Nέα σειρά λύσεων για data centers από την Lenovo

Λίγα πράγματα στη σημερινή, ψηφιακή εποχή είναι τόσο πολύτιμα όσο τα δεδομένα. Και η διαχείρισή τους αποτελεί «πονοκέφαλο» για κάθε σύγχρονη επιχείρηση, ειδικότερα για τους υπευθύνους των τμημάτων πληροφοριακών υποδομών, που αναζητούν τρόπους για να τα διασφαλίσουν. Με τον όγκο τους να αυξάνεται συνεχώς και, παρ’ όλα αυτά, να υπάρχει πάντα η ανάγκη για ευελιξία και ταχύτητα, αλλά και αυξημένη παραγωγικότητα, σε μία εποχή άκρατου ανταγωνισμού, σίγουρα η σωστή διαχείριση αναδεικνύεται σε «γρίφο για δύσκολους λύτες», ειδικότερα καθώς παραδοσιακές προσεγγίσεις απαιτούσαν έως τώρα «κλειστές» αρχιτεκτονικές, εξειδικευμένες διαδικασίες και δύσχρηστες εφαρμογές.

Ευτυχώς, η νέα τάση είναι διαφορετική: «υιοθετεί» την ανοικτή αρχιτεκτονική και επιτρέπει την εύκολη διαχείριση αλλά και πρόσβαση, είτε μέσα στο «κέντρο δεδομένων», είτε στο cloud. Μία συνέργεια πάνω σ’ αυτό το επίπεδο περιλαμβάνει τη Lenovo, η οποία αποτελεί ηγέτη στους κατασκευαστές υποδομών πληροφορικής και τη Netapp, κορυφαία εταιρεία στο «hybrid cloud». Η ξεχωριστή αυτή συνεργασία έχει φέρει και τα πρώτα της «παιδιά», τις νέες λύσεις ThinkSystem DE και ThinkSystem DM της Lenovo, που αποτελούν ιδανικές προτάσεις για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, δίνοντας έμφαση σε ταχύτητα και παραγωγικότητα. Προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία, δεν απαιτούν σύνθετες υποδομές και βέβαια τις ολοκληρωμένες λύσεις που η Lenovo προσφέρει, καθώς συνδέονται καλύτερα με τα υπόλοιπα πληροφοριακά συστήματα μιας επιχείρησης. Σημαντικό είναι το ότι αξιοποιούν την τεχνολογία αποθήκευσης flash, με αποτέλεσμα να επιταχύνονται οι σχετικές λειτουργίες σε όλες τις εφαρμογές και υποδομές που χρησιμοποιούνται είτε μέσα στο data center είτε και στο cloud, ενώ, επιπλέον, μπορούν να ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα πληροφοριακά συστήματα, κάτι που μπορεί να προσφέρει καλύτερη υποστήριξη.

ThinkSystem DE: Ιδανικές για κάθε επιχείρηση

Ένα από τα πλεονεκτήματα των νέων λύσεων της Lenovo είναι ότι, με τον τρόπο που είναι δομημένες, έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες επιχειρήσεων. Έτσι, ξεκινώντας από τη σειρά ThinkSystem DE, η Lenovo διαθέτει κάποια αποθηκευτικά συστήματα χαμηλού κόστους, τα οποία είναι σχεδιασμένα για επιχειρήσεις μικρού έως μεγάλου μεγέθους. Είναι ιδανικά για μικρά γραφεία, καθώς και υποκαταστήματα οργανισμών τα οποία «τρέχουν» μια ευρεία γκάμα διεργασιών, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών διαχείρισης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data), ανάλυσης δεδομένων, video παρακολούθησης, εφαρμογών πληροφορικής, backup και αποκατάστασης. Με αυτό τον τρόπο προσφέρουν στις επιχειρήσεις ταχύτερη πρόσβαση στα δεδομένα, έχοντας ταχύτητες έως και 21Gbps και IOPS (Input/Output Operations per Second) έως το 1 εκατ., με το χρόνο απόκρισης σε επίπεδα κάτω του millisecond. Επιπλέον, προσφέρουν προστασία, χάρη σε λειτουργίες όπως το synchronous replication και η κρυπτογράφηση, με τη διαθεσιμότητα να φθάνει μέχρι και στο 99,9999%. Τέλος, μπορούν να απλοποιήσουν τη διαχείριση ενός κέντρου δεδομένων και να προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία.

ThinkSystem DM: Αλλά και ειδικότερα για επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους

Αν, τώρα, ενδιαφέρεστε για μία πρόταση για μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν υψηλές απαιτήσεις, κατάλληλη είναι η σειρά ThinkSystem DM της Lenovo. Έχοντας ως βασικό πλεονέκτημα την προσθήκη του λογισμικού ONTAP της NetApp, μία από τις κορυφαίες λύσεις σε όλον τον κόσμο όσον αφορά την αποθήκευση δεδομένων, προσφέρει ευελιξία, καθώς και δυνατότητα διαχείρισης μεγάλων αρχείων, ακόμη και σε διαφορετικές υποδομές. Η σειρά εγγυάται πολύ υψηλές ταχύτητες διακίνησης και διαχείρισης των δεδομένων και, επιπλέον, διασφάλιση της ποιότητας χάρη στις αυτοματοποιημένες διαδικασίες προσαρμογής του QoS. Τέλος, υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, αλλά και διαθεσιμότητα των δεδομένων σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.