Με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των τεχνικών σεμιναρίων Endpoint Resilience Seminars Greece & Cyprus 2023, που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε Αθήνα και Λευκωσία, από την ManageEngine και την Channel IT, αποκλειστικό διανομέα των προϊόντων της κατασκευάστριας εταιρείας, για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα.

Το “παρών” στις εκδηλώσεις της κορυφαίας εταιρείας ανάπτυξης λογισμικών Πληροφοριακών Συστημάτων, έδωσαν μεταξύ άλλων, επαγγελματίες της Πληροφορικής, διαχειριστές υποδομών και συστημάτων από εταιρείες και οργανισμούς διαφόρων κλάδων, καθώς και συνεργαζόμενες εταιρείες μεταπώλησης προϊοντικών λύσεων της ManageEngine.

Στο θεματικό επίκεντρο των σεμιναρίων, βρέθηκαν οι σύγχρονες προκλήσεις ασφάλειας και διαχείρισης των εταιρικών τερματικών συσκευών (endpoints), με τα στελέχη της ManageEngine και της Channel IT να παρουσιάζουν στρατηγικές, βέλτιστες πρακτικές και λύσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Με την ενεργή και διαδραστική συμμετοχή του κοινού, αναδείχθηκαν και συζητήθηκαν σε βάθος, ζητήματα για την ασφάλεια των υποδομών, των πληροφοριακών συστημάτων και των χρηστών, καθώς και θέματα που άπτονται της λειτουργικότητας των εταιρικών εφαρμογών.

Μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο, δόθηκαν εξατομικευμένες απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, που προκύπτουν από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, τη μετάβαση σε cloud και υβριδικά περιβάλλοντα, την υιοθέτηση ευέλικτων μοντέλων εργασίας και τις αναδυόμενες απειλές στον Κυβερνοχώρο.

Τα ManageEngine Endpoint Resilience Seminars Greece & Cyprus 2023, αποτέλεσαν την πρώτη ανάλογη διοργάνωση της Channel IT για την Ελλάδα και την Κύπρο. Η μεγάλη συμμετοχή και η αναγνώριση της αξίας των εν λόγω σεμιναρίων, αναμένεται να εξελίξουν τα σεμινάρια σε θεσμό, όπου θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας.

Ένα αντίστοιχο τεχνικό σεμινάριο, αυτή τη φορά με θεματική το IT Operations Management, έχει προγραμματιστεί από την ManageEngine και την Channel IT για τις 27 Ιουνίου. Το ITOM Virtual Seminar 2023, θα  πραγματοποιηθεί online, αποκλειστικά για το κοινό της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας. Για να εγγραφείτε δωρεάν και να το παρακολουθήσετε, κάντε εγγραφή εδώ: https://webinars.manageengine.com/itom-virtual-event-europe-2023#/?affl=ITSecPRO

Εξάλλου, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, η ManageEngine και η Channel IT, έχουν προγραμματίσει την μεγαλύτερη ετήσια εταιρική τους διοργάνωση, το συνέδριο ITCON 2023, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος με φυσική παρουσία σε Αθήνα (19/9), Θεσσαλονίκη (21/9), Λευκωσία (26/9) και Λεμεσό (28/9).