Τον εορτασμό των 25 ετών της γιόρτασε η Office Line με ένα φαντασμαγορικό event που ήταν αντάξιο της επιτυχημένης της διαδρομής, στο Golf της Γλυφάδας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους περισσότερα από 300 στελέχη: θεσμικοί, επιχειρηματίες και στρατηγικοί συνεργάτες. Κάνοντας μια πολύ σύντομη ιστορική αναδρομή, ακούστηκαν οι απόψεις παραγόντων της αγοράς, αναφορικά με την πορεία του κλάδου, τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει στο αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ αποκάλυψαν τα άμεσα σχέδια της Office Line, η οποία τα τελευταία 5χρόνια τρέχει σταθερά με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 40%, ανακηρύχθηκε για 4η χρονιά «Microsoft Partner of The Year» και έχει βάλει την υπογραφή της σε σημαντικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Την εκδήλωση άνοιξε ο CEO της Office Line κ. Παναγιώτης Κουρής, ο οποίος σε κλίμα συγκίνησης,  ευχαρίστησε τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους του που υπήρξαν συνοδοιπόροι τα τελευταία χρόνια λέγοντας χαρακτηριστικά «χωρίς εσάς δεν θα ήμασταν ούτε εμείς εδώ». Πρόσθεσε πως το μέλλον προμηνύεται γεμάτο καινοτομίες και επιτυχίες και δεσμεύτηκε πως μέσα από την εταιρεία του θα βάλει το δικό του λιθαράκι για μια Ελλάδα ψηφιακά προηγμένη με ψηφιακά εγγράμματους πολίτες και ψηφιακά καταρτισμένες επιχειρήσεις.

Το παρών έδωσε ο κ. Δημήτρης Γιάντσης, Γενικός Διευθυντής Έργων της Κοινωνίας της Πληροφορίας o οποίος δήλωσε: «Με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουμε την υλοποίηση της Εθνικής ψηφιακής Στρατηγικής με την προκήρυξη κομβικών έργων που δημιουργούν σημαντικές ψηφιακές παρεμβάσεις σε νευραλγικούς τομείς της Δημόσιας διοίκησης, όπως αυτούς, της υγείας, της δικαιοσύνης, της γεωργίας, των διεθνών σχέσεων και της διπλωματίας κ.α.  Συνολικά εκτιμούμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα προκηρυχθούν έργα περίπου 500.000.000€».

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο κ. Βασίλης Κουρής, ιδρυτής και Πρόεδρος της Office Line και η κα Αικατερίνη Κουρή, CFO της Office Line μίλησαν επί σκηνής για το όραμα της εταιρείας, τις δυσκολίες που συνάντησαν, αλλά και για την παρακαταθήκη που αφήνουν στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Office Line, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η εταιρεία, χάρη στους ανθρώπους της, θα συνεχίσει να πρωτοπορεί και να εξελίσσεται προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα.

Η κα Κουρή, ούσα από τις πρωτεργάτριες του χώρου της τεχνολογίας, μίλησε για τα στερεότυπα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει σε έναν παραδοσιακά ανδροκρατούμενο χώρο, ενώ τόνισε πως στην εταιρεία της δίνονται ισότιμες ευκαιρίες στις θέσεις ευθύνης μεταξύ ανδρών και γυναικών στελεχών.

«Πλέον συναντούμε γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις και σε θέσεις σχετιζόμενες με τον χώρο της τεχνολογίας. Σήμερα, ο γυναικείος πληθυσμός των εργαζομένων της Office Line καλύπτει το 38%, και μάλιστα συναντώνται σε όλα τα τμήματα» τόνισε η κα Κουρή.

Στο ερώτημα του πώς η Office Line έχει μετεξελιχθεί σε στρατηγικό συνεργάτη της Microsoft απάντησε ο κ. Αλμπέρτος Μπουρλάς, Διευθυντής Εμπορικών Συνεργατών της Microsoft, τονίζοντας πως το στοιχείο που έχει χαρίσει στην ομάδα της  Office Line επί 4 συναπτά έτη τον τίτλο του «Microsoft Partner of the Year», είναι η υψηλή τεχνογνωσία, η δεύσμευση, η εξειδίκευση, οι επενδύσεις, το όραμα, όπως επίσης και τα 7 Cloud Specializations που κατέχει στην ελληνική αγορά!

«Η εμπορική στρατηγική της Microsoft είναι να έχει λίγους και πολύ καλούς συνεργάτες στο επίκεντρο. Αυτό που αναζητάμε από τους συνεργάτες μας είναι να επενδύουν στην τεχνολογία και στην εκπαίδευση, ή αλλιώς το specialization. Μόλις πριν από δύο χρόνια ξεκινήσαμε τις επενδύσεις μας στη χώρα και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση των ανθρώπων. ‘Έχουμε δεσμευτεί να εκπαιδεύσουμε 100.000 άτομα, ώστε η Ελλάδα να γίνει πρωταθλητής της 4ης βιομηχανικής επανάστασης» κατέληξε.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Μιχάλης Μιχελάκης, Head of IT Operations στην Dixons, ο οποίος μίλησε για την επιρροή της τεχνολογίας στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων:

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει επέμβει στον πυρήνα της λειτουργίας των οργανισμών και χωρίς την τεχνολογία τα τελευταία δύσκολα χρόνια, με την κρίση και την πανδημία, δεν θα ήταν δυνατή η λειτουργία των επιχειρήσεων. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας βελτιώνεται επίσης η εμπειρία του πελάτη, αναβαθμίζεται η εφοδιαστική αλυσίδα και υλοποιούνται έργα υποδομής. Η επιλογή της Office Line έγινε ύστερα από έρευνα αγοράς και αφού καταλήξαμε πως ήταν η κατάλληλη εταιρεία στην οποία μπορούσαμε να βασιστούμε» ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

Επαγγελματική εξέλιξη και συνεχή επαφή με τις νέες τεχνολογίες είναι δύο από τα πλεονεκτήματα, που μπορεί να αποκομίσει ένας εργαζόμενος στην Office Line, σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Κρανιώτη, Technical Director Office Line και τον κ. Πέτρο Λιβάνιο, Technology Advisor Manager.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν: «Η Office Line τολμάει αυτό που οι άλλες εταιρείες δεν τολμούν»!

Τέλος, ο κ. Βασίλης Παπούλιας, COO της Office Line, επεσήμανε ότι «Βασική προτεραιότητα για εμάς αποτελούν οι επενδύσεις στο ανθρώπινο κεφάλαιο, η ανάπτυξη των  Managed Services, καθώς και ο συνεχής μετασχηματισμός της ίδιας της Office Line, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τόσο της εγχώριας, όσο και της παγκόσμιας αγοράς που διαρκώς μεταβάλλονται».