• Πλήθος ψηφιακών και ανθρωποκεντρικών λύσεων λανσάρονται στην ετήσια σειρά εκδηλώσεων για πελάτες και συνεργάτες, που έχει γίνει πλέον θεσμός
  • Η κεντρική ομιλία του CEO περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η υιοθέτηση υφιστάμενων τεχνολογιών θα συμβάλει στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας, της ανθεκτικότητας και της απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα

Η Schneider Electric, ο ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης της ενέργειας και του αυτοματισμού, διοργάνωσε σήμερα το Innovation Summit World Tour 2022, κατά τη διάρκεια του οποίου, τόνισε την ανάγκη συμμετοχής στην αντιμετώπιση της «τριπλής» κρίσης – ενέργεια, οικονομία και κλίμα – που αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο και καθόρισε την προσέγγιση και τις λύσεις για το πώς θα επιτευχθεί αυτό.

«Σε μια εποχή παγκόσμιας κρίσης, πρέπει να γνωρίζουμε ξεκάθαρα το ταξίδι και τον προορισμό μας. Η τρέχουσα ενεργειακή κρίση είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε ο Jean-Pascal Tricoire, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Schneider Electric. «Με τη ζήτηση της ενέργειας να αναμένεται να τριπλασιαστεί τα επόμενα 30 χρόνια παγκοσμίως, είναι ζωτικής σημασίας να αναπτύξουμε όλες τις τεχνολογίες που είναι ήδη διαθέσιμες για να επιταχύνουμε τον εξηλεκτρισμό, την ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα».

Ο κ. Tricoire είναι ο κεντρικός ομιλητής στη σειρά των εμβληματικών ετήσιων  εκδηλώσεων της Schneider Electric που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια των οποίων η εταιρεία θα αποκαλύψει πολλά καινοτόμα νέα προϊόντα, λογισμικά, υπηρεσίες και ολοκληρωμένες λύσεις που θα αντιμετωπίζουν τα κρίσιμα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα που προκύπτουν από την ενεργειακή κρίση και την κλιματική αλλαγή.

Τα σχόλιά του έπονται της εκδήλωσης Climate Week NYC, όπου η Chief Strategy and Sustainability Officer της Schneider Electric, Gwenaelle Avice-Huet, επέστησε την προσοχή για τη συχνά υποτιμημένη πλευρά της ζήτησης της ενεργειακής κρίσης – πιο συγκεκριμένα, στην κατανάλωση ενέργειας εξαρχής.

Η ομάδα του Schneider Electric Research Institute  εξέδωσε μια πρώτη στο είδος της ποσοτική μελέτη, που παρουσιάζει τις δυνατότητες των διαθέσιμων τεχνολογιών, οι οποίες, εάν συνδυαστούν και αναπτυχθούν κλιμακωτά, έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα κατά 2/3 έως το 2030, δημιουργώντας παράλληλα τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας για τους κατοίκους των κτιρίων (έως και 70%).

Η Schneider υποστηρίζει εδώ και καιρό την ανάληψη επείγουσας, συντονισμένης δράσης για τη μείωση της σπατάλης ενέργειας, την επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον εξηλεκτρισμό και την ψηφιοποίηση των ενεργειακών οικοσυστημάτων και τη διασφάλιση, ότι όλα αυτά γίνονται με γνώμονα την ευημερία των ανθρώπων και την οικονομία. Η εταιρεία αναγνωρίζεται ευρέως ως ηγέτης σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG) ενώ παράλληλα  τα προϊόντα, οι υπηρεσίες και οι άλλες δραστηριότητές της βοηθούν με την σειρά τους, τους πελάτες, τους προμηθευτές, τους συνεργάτες και τις κοινότητες να προοδεύσουν σε αυτά τα πεδία.

Η Schneider θα ανακοινώσει μια σειρά καινοτομιών στο Innovation Summit World Tour. Λεπτομέρειες και τα νέα από το τμήμα Διαχείρισης Ενέργειας μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ σχετικά με τις καινοτομίες στον χώρο του Βιομηχανικού Αυτοματισμού εδώ.

Μετά από τις εκδηλώσεις στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Σιγκαπούρη, την Κίνα και το Βέλγιο, το Innovation Summit World Tour ξεκινά στις 12 Οκτωβρίου με μια παγκόσμια κεντρική ομιλία και συνέντευξη τύπου και στη συνέχεια προχωρά:

ΗΠΑ (Las Vegas) 12 -13 Οκτωβρίου

Ηνωμένο Βασίλειο & Ιρλανδία (Λονδίνο, Coventry, Leeds, Galway) 20 Οκτωβρίου

Αργεντινή 25 – 26 Οκτωβρίου

 

Ινδονησία (Τζακάρτα) 2-3 Νοεμβρίου

 

Χονγκ Κονγκ 8 Νοεμβρίου