Κουραστήκατε από τις δύσχρηστες Αμερικάνικες λύσεις IT; Αναζητάτε μία λύση που μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στην υποδομή IT της επιχείρησης σας; Μην κοιτάζετε αλλού. Με το LogPoint, θα ανακαλύψετε μία επιχειρησιακής κλάσης λύση SIEM. Και το καλύτερο; Έχουμε το πλέον ευέλικτο μοντέλο αδειοδότησης στην αγορά.

Που εστιάζουμε
«Στην LogPoint, επικεντρωνόμαστε να προσφέρουμε σε εταιρείες και οργανισμούς τις καλύτερες ευκαιρίες για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας προσφέροντας παράλληλα μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, σε ένα ολοένα και περισσότερο ψηφιοποιημένο κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε μία από τις καλύτερες λύσεις SIEM στην αγορά και εργαζόμαστε σκληρά κάθε μέρα για να κάνουμε αυτή την ιδιαίτερα σύνθετη τεχνολογία εύκολα προσβάσιμη σε όλες τις επιχειρήσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους. Το Logpoint μπορεί να οργανώσει και να ταξινομήσει αναλυτικές πληροφορίες από πολλαπλά σύνθετα πληροφοριακά συστήματα όλων των ειδών σε μία ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά» αναφέρει ο CEO της εταιρίας Jesper Zerlang.

Η λύση SIEM της LogPoint προορίζεται να αντιμετωπίσει και να δώσει λύσεις σε συγκεκριμένες προκλήσεις στην διαχείριση της ασφάλειας μίας επιχείρησης, είτε ο στόχος είναι η συμμόρφωση με κανονιστικά πρότυπα, για λόγους ασφάλειας δεδομένων ή ακόμα και λόγω επιχειρησιακής διορατικότητας (operational intelligence).

Με πιστοποίηση EAL 3+
Το λογισμικό LogPoint είναι πιστοποιημένο με το πρότυπο ασφαλείας Common Criteria EAL 3+, που διασφαλίζει τον σχεδιασμό και τον έλεγχο του. Το συγκεκριμένο επίπεδο πιστοποίησης (EAL 3+) εξασφαλίζει στους πελάτες της Logpoint σε ολόκληρο τον κόσμο ότι οι εμπιστευτικές πληροφορίες τους παραμένουν ασφαλείς. Συνολικά, η πιστοποίηση αποδεικνύει την δέσμευση της LogPoint να παρέχει υψηλής ποιότητας λύσεις ασφαλείας στους πελάτες της, καθώς και την ικανότητα της LogPoint να πραγματοποιεί ανάπτυξη λογισμικού ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες και προϋποθέσεις που διασφαλίζουν την ασφάλεια και την ποιότητα του προϊόντος.

Η πιστοποίηση Common Criteria της λύσης SIEM της LogPoint είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα, επειδή η λύση τώρα είναι επίσημα επικυρωμένη ότι υποστηρίζει λειτουργίες ασφαλείας που καλύπτουν τομείς όπως ο Έλεγχος Ασφάλειας, η Προστασία Δεδομένων Χρήστη, η Αναγνώριση και Επαλήθευση ταυτότητας, η Διαχείριση Ασφάλειας, η Προστασία των δεδομένων που συλλέγονται καθώς και η πρόσβαση σε αυτά.

Η πιστοποίηση επίσης ενεργοποιεί νέες ενέργειες και επιχειρήσεις σε αγορές και βιομηχανίες που το επίπεδο EAL 3+ αποτελεί απαίτηση για το λογισμικό. Κάτι τέτοιο περιλαμβάνει πελάτες με ιδιαίτερη ευαισθησία στην ασφάλεια όπως είναι τα κυβερνητικά γραφεία, οι αρχές επιβολής του νόμου, η αντικατασκοπεία, ο στρατός καθώς και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που απαιτούν την Πιστοποίηση Common Criteria ως καθοριστικό παράγοντα για αποφάσεις αγοράς προϊόντων.

Αξιοποιώντας το LogPoint
Με το LogPoint, είστε σε θέση να έχετε εύκολη πρόσβαση στην κατάσταση λειτουργίας των συστημάτων και των εφαρμογών σας μέσω του μοναδικά σχεδιασμένου επιπέδου συσχέτισης και ανάλυσης. Η ενσωματωμένη μηχανή ανάλυσης αυτόματα ανιχνεύει, καταγράφει και σας ειδοποιεί για όλα τα κρίσιμης σημασίας συμβάντα στα συστήματά σας. Όλα τα συμβάντα και τα γεγονότα που παρακολουθούνται μπορούν να είναι ιδιαίτερα διαφορετικά και αντικρουόμενα και μπορούν να περιλαμβάνουν μία συνεχιζόμενη επίθεση, ένα μολυσμένο σύστημα, κάποιο σύστημα που κατέρευσε, ζητήματα ταυτοποίησης χρηστών και πολλά άλλα. Μεταξύ άλλων, τα πρωτογενή δεδομένα από τα αρχεία καταγραφής των συστημάτων σας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για:

  • Την αυτοματοποίηση της συμμόρφωσης σε κανονιστικές διαδικασίες / πρότυπα
  • Την μείωση του χρόνου που απαιτείται για την αντιμετώπιση προβλημάτων
  • Την βελτίωση της ασφάλειας στην επιχείρηση σε πολλαπλά επίπεδα
  • Τη δημιουργία συμπερασμάτων μέσω της ανάλυσης και διασύνδεσης πληροφοριών από πολλαπλά συστήματα
  • Την βελτίωση της αποδοτικότητας εγκληματολογικών ερευνών αν αυτό παραστεί αναγκαίο

Το Logpoint αποτελεί μία απλή, ευέλικτη λύση αφού συμπεριλαμβάνει τα πάντα. Μερικά από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά αναφέρονται παρακάτω:

Χαρακτηριστικά
Αναφορές out-of-the-box – Ευρύ φάσμα προκαθορισμένων αναφορών για τη συμμόρφωση σε πρότυπα όπως τα PCI, SOX, ISO27001 κ.ά. Με πολύ απλό τρόπο είναι δυνατή η δημιουργία εξατομικευμένων αναφορών χρησιμοποιώντας το υποσύστημα Report Wizard του Logpoint.

Εύκολα στην διαχείριση Dashboards – Δομημένη επισκόπηση των κρίσιμων γεγονότων και των περιστατικών ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο. Ρύθμιση των dashboards (ταμπλό πληροφοριών) ώστε να αντανακλούν τις επιθυμητές όψεις που βασίζονται στα δικαιώματα των χρηστών.

Τεχνολογία NoSQL – Το LogPoint τροφοδοτείται από τις τελευταίας γενιάς τεχνολογίες NoSQL. Κάτι τέτοιο επιτρέπει στο LogPoint να λαμβάνει και να ομαλοποιεί δισεκατομμύρια αρχεία καταγραφής συμβάντων που παράγονται από την υποδομή σας καθημερινά χωρίς κανένα περιορισμό που έχουν οι συμβατικές βάσεις δεδομένων.

Ενσωματωμένη Κλιμάκωση – Η ενσωματωμένη αρχιτεκτονική κλιμάκωσης ενεργοποιεί την εφαρμογή του LogPoint σε όλο το εύρος της επιχείρησης με πολύ αποδοτικό τρόπο. Το LogPoint υποστηρίζει άπειρο αριθμό σημείων συλλογής, ανάλυσης και παρουσίασης, παρέχοντας την απόλυτη ευελιξία σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Εμπλουτισμός Δεδομένων – Χάρη στις πλήρεις δυνατότητες εμπλουτισμού δεδομένων του LogPoint, μπορείτε να αποκτήσετε μία επιπλέον διάσταση στην ανάλυση, χωρίς την ανάγκη εισαγωγής ή κατακερματισμού των υπαρχόντων δεδομένων.

Εύκολη εγκατάσταση/ εφαρμογή – Το LogPoint προσφέρεται σε εικονική συσκευή (virtual appliance) ή ως ειδικό λειτουργικό σύστημα / λογισμικό και δεν βασίζεται σε συγκεκριμένου είδους hardware, επιτρέποντας την ευελιξία των εταιρειών και οργανισμών στην ανάπτυξη και στην ενορχήστρωση των μέσων αποθήκευσης.

Ευνοϊκή αδειοδότηση – Το LogPoint αδειοδοτείται με βάση τον αριθμό των συσκευών που στέλνουν αρχεία καταγραφής στο σύστημα. Επομένως, οι οργανισμοί και οι εταιρείες μπορούν να επεκταθούν (κλιμακωθούν) σε όσους διακομιστές LogPoint απαιτούνται, ενώ παράλληλα διατηρούν το κόστος στα επιθυμητά όρια.
Εκτεταμένες δυνατότητες ενσωμάτωσης – Το LogPoint ενσωματώνεται εύκολα τόσο σε εξωτερικά δεδομένα και υφιστάμενες πηγές δεδομένων, όπως και σε συστήματα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, καταλόγους, συστήματα διαχείρισης ανθρώπινων πόρων (HR), συστήματα ERP και άλλα.

Η λύση της LogPoint περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζονται γία μία ασφαλή επιχείρηση. Καλό είναι να ληφθούν υπόψην τα λόγια ενός πελάτη της LogPoint, της Aligro: «Η λύση SIEM από την LogPoint και η εγγενής τεχνολογία συσχέτισης των αρχείων καταγραφής, μας δίνει την δυνατότητα να διατηρούμε μία προληπτική ματιά πάνω σε ολόκληρο το δίκτυο μας. Η δυνατότητα να έχουμε εξατομικευμένα widgets, ειδοποιήσεις και αναφορές ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις προσδοκίες μας».

Μία λύση για όλους
Το LogPoint είναι μία ολοκληρωμένη λύση SIEM επιχειρησιακής κλάσης που μπορεί να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένες προκλήσεις διαχείρισης ασφάλειας, απλοποιώντας τις διαδικασίες IT εντός της επιχείρησης, προστατεύοντας πολύτιμα δεδομένα αλλά και να βοηθώντας στη συμμόρφωση σε κανονιστικά πρότυπα ποιότητας.

Το πρωτοποριακό αυτό προϊόν διαθέτει στην αγορά η εταιρία NSS (www.nss.gr), που είναι Διανομέας Προστιθέμενης Αξίας και Κέντρο Καινοτομίας της LogPoint για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσόγειου.

Γιώργος Καπανίρης
Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης, NSS