• Η συνεργασία θα αφορά στην προώθηση βιώσιμων IT πρακτικών στις Σκανδιναβικές χώρες και την Βόρεια Ευρώπη
• Αποστολή της Atea ως ο πρώτος Elite IT Solutions Provider Partner της Schneider Electric στις Σκανδιναβικές χώρες είναι να “χτίσει ένα μέλλον με IT λύσεις” και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διαχειριστούν την κατανάλωσή τους στον τομέα της πληροφορικής με βιώσιμο και αποτελεσματικό τρόπο
• Και οι δύο εταιρείες έχουν ανακηρυχθεί ηγέτες από την Ecovadis ως προς τις σταθερές δεσμεύσεις τους για βιωσιμότητα και μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Atea, τον ηγέτη της αγοράς στην παροχή «πράσινων» και βιώσιμων IT υπηρεσιών για επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου τομέα, στις περιοχές της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής.

Η Atea, η οποία έχει ήδη συνάψει μακροχρόνια συνεργασία με την Schneider Electric, ανακυρήχθηκε ως ο πρώτος Elite IT Solutions Provider Partner της Schneider Electric στις Σκανδιναβικές χώρες με στόχο να αξιοποιήσει την αρχιτεκτονική και πλατφόρμα EcoStruxure της εταιρείας για να βοηθήσει τους πελάτες της να διαχειριστούν την κατανάλωσή τους με βιώσιμο και αποτελεσματικό τρόπο.

Με περισσότερους από 7.500 υπαλλήλους σε 85 πόλεις και επτά ευρωπαϊκές χώρες, η Atea έχει ισχυρή παρουσία σε όλες τις αγορές. Το εξειδικευμένο προσωπικό εξυπηρέτησης της εταιρείας, που απαριθμεί πάνω από 4.000 μέλη, παρέχει βιώσιμες υπηρεσίες πληροφορικής και κύκλου ζωής.

Η Schneider Electric είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων αδιάλειπτης παροχής ενέργειας, πληροφορικής και υποδομών data center παγκοσμίως και έχει διακριθεί ως ένας από τους πιο βιώσιμους οργανισμούς παγκοσμίως εδώ και πολλά χρόνια. Για παράδειγμα, έχει λάβει Platimun βραβείο βιωσιμότητας από την Ecovadis, η οποία, ταυτόχρονα, έχει αναγνωρίσει την Atea ως ηγέτη στη βιωσιμότητα, απονέμοντας στην εταιρεία την υψηλότερη βαθμολογία της.

«Οι δεσμεύσεις της Schneider Electric για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ευθυγραμμίζονται με τη μακροπρόθεσμη, περιβαλλοντική στρατηγική μας και είναι μεγάλη τιμή για εμάς να είμαστε ο Elite Partner της στις Σκανδιναβικές χώρες», δήλωσε ο Chris Ashby, Director of Strategic Partners της Atea. «Οι προσπάθειες για βιωσιμότητα αποτελούν έναν συνεχή αγώνα και πρέπει να επιμείνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα αν θέλουμε να επιτύχουμε το απαιτούμενο επίπεδο του βιώσιμου μετασχηματισμού. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας με τη Schneider Electric θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας αυτής».

Βιώσιμη συνεργασία

Το πρόγραμμα συνεργατών mySchneider IT, που ξεκίνησε πρόσφατα, διευκολύνει τους συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων των μεταπωλητών, των διανομέων και των παρόχων λύσεων πληροφορικής, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πελατών τους για βιωσιμότητα. Το νέο αναδιαμορφωμένο πρόγραμμα υποστηρίζει τους συνεργάτες με διαφορετικές εξειδικεύσεις σε σημαντικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των data centers, του ΙΤ, του software και των διαχειριζόμενων υπηρεσιών.

Παρέχοντας στους συνεργάτες μια νέα σειρά από εκπαιδευτικά εργαλεία και τρόπους ενίσχυσης των δεξιοτήτων τους, το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει επίσης σημαντικά οφέλη, ειδικά προσαρμοσμένα σε κάθε μια από τις εξειδικεύσεις. Παράλληλα, επιτρέπει στους συνεργάτες της Schneider Electric, όπως η Atea, να αποκτούν πολλαπλές πιστοποιήσεις, επιτρέποντάς τους να προσδιορίζουν, να μεταπωλούν, να διαμορφώνουν ή/και να αναπτύσσουν κατανεμημένα συστήματα πληροφορικής και edge computing σε βασικές αγορές, όπως είναι ο δημόσιος τομέας.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Νέα σημεία σύνδεσης / διεπαφής: εύχρηστος πίνακας εργαλείων που προσφέρει δυνατότητα παρακολούθησης των πωλήσεων στους συνεργάτες και τους διαχειριστές προγραμμάτων σχετικά με την πρόοδο της εταιρείας.
  • Ενισχυμένες εκπαιδευτικές διαδικασίες: περιλαμβάνεται ένα ευρύ φάσμα εργαλείων σχεδίασης, κατάρτισης και πόρων που βοηθούν τους συνεργάτες να διαφοροποιήσουν και να ενισχύσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των πελατών.
  • myRewards: πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες των εταίρων, συμπεριλαμβανομένων αμοιβών και χρηματικών κίνητρων για τον εντοπισμό, την ανάπτυξη και την συμβολή στον καθορισμό νέων επιχειρηματικών ευκαιριών.
  • Βιωσιμότητα: Η πρόσβαση στα προϊόντα και τις λύσεις Green Premium™ της Schneider Electric προσφέρει βιώσιμες και ανακυκλώσιμες δυνατότητες σχεδιασμού, παρέχοντας στους πελάτες αυξημένη συμβατότητα και διαφάνεια σε συνδυασμό με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

 

«Στη Schneider Electric, πιστεύουμε ότι το μέλλον είναι πράσινο και ψηφιακό, αλλά μόνο με την αξιοποίηση των βιώσιμων τεχνολογιών και της τεχνογνωσίας των συνεργατών μας θα επιτύχουμε μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα», δήλωσε η Anna Otterberg, Διευθύντρια για το IT κανάλι της Schneider Electric στη Σκανδιναβία. «Για τους οργανισμούς που έχουν δεσμευθεί να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, η υπηρεσία μας EliteIT Solution Provider‘ τους δίνει τη δυνατότητα να παρέχουν βιώσιμες λύσεις για την ευημερία του πλανήτη, ενώ παράλληλα να ενισχύσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των πελατών για βιωσιμότητα».

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το νέο πρόγραμμα mySchneider IT Solution Provider Partner Program, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα.