Τον περασμένο Οκτώβριο, η it-sa Expo&Congress μετέτρεψε για άλλη μια φορά το Εκθεσιακό Κέντρο της Νυρεμβέργης σε “Home of IT Security” για 19.449 εμπορικούς επισκέπτες (+30%) από 55 χώρες και 795 εκθέτες από 30 χώρες. Στα fully booked halls 6, 7 και 7Α και στο συνοδευτικό συνέδριο Congress@it-sa, όλη η εστίαση ήταν στις τρέχουσες τάσεις στην ασφάλεια πληροφορικής και στην ανταλλαγή γνώσης και τη δικτύωση. Από τους διαχειριστές μέχρι τα στελέχη C-level, όλοι οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο συγκεντρώθηκαν εδώ.

Τα κυριότερα σημεία του συνοδευτικού προγράμματος ήταν η ειδική κεντρική ομιλία «Hacking the Hackers» από τον αναλυτή εγκλήματος και πληροφοριών Mark T. Hofmann και η παρουσίαση του βραβείου ATHENE Startup Award UP23@it-sa στην Quantum Optics Jena. Διαδικτυακά, η ψηφιακή πλατφόρμα it-sa 365 προσέφερε πρόσθετες ευκαιρίες δικτύωσης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, περίπου 3.300 ενεργοί χρήστες μπορούσαν επίσης να παρακολουθήσουν ζωντανές παρουσιάσεις από το κύριο πρόγραμμα και να λάβουν εντυπώσεις για όλα όσα συνέβαιναν.

Σε μια κρατική δεξίωση το βράδυ πριν από τα εγκαίνια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών και Περιφερειακής Ταυτότητας της Πολιτείας της Βαυαρίας, εκπρόσωποι εταιρειών εκθετών συναντήθηκαν με VIP από την κυβέρνηση και τη διοίκηση. Οι επισκέψεις από εθνικούς και διεθνείς εκπροσώπους της κυβέρνησης και του κλάδου, μαζί με συνοδευτικές εκδηλώσεις όπως το Bitkom Executive Dinner και το γερμανο-τσεχικό IT security breakfast, που διοργανώθηκε από την TeleTrusT, ήταν περαιτέρω ενδείξεις της σημασίας της it-sa ως πλατφόρμας διαλόγου για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η επόμενη διοργάνωση it-sa Expo&Congress θα λάβει χώρα 22 – 24 Οκτωβρίου 2024 στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νυρεμβέργης.

Οι ψηφιακές εκδηλώσεις IT Security Talks θα πραγματοποιηθούν 16 – 18 Απριλίου 2024 και 11 – 13 Ιουνίου 2024 στην ψηφιακή πλατφόρμα it-sa 365.

Nuernberg Messe Greece, Γραφεία Έκθεσης Νυρεμβέργης στην Ελλάδα, Κυβέλης 3 & Περικλέους, 153 44 Γέρακας/Π.Χαλανδρίου, Τηλ. 210 6410405, Φαξ 210 6410602, e-mail: info@nuernbergmesse.gr, www.nuernbergmesse.gr