Το ITCON, η «ναυαρχίδα» των θεματικών εκδηλώσεων της ManageEngine, δεν αποτελεί ένα -ακόμα- συνηθισμένο συνέδριο για τον κλάδο της Πληροφορικής. Πρόκειται για μια ημερίδα τεχνολογίας που διοργανώνεται σε όλον τον κόσμο κι εδώ και μερικά χρόνια έχει γίνει θεσμός και στην Ελλάδα. Είναι ένα σημείο συνάντησης για όλους τους επαγγελματίες της Πληροφορικής, που θέλουν να βρίσκονται μπροστά από τις εξελίξεις κι όχι απλώς να τις παρακολουθούν.

Τι περιλαμβάνει το συνέδριο ManageEngine ITCON;

Το ManageEngine ITCON είναι ένα πολυδιάστατο event μεταλαμπάδευσης γνώσεων. Μέσα από τις θεματικές του ενότητες, αναδεικνύονται καινοτόμες λύσεις διαχείρισης και ασφάλειας για υποδομές και συστήματα Πληροφορικής, όχι όμως με θεωρητικές παρουσιάσεις, αλλά μέσα από μελέτες περιπτώσεων, βέλτιστες και εφαρμοζόμενες πρακτικές, που έχουν υιοθετήσει με τεράστια επιτυχία τα τμήματα Πληροφορικής χιλιάδων εταιρειών ανά τον κόσμο που εμπιστεύονται την ManageEngine.

Ποιος είναι ο στόχος του;

Στόχος του είναι η μεταφορά πραγματικών εμπειριών από ανθρώπους των τμημάτων Πληροφορικής των εταιρειών που δημιουργώντας κι επενδύοντας σε μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης με την ManageEngine, βελτίωσαν τις καθημερινές τους λειτουργίες, έλυσαν καίρια ζητήματα και αντιμετώπισαν με επιτυχία τις αναδυόμενες προκλήσεις στο ευμετάβλητο περιβάλλον του Κυβερνοχώρου και του σύγχρονου Επιχειρείν.

Ποιους αφορά;

Το περιεχόμενο του συνεδρίου, απευθύνεται σε Διευθυντές Τεχνολογίας (CTOs, CIOs), επικεφαλής τμημάτων Πληροφορικής, διαχειριστές συστημάτων και μηχανικούς δικτύων, DPOs, IT Security Managers, IT Auditors, συμβούλους Πληροφορικής, υπεύθυνους προμηθειών κλπ., που δραστηριοποιούνται σε εταιρείες και οργανισμούς κάθε μεγέθους και κλάδου, τόσο στον Ιδιωτικό, όσο και στον Δημόσιο τομέα.

Γιατί αξίζει να το παρακολουθήσεις;

Γιατί δεν θα σπαταλήσεις τον χρόνο σου παρακολουθώντας τυπικές παρουσιάσεις προϊόντων ή ακούγοντας θεωρίες για πράγματα που δεν έχουν καν εφαρμοστεί στην αγορά μας. Αντίθετα, θα ενημερωθείς για τις τελευταίες τάσεις του κλάδου, θα γνωρίσεις μεθόδους για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών ασφάλειας, για την προστασία δικτύων, κρίσιμων υποδομών κι ευαίσθητων εταιρικών πληροφοριών, αλλά και τρόπους για τη βελτιστοποίηση εργασιών ρουτίνας, για την απομακρυσμένη διαχείριση τερματικών και πολλά ακόμη μείζονα θέματα που άπτονται των σύγχρονων τμημάτων ΙΤ, με στόχο την απλούστευση και αυτοματοποίηση των καθημερινών διαδικασιών.

Πού και πότε λαμβάνει χώρα;

Έπειτα από την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε κατά την περσινή χρονιά και για πρώτη φορά μετά την Πανδημία της Covid-19, η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, οι εργασίες του ITCON Greece 2023, θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα (OTE Academy) στις 19 Σεπτεμβρίου και στην Θεσσαλονίκη (Met Hotel), στις 21 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 14:00 19:00.

Ποιος το διοργανώνει;

Η εκδήλωση ITCON εντάσσεται στο παγκόσμιο roadshow της ManageEngine και διοργανώνεται στην Ελλάδα από την Channel IT, αποκλειστικό διανομέα και την Cysoft, πιστοποιημένο συνεργάτη της ManageEngine.

Ποιοι είναι οι ομιλητές;

Στις εργασίες του ManageEngine ITCON, συμμετέχουν ως ομιλητές διακεκριμένα στελέχη του κορυφαίου κατασκευαστή λογισμικών, καθώς επίσης και εξειδικευμένοι μηχανικοί δικτύων και κυβερνοασφάλειας της Channel IT και της Cysoft.

Θα υπάρχει δυνατότητα συνομιλίας με τους ομιλητές;

Ασφαλώς! Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που διακρίνει το ITCON, είναι η διάδραση με το κοινό. Τόσο στο πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων, όσο και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων καφέ, μπορείτε να θέτετε τις ερωτήσεις σας για οποιοδήποτε ζήτημα σας απασχολεί.

Κυρίως όμως μετά το πέρας των εργασιών της εκδήλωσης, όπου θα παρατεθεί ελαφρύ γεύμα, θα υπάρχει αρκετός χρόνος για networking και συνομιλία τόσο με τους product experts της ManageEngine, όσο και με τις διοικητικές ομάδες, τις ομάδες πωλήσεων και τους μηχανικούς της Channel IT και της Cysoft, προκειμένου να θέσετε οποιοδήποτε ερώτημα, να συντονίσετε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση ή ακόμα και να ζητήσετε εξατομικευμένη παρουσίαση για τη λύση που σας ενδιαφέρει.

Υπάρχει κάποιο δώρο για τους συμμετέχοντες;

Όλοι οι συμμετέχοντες στις εργασίες του ITCON, θα λάβουν μετά το πέρας της εκδήλωσης ένα αναμνηστικό δώρο από την ManageEngine, καθώς επίσης και μια πλήρως λειτουργική δοκιμαστική άδεια χρήσης 30 ημερών για το λογισμικό που τους ενδιαφέρει, προσφορά από την Cysoft.

Πώς μπορώ να συμμετέχω;

Για να παρακολουθήσετε κι εσείς από κοντά τις εργασίες των φετινών εκδηλώσεων ITCON, δεν έχετε παρά να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας ΔΩΡΕΑΝ, από τον ακόλουθο σύνδεσμο, συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα με τα στοιχεία σας κι επιλέγοντας την εκδήλωση στην πόλη που σας εξυπηρετεί: https://events.manageengine.com/itcon-greece-2023#/?affl=ITSecPRO