Ακολουθώντας τα βήματα του Metamorphosis II στην Ελλάδα, η επόμενη γενιά carrier-neutral, είναι το πρώτο «πράσινο» data center  στον Παναμά και στόχος είναι να αποτελέσει ψηφιακό κόμβο για όλη την κεντρική Αμερική, την περιοχή των Άνδεων και την Καραϊβική.

Η Sparkle, ο μεγαλύτερος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, σε συνεργασία με την Trans Ocean Network (TON), εταιρεία τηλεπικοινωνιών στον Παναμά, ανακοινώνει το λανσάρισμα του Panama Digital Gateway (PDG), ενός πράσινου open landing και connectivity data center, το οποίο αναμένεται να γίνει ψηφιακό hub για όλη την Κεντρική Αμερική, την περιοχή των Άνδεων και την Καραϊβική.

Η εκδήλωση για το λανσάρισμα του data center, διεξήχθη υπό την αιγίδα του HE Laurentino Cortizo Cohen, Προέδρου του Παναμά, με την παρουσία του Fabrizio Nicoletti, Πρέσβη της Ιταλίας στον Παναμά, του David Gonzalez Solis, CEO και founder της TON, καθώς και του Enrico Maria Bagnasco, CEO της Sparkle.

Η Sparkle έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο στα “πράσινα έργα”. Η αρχή έγινε πριν από δύο χρόνια, όταν η εταιρεία τηλεπικοινωνιών, ξεκίνησε να λειτουργεί το πρώτο πράσινο data center στην Ελλάδα, τηρώντας αυστηρά πρωτόκολλα ενεργειακής απόδοσης και με state-of-the-art τεχνολογία. Ακολουθώντας τα ίδια βήματα, το Panama Digital Gateway, αποτελεί την επόμενη γενιά carrier-neutral hub και το πρώτο πράσινο data center της περιοχής.

Διαθέτει κορυφαίες τεχνολογίες και υποδομές, ώστε να ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των πελατών ενώ είναι εγκατεστημένο στο Corazal, στην πόλη του Παναμά, σε ένα νέο κτίριο 5.500 τετραγωνικά μέτρα, 650 ισοδύναμα rack και κλιμακούμενη ισχύ 3,5 MW. Είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τα πιο αυστηρά αντισεισμικά κριτήρια και έχει σχεδιαστεί για να εγγυάται τα μέγιστα πρότυπα αξιοπιστίας και απόδοσης, ελαχιστοποιώντας το αποτύπωμά του στο περιβάλλον, χάρη στην υιοθέτηση των πιο πρόσφατων ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων ισχύος και ψύξης, που διατίθενται στην αγορά.

Το Panama Digital Gateway αποτελεί landing point του Κιουρί, του καλωδιακού συστήματος που συνδέει την Καλιφόρνια και την Χιλή, με μία μονάδα διακλάδωσης, που αναπτύχθηκε από την Google και την Sparkle με την χρήση υποβρύχιων καλωδίων για την είσοδο στην Κεντρική Αμερική.

Εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στο νέο hub, οι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί, οι εταιρείες μεταφοράς, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι λοιπές εταιρείες, μπορούν να επωφεληθούν από τις παγκόσμιες υπηρεσίες διασύνδεσης της Sparkle, συμπεριλαμβανομένης και της παγκόσμιας υπηρεσίας Tier-1 IP Seabone, καθώς και των λύσεων χωρητικότητας και των υπηρεσιών δικτύωσης. Η άμεση πρόσβαση στα υποβρύχια καλώδια προσφέρει ένα πλεονέκτημα όσον αφορά στην απόδοση και την ανθεκτικότητα, καθώς τα υποθαλάσσια συστήματα είναι οι δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας δεδομένων, μέσα στα οποία οι πληροφορίες του Internet ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός, επιτρέποντας ψηφιακές υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο.

Ο Fabrizio Nicoletti, πρέσβης της ιταλικής δημοκρατίας στον Παναμά δήλωσε: «Ο Παναμάς και η Ιταλία έχουν μια ιστορική σχέση συνεργασίας σε διάφορα προγράμματα συντονισμού διαφορετικών κλάδων, ενισχύοντας τη διακρατική συνεργασία. Είμαστε πολύ περήφανοι που μία κορυφαία ιταλική εταιρεία όπως η Sparkle, υλοποίησε αυτό το data center, μια απτή απόδειξη του αυξανόμενου ενδιαφέροντος της Ιταλίας για τον Παναμά και την συνολική περιοχή».

«Η ανάπτυξη υποδομών στην Αμερική αντιπροσωπεύει έναν πυλώνα του σχεδίου της Sparkle για να εδραιώσει τη θέση της στη αγορά τηλεπικοινωνιών, ενισχύοντας παράλληλα την προσφορά ψηφιακών λύσεων», εξηγεί ο Enrico Bagnasco, CEO της Sparkle. «Ο Παναμάς είναι ένα φυσικό σταυροδρόμι της Κεντρικής Αμερικής και μια γέφυρα μεταξύ του Ατλαντικού και του Ειρηνικού καθώς και ένα στρατηγικό σταυροδρόμι μεταξύ Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Γι’ αυτό, το Panama Digital Gateway στοχεύει να γίνει το landing hub των νέων υποβρυχίων καλωδίων και το κέντρο επιλογής για την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος διασύνδεσης».