Η HP Hellas πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση παρουσία μερίδας του τύπου και αναφέρθηκε στον απολογισμό της χρονιάς, αλλά και στις εξελίξεις στους χώρους της τεχνολογίας και της πληροφορικής.

Ο End User Sales Manager, Private & Public Sector της HP Eλλάδας & Κύπρου, Χάρης Αμούργης ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην ισχύουσα στρατηγική Future Ready της εταιρίας. Βασικός στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, η μείωση του λειτουργικού κόστους και η επένδυση σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, ώστε να τοποθετηθεί η HP σε πλεονεκτική θέση. Όπως ανέφερε, η στρατηγική στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες – ανθρώπους, χαρτοφυλάκιο, υπηρεσίες. Η υβριδική εργασία, η ψηφιακή ισότητα, η σωστή διαχείριση της τεχνητής νοημοσύνης και η  χρήση νέων μεθόδων ελέγχου αποτελούν κομμάτι της νέας πραγματικότητας και η HP δεν μπορούσε παρά να δώσει την αρμόζουσα σημασία σε αυτό. Για παράδειγμα η τεχνολογία ΑΙ θα βοηθήσει συνολικά στις λειτουργίες όπως στην άμεση τιμολόγηση, στην ταχύτητα και στην ικανότητα πρόβλεψης των αναγκών των πελατών και διατήρησης υγιών επιπέδων αποθέματος για την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών και συνεργατών»

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην έμφαση που δίνει η εταιρεία στην ασφάλεια και τη βιωσιμότητα. Συγκεκριμένα, η εξελιγμένη λύση ασφαλείας, HP Wolf Security, η οποία διατίθεται και για προϊόντα τρίτων κατασκευαστών, προσφέρει αποτελεσματική προστασία σε επίπεδο υλικού και λογισμικού, σε μόνιμη βάση ακόμα και όταν οι συσκευές είναι απενεργοποιημένες. Όσον αφορά την βιωσιμότητα, στόχος της ΗΡ είναι να γίνει η πλέον βιώσιμη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο έως το 2030, στοχεύοντας στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλα τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τις λειτουργίες και την εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας.

Κατά την ομιλία του ο κος Αμούργης, ανέφερε το νέο απόκτημα της HP, την Poly και πόσα μπορεί να προσφέρει όχι μόνο στον χώρο της οπτικοακουστικής επικοινωνίας, αλλά και στο gaming.

Ο Managing Director της HP Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Χρηστάκης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την νέα χρονιά που ξεκινά. Η στρατηγική ‘’Future Ready’’ τοποθετεί τους συνεργάτες μας, τους πελάτες αλλά και τους χρήστες των προϊόντων μας στο επίκεντρο. Βασικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία για τους πελάτες μας και, κατ’ επέκταση, για την ίδια την HP. Για να το πετύχουμε αυτό, χτίζουμε ουσιαστικές σχέσεις με τους πελάτες μας και διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιό μας με νέα προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις και επενδύουμε στη συνεχή εκπαίδευση των νέων αλλά και στη φροντίδα μας για το περιβάλλον. Πρόσφατο παράδειγμα νέων λύσεων είναι η τεχνολογία ΑΙ που θα έχει την ίδια επιρροή όπως το Internet στην κοινωνία. Η ΗΡ μόλις κυκλοφόρησε τα νέα ZBook με εφαρμογές  AI , οπότε θεωρούμε ότι το 2024 θα είναι η χρονιά του AI PC.