουν επίσης τον τρόπο με τον οποίο το IBM Hybrid Cloud Mesh έχει σχεδιαστεί ώστε  να βοηθήσει τις ομάδες πληροφορικής (IT) να αποκτήσουν τον έλεγχο του δικτύου, παρέχοντας παράλληλα στις ομάδες DevOps και CloudOps μια ενοποιημένη εμπειρία και ένα σύνολο εργαλείων για την επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με την απόδοση, την ορατότητα, τον έλεγχο και την ασφάλεια των εφαρμογών.

Είτε οι οργανισμοί κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε εφαρμογές cloud, είτε έχουν δημιουργήσει παγκόσμιες, κατανεμημένες εφαρμογές σε πολλαπλά cloud, το IBM Hybrid Cloud Mesh παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πώς  οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν ένα δίκτυο που είναι αυτοματοποιημένο, έξυπνο και βελτιστοποιημένο για απρόσκοπτη λειτουργία, το οποίο όμως εκτελείται σε υποδομές δημόσιου cloud.

Προσφέροντας την υπηρεσία συνδεσιμότητας μέσω του IBM Hybrid Cloud Mesh, οι πελάτες μπορούν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της πίεσης  που αισθάνονται οι ομάδες υποδομών και λειτουργίας κατά την ανάπτυξη, λειτουργία, διαχείριση και διασφάλιση των υβριδικών δικτύων πολλαπλών cloud σε μία εποχή με ολοένα και πιο περιορισμένο έλεγχο και ορατότητα.

Το λανσάρισμα του IBM Hybrid Cloud Mesh συνάδει με την αποστολή της IBM να υποστηρίζει τους οργανισμούς στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, βοηθώντας τους να ανταγωνίζονται στις αγορές τους μέσω της χρήσης της τεχνολογικής καινοτομίας, αξιοποιώντας παράλληλα τη δύναμη των ευφυών λύσεων αυτοματισμού για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων σε επίπεδο πρόβλεψης.

Η πρόσφατη εξαγορά της NS1 από την IBM, ενός παρόχου λύσεων SaaS για την αυτοματοποίηση δικτύων, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να παρέχουν περιεχόμενο, υπηρεσίες και εφαρμογές σε εκατομμύρια χρήστες, συμβάλλοντας παράλληλα στη βελτιστοποίηση της απόδοσης, της αξιοπιστίας, της ασφάλειας και του κόστους, θα διαδραματίσει επίσης ρόλο στο να βοηθήσει το IBM Hybrid Cloud Mesh να παρέχει συνδεσιμότητα με επίκεντρο τις εφαρμογές.

Η IBM συνεχίζει το ταξίδι της στην ανάπτυξη λύσεων υβριδικής αυτοματοποίησης πολλαπλών cloud για τις επιχειρήσεις. Για να μάθετε περισσότερα για το IBM Hybrid Cloud Mesh, επισκεφτείτε τη διεύθυνση:  https://www.ibm.com/products/hybrid-cloud-mesh