Στην PERFORMANCE Technologies πρόσφατα ανετέθη το έργο προμήθειας εξοπλισμού και υλοποίησης διαδικασιών Enterprise Backup και Deduplication για την Marine Management Services.

 

Το έργο αφορούσε την εγκατάσταση Symantec Netbackup Appliance 5220, υπηρεσίες σχεδιασμού και υλοποίησης της λύσης καθώς και εκπαίδευσης χρηστών.

 

Το Netbackup Appliance περιλαμβάνει την τελευταία έκδοση του λογισμικού NetBackup, αποτελεί μία ολοκληρωμένη συσκευή backup και deduplication και προσφέρει μία ενιαία λύση για ολοκληρωμένο backup μέσω μίας συσκευής σε server, αποθηκευτικά μέσα και λογισμικό.

 

Ενώ πολλές λύσεις απαιτούν μία ΙΤ ομάδα για να ενοποιήσει πολλαπλές λύσεις από tape, δίσκους, dedupe, physical, virtual snapshots και backup, οι συσκευές της Symantec εγκαθίστανται σε λιγότερο από 30 λεπτά και προσφέρουν ενοποιημένο hardware, software και dedupe αποθηκευτική δυνατότητα, παρέχοντας στους πελάτες απλούστευση και κορυφαία απόδοση από ένα προμηθευτή.

 

Όπως δήλωσε σχετικά ο Διευθυντής Πληροφορικής & Τεχνολογίας της Marine Management Services, κ. Κωνσταντίνος Ψωμόπουλος, «Η συγκεκριμένη λύση προτιμήθηκε επειδή ελαττώνει το κόστος κτήσης και λειτουργίας των διαδικασιών backup, παρέχει μέγιστη ασφάλεια για backup και restore και εύκολη, κεντρική διαχείριση. Με τη λύση που μας παρείχε η Performance Technologies μειώνεται δραματικά ο χρόνος ανάκτησης των δεδομένων σε περίπτωση μερικής ή ολικής απώλειας τους, με αποτέλεσμα την γρήγορη επαναφορά της επιχειρησιακής ετοιμότητας. Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική δομή   του NetBackup appliance  μας κρατά  μακριά από τα τρέχοντα προβλήματα  των συμβατικών  λειτουργικών συστημάτων  καθώς επίσης και από το κόστος συντήρησης αυτών.»

 

Μερικά μόνο χαρακτηριστικά του NetBackup appliance είναι:

  • NetBackup Accelerator: βοηθά στη συρρίκνωση μεγάλων backup σε μικρότερα backup windows, προσφέροντας ένα πλήρες backup στην ταχύτητα του εφεδρικού – incremental backup σε χρόνους έως 100 φορές ταχύτερα.
  • Replication Director: συνδέει την ταχύτητα των snapshot και την ανακτησιμότητα του backup για να προστατεύσει το μεγάλο όγκο δεδομένων και των virtual μηχανών.
  • Τεχνολογία Symantec V-Ray: προστατεύει έως 3.000 VMware virtual μηχανές με μία μόνο συσκευή, ενώ επιτρέπει γρήγορη ανάκτηση VMware virtual μηχανών, αρχείων, βάσεων (MSSQL,MSSPS) και αλληλογραφίας (MSExchange) .
  • Auto Image Replication: επιτρέπει το disaster recovery του δικτύου με τον συνδυασμό του deduplication με το replication
  • WAN Accelerator: Βελτιστοποιεί την ταχύτητα αντιγραφής backup σε απομακρυσμένη τοποθεσία.