Το επιστέγασμα μιας πολύ παραγωγικής και δημιουργικής χρονιάς αποτέλεσαν οι δύο σημαντικές διακρίσεις που απέσπασε η Odyssey στο τέλος του 2018.

Η Odyssey τιμήθηκε με το Βραβείο Καινοτομίας 2018 στο πλαίσιο του 20ου Συνέδριου Infocom World Athens την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, για τη δημιουργία Πλατφόρμας Διαχείρισης Πληροφοριών και Συμβάντων Ασφαλείας με την ονομασία ClearSkies™ Big Data Advanced Security Analytics. Η εν λόγω πλατφόρμα βοηθά στη βελτίωση της παρακολούθησης και της αξιοποίησης των συστημάτων ασφάλειας επιχειρήσεων, καθώς και την προληπτική αναγνώριση κυβερνοεπιθέσεων στα πληροφοριακά συστήματα και υποδομές τους.

Ο σκοπός των βραβείων Infocom World Awards είναι η επιβράβευση όλων εκείνων που με τη δημιουργικότητα και το πάθος τους έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της αγοράς και την εξέλιξη της τεχνολογίας. Τα βραβεία απονέμονται από την οργανωτική επιτροπή η οποία αποτελείται από δημοσιογράφους που καλύπτουν τον τεχνολογικό κλάδο, ακαδημαϊκούς αλλά και ανεξάρτητους φορείς που εμπλέκονται με την τεχνολογία.

Παράλληλα με το Βραβείο Καινοτομίας Infocom World 2018, η Odyssey απέσπασε επίσης το υψηλού κύρους Βραβείο Καινοτομίας στον τομέα υπηρεσιών στο 12ο Διαγωνισμό Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας της ΟΕΒ, επίσης για την Πλατφόρμα ClearSkies™ Big Data Advanced Security Analytics, μια βδομάδα μετά.

Το βραβείο απένειμαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), κ. Χρίστος Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διαγωνισμού, κ. Κυριάκος Κόκκινος, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ στη Λευκωσία τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.

Τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας διοργανώνονται από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού. Ο θεσμός καθιερώθηκε το 2006 και αφορά τη βράβευση των πιο καινοτόμων ιδεών και πρακτικών που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας.

Ο κ. Χρίστος Ονουφρίου, CEO της εταιρείας, δήλωσε σχετικά με τη διπλή αυτή βράβευση: «Αμετάκλητος στόχος της Odyssey είναι να παραμένει συνεχώς στο επίκεντρο του συνεχώς μεταβαλλόμενου τοπίο κυβερνοαπειλών που καθιστά την έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών απαραίτητη. Οι δυο νέες διακρίσεις με τις οποίες τιμηθήκαμε σε Ελλάδα και Κύπρο μας γεμίζουν ικανοποίηση και περηφάνια ενώ παράλληλα  επιβραβεύουν τις προσπάθειες και τις δεξιότητες των ανθρώπων μας, και τιμούν τους πελάτες μας που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας μας. Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν καύσιμο για τη θέληση, την αποφασιστικότητα και τη φιλοδοξία μας ώστε να συνεχίσουμε να στοχεύουμε ακόμα πιο ψηλά»