Λάβετε μέρος στην έρευνα και βοηθήστε στην αποτύπωση του νέου τοπίου στον κυβερνοχώρο

Τα τελευταία δύο χρόνια, διαφορετικές τάσεις έχουν συγκλίνει στο να αλλάξουν τον τρόπο που οι άνθρωποι βλέπουν την κυβερνοασφάλεια, κυρίως σε επίπεδο οργανισμών και επιχειρήσεων.

Τομείς όπως η τραπεζική, η εφοδιαστική αλυσίδα, οι επικοινωνίες, η ναυτιλία, ο κλάδος του retail, έχουν γνωρίσει μία επιτάχυνση αλλαγών ως προς τον τρόπο λειτουργίας, ειδικά μετά την γεωμετρική αύξηση του remote working, αλλά κυρίως μετά την εντυπωσιακή αύξηση των απειλών εν μέσω πανδημίας.

Η κυριότερη τάση που έχει απασχολήσει πολύπλευρα τα τμήματα ΙΤ, είναι ο στόχος των εταιρειών να γίνουν πιο αποτελεσματικές και οικονομικά πιο αποδοτικές, μέσα από τη συνεχιζόμενη ανάγκη να ψηφιοποιήσουν τις δραστηριότητές τους. Το digital transformation μίας επιχείρησης θα πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη στελέχωση, τους πόρους και φυσικά τις απειλές στον κυβερνοχώρο.

Η έρευνα The State Of Cybersecurity 2022 της Pylones Hellas, είναι μεθοδολογικά συνεπής με τις αντίστοιχες έρευνες που πραγματοποίησε η εταιρεία σε πανελλήνιο επίπεδο τα προηγούμενα έτη, προσαρμοσμένη πάνω στα δεδομένα όπως αυτά έχουν εξελιχθεί από το 2020.

Η εμφάνιση των Ransomware επιθέσεων, οι οποίες πήραν εντυπωσιακές διαστάσεις μέσα στη διετία και καθημερινά διογκώνεται ως πρόβλημα, την ίδια ώρα που η πανδημία μετέτρεψε την 100% δια ζώσης εργασία, σε 60% απομακρυσμένη, προσθέτουν μερικά ακόμη προβλήματα για τους υπευθύνους των τμημάτων ΙΤ.

Μέσα από τη νέα αυτή έρευνα η Pylones Hellas, με την υποστήριξη του καθηγητή Χρήστου Ξενάκη του εργαστηρίου Ψηφιακής Ασφάλειας, του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με την υποστήριξη του Hellenic (ISC)² Chapter και σε συνεργασία με το περιοδικό IT Security Pro, διενεργούν την παρούσα έρευνα για να εκτιμήσουν πόσο και πώς έχει αλλάξει η πολιτική των εταιρειών σε όλα τα επίπεδα, ως προς την ασφάλεια των δεδομένων τους, το τρόπο πρόληψης απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις, και κυρίως, ποιες είναι οι στρατηγικές που διαμορφώνονται στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας. Με τον τρόπο αυτό γίνεται πιο κατανοητή η πηγή του προβλήματος, αλλά κυρίως γίνονται πιο εύστοχες και οι στρατηγικές cybersecurity που μπορούν να ακολουθηθούν.

Μεταξύ όσων συμμετεχόντων συμπληρώσουν (προαιρετικά) τα στοιχεία τους στην φόρμα, θα ακολουθήσει κλήρωση για 10 τσάντες backpack αξίας 80 ευρώ η κάθε μία. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί ζωντανά από τη σελίδα Facebook της Pylones Hellas (ακολουθήστε τη σελίδα για να ενημερώνεστε σχετικά) την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, στις 17:00. Τα στοιχεία που θα δηλωθούν είναι εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την κλήρωση.

Ο χρόνος συμμετοχής στην έρευνα δεν ξεπερνά τα 5 λεπτά.

ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΔΩ