Δημιουργία μιας ενιαίας υποδομής που στηρίζει λειτουργικά τη νέα Nova

Η Office Line, ηγέτιδα εταιρεία στην παροχή επαγγελματικών cloud υπηρεσιών, υλοποίησε επιτυχώς τη μεταφορά και ενοποίηση της πληροφοριακής υποδομής της Nova, δημιουργώντας μια ενιαία λειτουργική υποδομή στο cloud. Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συγχώνευσης Nova-Wind, που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη λειτουργία της νέας Nova.

Ο κύριος στόχος του έργου ήταν να μεταφερθούν με επιτυχία οι cloud υπηρεσίες για το σύνολο των χρηστών  της νέας εταιρείας.. Η Office Line πέτυχε αυτόν τον στόχο διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η μεταφορά δεδομένων των τρεχουσών υπηρεσιών Microsoft 365, συμπεριλαμβανομένων των Mailboxes, SharePoint Online, OneDrive, Teams και PowerBI, ήταν αδιάλειπτη. Στο πλαίσιο του έργου η Office Line ενοποίησε το περιβάλλον διαχείρισης της νέας Nova για το σύνολο της εταιρείας και του δικτύου καταστημάτων της, προκειμένου να έχουν οι χρήστες ένα κεντρικοποιημένο  σύστημα συνεργασίας και παραγωγικότητας. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίστηκε ότι οι σχετικές υπηρεσίες ήταν λειτουργικές, σύμφωνα με τα σφικτά χρονοδιαγράμματα που είχε θέσει ο οργανισμός.

Η υλοποίηση του έργου ικανοποίησε τις ανάγκες της Nova σε θέματα ασφάλειας, ευκολίας διαχείρισης υποδομής και εφαρμογών, ελέγχου και ευκολίας πρόσβασης στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ο κ. Σπύρος Καββαθάς, Systems Infrastructure and Services Manager της Nova, ανέφερε σχετικά: “Η μετάβαση των υποδομών μας σε μια ενιαία υποδομή στην Cloud πλατφόρμα της Microsoft (Office365) χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργία του οργανισμού και με την διασφάλιση της άμεσης πρόσβασης σε ενσωματωμένα εργαλεία collaboration, αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Σε συνεργασία με την Office Line καταφέραμε το έργο της μετάβασης να γίνει αδιάλειπτα και χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργία μας, επιτρέποντας μας να πάμε στην επόμενη ημέρα τον οργανισμό, τη νέα ενιαία Nova”.

Ο κ. Βασίλης Κρανιώτης, Chief Technology Officer της Office Line, σχολίασε: “Είμαστε πολύ ευτυχείς που είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τη Nova, σε αυτό το σημαντικό έργο μετάπτωσης στο cloud. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία μας στα έργα Ψηφιακού Μετασχηματισμού μας επέτρεψε να επιτύχουμε τους στόχους του έργου, διασφαλίζοντας τη μεταφορά της υποδομής της Nova στη νέα ενιαία υποδομή, χωρίς επιπτώσεις και εντός των χρονικών περιθωρίων που είχαν οριστεί. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό το έργο και συνεχίζουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τις υψηλότερες προδιαγραφές και τις πιο καινοτόμες και ασφαλείς λύσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού”.