Χάρη στην τεχνολογία SDWAN, η ελληνική βιομηχανική εταιρεία θα αξιοποιήσει ασφαλείς διασυνδέσεις χαμηλής καθυστέρησης για όλα τα γραφεία και τις εγκαταστάσεις παραγωγής που διαθέτει σε Ευρώπη και Ασία.

Η Sparkle, ο μεγαλύτερος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, σε συνεργασία με την Neurosoft, την καινοτόμο εταιρεία πληροφορικής που ειδικεύεται σε λύσεις και υπηρεσίες ICT και κυβερνοασφάλειας, έχουν επιλεγεί από την Πλαστικά Κρήτης -έναν από τους κορυφαίους ευρωπαίους κατασκευαστές masterbatches και πλαστικών φύλλων για αγροτικές εφαρμογές- για να παρέχουν ασφαλείς συνδέσεις χαμηλής καθυστέρησης για όλα τα εργοστάσιά της και τα γραφεία της στην Ευρώπη και την Ασία, μέσω της υπηρεσίας Enterprise Link.

Η Sparkle και η Neurosoft επελέγησαν μεταξύ άλλων φορέων για την ασφάλεια, την ευελιξία και την επεκτασιμότητα της λύσης Enterprise Link που αξιοποιεί την τεχνολογία Secure SD-WAN (Software-Defined Wide Area Network). Οι δύο εταιρείες θα παρέχουν μια καινοτόμο δικτυακή υποδομή για όλα τα εργοστάσια της Πλαστικά Κρήτης σε Ελλάδα, Ρουμανία, Πολωνία, Τουρκία, Ρωσία, Γαλλία, και Κίνα.

Χάρη στη νέα πλατφόρμα, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να έχουν ασφαλή πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα της εταιρείας, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους και τη σύνδεση που χρησιμοποιούν, ακόμη και εν κινήσει. Επιπλέον, το δίκτυο θα εμπλουτισθεί και με άλλες υπηρεσίες για να καταστεί δυνατή η διεθνής επικοινωνία μεταξύ των διαφορετικών τοποθεσιών.

Το Enterprise Link είναι μια υπηρεσία επιχειρησιακής διασύνδεσης που απευθύνεται σε επιχειρήσεις με παρουσία σε πολλαπλές τοποθεσίες για να τις βοηθήσει να απλοποιήσουν την αρχιτεκτονική του δικτύου τους και να βελτιώσουν την επικοινωνία μεταξύ των υποκαταστημάτων, των κεντρικών γραφείων και των data centers τους (on-premise ή στο cloud). Βασισμένη σε αρχιτεκτονική SD-WAN, η υπηρεσία λειτουργεί ανεξάρτητα από το δίκτυο που χρησιμοποιείται την τρέχουσα στιγμή (MPLS ή Broadband) βελτιστοποιώντας τα WAN σύμφωνα με διάφορες επιχειρησιακές ανάγκες. Με τη χρήση τεχνολογιών ιεράρχησης εφαρμογών, traffic break-outs, real-time link measurement και load-balancing, το Enterprise Link φέρνει τους συνδεδεμένους χρήστες πιο κοντά στις εφαρμογές τους, όπου κι αν βρίσκονται. Ταυτόχρονα, η υπηρεσία συμβάλλει στην αύξηση του επιπέδου ασφάλειας πληροφοριών σε όλο το φάσμα των ψηφιακών υποδομών, εντοπίζοντας και αποτρέποντας απειλές, ενώ απλοποιεί τις καθημερινές λειτουργίες και επιτρέπει την αυτοματοποίηση του δικτύου. Οι λύσεις συνδυάζονται με επαγγελματικές υπηρεσίες για την υποστήριξη των πελατών στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη διαχείριση της λύσης SD-WAN τους.

Η συνεργασία με την εταιρεία Πλαστικά Κρήτης αναδεικνύει τις Sparkle και Neurosoft στο επίπεδο των “συνεργατών αναφοράς” για πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Χάρη στην εξειδίκευση κάθε εταιρείας -την παγκόσμια συνδεσιμότητα για την Sparkle και την ενσωμάτωση προστιθέμενης αξίας ICT για τη Neurosoft- οι δύο εταιρείες προσφέρουν σε εταιρείες κορυφαίας απόδοσης, οικονομικά αποδοτικές και ασφαλείς λύσεις για την αποτελεσματική σύνδεση και διαχείριση των διεθνών τους εγκαταστάσεων.