Βασισμένη στην προσέγγιση Secure Access Service Edge, η νέα λύση επιτρέπει την ασφαλή πρόσβαση σε όσους εργάζονται εξ αποστάσεως, σε συσκευές IoT,  σε υποκαταστήματα και εφαρμογές σε όλον τον κόσμο.

Η Sparkle, ο μεγαλύτερος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, ανακοινώνει την υπηρεσία “SASE Connect”  που αποσκοπεί στη βελτίωση της ασφάλειας των διεθνών εταιρικών δικτύων.

Η αυξανόμενη τάση προς το remote working και η συνεχής «μετανάστευση» των εταιρικών εφαρμογών στο cloud, απαιτούν από τα εταιρικά δεδομένα να είναι διαθέσιμα και ασφαλή ανά πάσα στιγμή για τους εργαζομένους, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους, είτε φιλοξενούνται στο cloud είτε σε συστήματα «on premise».

Το SASE Connect της Sparkle είναι μια καινοτόμος πλατφόρμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών ασφαλείας και δικτύωσης, που επιτρέπει την ασφαλή πρόσβαση στο διεθνές εταιρικό δίκτυο του πελάτη, ανεξάρτητα από τη φυσική θέση της συσκευής και τη σύνδεση που χρησιμοποιείται. Βασισμένη στην τεχνολογία Secure Access Service Edge1, η εν λόγω λύση αποτελεί  μια προσέγγιση για τη δικτύωση και την ασφάλεια, η οποία βασίζεται στο cloud. Το πλεονέκτημα της λύσης είναι ότι το εταιρικό δίκτυο και οι συσκευές του προστατεύονται από security threats απευθείας στις πηγές σύνδεσής του ή στα «άκρα» (edges) και όχι στο data center. Ως αποτέλεσμα, οι remote workers, οι συσκευές IoT, τα υποκαταστήματα και οι εφαρμογές προστατεύονται προτού το φορτίο των δεδομένων που όλοι αυτοί επεξεργάζονται, δρομολογηθεί προς πολλούς άλλους προορισμούς.

Το SASE Connect συμπληρώνει και ενισχύει τη λύση SD-WAN της Sparkle, που διατίθεται στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Neurosoft ως υπηρεσία EnterpriseLink. Η λύση, έχει ήδη υιοθετηθεί από πολλές επιχειρήσεις στους κλάδους τροφίμων, βιομηχανίας, μόδας, ενέργειας και τουρισμού, παρέχοντας μοναδικές δυνατότητες για την εγκατάσταση και διαχείριση ασφαλούς συνδεσιμότητας και αποτελεί ένα ενιαίο σημείο επαφής πλήρους εξυπηρέτησης.

Το SASE Connect της Sparkle -το οποίο έχει ήδη βραβευτεί από την MEF (Global Industry Association of Network, Cloud, and Technology Providers) με το “Business Impact Award” για την επιτυχημένη ιδέα της πρόσβασης των remote workers στο cloud- αποτελεί την βέλτιστη λύση για επιχειρήσεις που αναζητούν υψηλή απόδοση και ασφαλή πρόσβαση με επιτυχή ενσωμάτωση όλων των αρχείων των δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων στο cloud. Η λύση αξιοποιεί το υπερσύγχρονο παγκόσμιο δίκτυο της Sparkle για άμεση και υψηλής ταχύτητας συνδεσιμότητα με το cloud καθώς και το Security Operation Center (SOC) για τη συνεχή παρακολούθηση της κυκλοφορίας του δικτύου και την πρόληψη, ανίχνευση, ανάλυση και απόκριση σε cyber threats.

Με την κυκλοφορία του SASE Connect, η Sparkle εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των enterprise solutions της, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι λύσεις MPLS, Ethernet, managed SD-WAN, Cloud connect, υπηρεσίες αυτοματισμού Multicloud, συνδεσιμότητας IoT και υπηρεσίες τηλεφωνίας. Στόχος είναι η σύνδεση των διεθνών τοποθεσιών των επιχειρήσεων και η διαχείριση της επικοινωνίας τόσο εσωτερικά, όσο και με εξωτερικά “οικοσυστήματα”.

 

(1) Σύμφωνα με το Gartner Glossary – στις 2 Δεκεμβρίου 2022 – το “Security Access Service Edge” (SASE) παρέχει δυνατότητες σύγκλισης δικτύου και ασφάλειας ως υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων SD-WAN, SWG, CASB, NGFW και zero trust network access (ZTNA). Το SASE υποστηρίζει υποκαταστήματα, remote workers και προσφέρει ασφαλή πρόσβαση στο cloud. Το SASE παρέχεται κυρίως ως υπηρεσία και επιτρέπει zero trust access με βάση την ταυτότητα της συσκευής ή του ατόμου σε συνδυασμό με το real time περιεχόμενο και τις πολιτικές ασφάλειας και συμμόρφωσης. Το GARTNER είναι το κατατεθέν εμπορικό σήμα και το σήμα υπηρεσίας της Gartner Inc. και/ή των θυγατρικών της στις Η.Π.Α. ή/και διεθνώς και έχει χρησιμοποιηθεί προς το παρόν με άδεια. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται