Η ipexpert, ένας από τους κορυφαίους παρόχους τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών στην Ελλάδα, ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον ναυτιλιακό όμιλο Eurobulk με σκοπό την ασφάλεια για ελαχιστοποίηση των κινδύνων και μεγιστοποίηση της απόδοσης στις υποδομές της εταιρίας.

Η Eurobulk εμπιστεύτηκε την ipexpert και μαζί προχώρησαν σε ριζικές αλλαγές στο σύνολο των υποδομών των πλοίων. Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα IT και infrastructure σε κάθε πλοίο εγκαταστάθηκαν datacenters με 2 servers  σε  high availability με ενεργοποιημένη την υπηρεσία του replication ανά σταθερό χρονικό διάστημα για την διασφάλιση της απρόσκοπτης  λειτουργίας.

Υλοποιηθηκε τεχνολογια VDI σε συνδυασμό με τα προϊόντα της Stratodesk, κορυφαίος πάροχος παγκοσμίως σε  endpoint OS software,με στόχο την πιο εύκολη και απλοποιημένη διαχείριση των τερματικών συσκευών, καθώς και την απόλυτη ευελιξία λόγω της υποστήριξης πολλών τύπων συσκευών. Φυσικά, υψηλή προτεραιότητα δόθηκε  στην ασφάλεια των τερματικών συσκευών και των εικονικών επιφανειών εργασίας. Σε περίπτωση βλάβης η έμπειρη ομάδα τεχνικών της ipexpert είναι σε θέση να αντικαταστήσει οποιοδήποτε Η/Υ και χωρίς καμία παραμετροποίηση ο χρήστης να έχει άμεση πρόσβαση στην εικονική επιφάνεια εργασίας και φυσικά ελαχιστοποιείται η ανάγκη για on site support.

Ακόμα, χρησιμοποιήθηκαν και υποδομές switching με δυνατότητα παραμετροποίησης high availability. Απομακρυσμένη διαχείριση, απομακρυσμένη πρόσβαση και έλεγχο στο BIOS, στο λειτουργικό σύστημα και στις διάφορες λειτουργίες του server, -ανεξάρτητα από την κατάσταση λειτουργίας του- και τέλος απομακρυσμένη επιτήρηση και διαχείριση των αισθητήρων του server, όπως θερμοκρασία, ανεμιστήρες και τάση. Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι έγιναν διαγνωστικοί έλεγχοι για την ανίχνευση προβλημάτων αλλά και τη διάγνωση αποτυχιών σε πραγματικό χρόνο.

O Διευθύνων Σύμβουλος της ipexpert Τρύφωνας Άμερ, αναφέρει σχετικά με την συνεργασία: «Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα είναι εδώ και καιρό η κινητήρια δύναμη της αλλαγής για την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την άψογη συνεργασία μας με την Eurobulk αλλά και για την ομάδα της ipexpert που πάντα καταφέρνει να παρέχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα βασισμένο στις εκάστοτε ανάγκες των πελατών της».