Η Microsoft ενισχύει το ήδη ισχυρό χαρτοφυλάκιο λύσεων και δεσμεύσεων που προστατεύουν τα δεδομένα των πελατών της στις χώρες της ΕΕ, μέσα από μία σειρά αναβαθμίσεων και ανάπτυξης νέων χαρακτηριστικών στις cloud υπηρεσίες της. Η επέκταση των πρωτοβουλιών της εταιρείας που αφορούν την αποθήκευση και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, την τοποθετούν ως τον πρώτο κορυφαίο πάροχο cloud υπηρεσιών που έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί απόλυτα στις ανάγκες των πελατών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην Ευρωπαϊκή αγορά που επιθυμούν ακόμη ισχυρότερες δεσμεύσεις σε σχέση με την παραμονή των δεδομένων (data residency).

Το σχέδιο EU Data Boundary και οι λύσεις που αναπτύσσει για τη συνεχή ενίσχυση της επεξεργασίας και αποθήκευσης δεδομένων εντός της ΕΕ, ισχύει για όλες τις βασικές υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud computing) της Microsoft – Azure, Microsoft 365, Power Platform και Dynamics 365. Οι νέες δυνατότητες στην εφαρμογή του ορίου δεδομένων, αποτελούν μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας της εταιρείας και επιτρέπουν στους χρήστες να επεξεργάζονται και να αποθηκεύουν όλα τα προσωπικά τους δεδομένα εντός της ΕΕ, σε πλήρη συμμόρφωση ή ακόμα και υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των κατευθυντήριων γραμμών της ένωσης. Σε αυτή τη κατεύθυνση, η διεύρυνση των δυνατοτήτων των υπηρεσιών cloud της Microsoft, εφαρμόζεται με απόλυτο σεβασμό στις ευρωπαϊκές αξίες και ανταποκρίνεται στις ειδικές απαιτήσεις του χρηστών της εταιρείας στην Ευρώπη.

Η Microsoft πλέον επεκτείνει περαιτέρω την τοπική αποθήκευση και επεξεργασία για να συμπεριλάβει όλα τα προσωπικά δεδομένα, όπως τα αυτοματοποιημένα αρχεία καταγραφής συστημάτων. Οι νέες βελτιώσεις στο όριο δεδομένων της ΕΕ για το Microsoft Cloud επικεντρώνονται σε τρεις τομείς:

  • Το Όριο δεδομένων της ΕΕ επιτρέπει πλέον την επεξεργασία και αποθήκευση όλων των δεδομένων στην ΕΕ σε όλες τις βασικές υπηρεσίες cloud της Microsoft – Azure, Microsoft 365, Power Platform και Dynamics 365. Αυτό σημαίνει ότι το EU Data Boundary περιλαμβάνει πλέον ψευδωνυμοποιημένα προσωπικά δεδομένα. Έτσι, οι χρήστες έχουν πλέον την ευκαιρία να αποθηκεύουν και να επεξεργάζονται ακόμη περισσότερο τα δεδομένα τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Παρέχονται νέοι πόροι διαφάνειας, συμπεριλαμβανομένων διάφορων αρχείων και πληροφοριών, στα οποία οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα EU Data Boundary Trust Center.
  • Έχουν πραγματοποιηθεί μεγάλες επενδύσεις για την ανάπτυξη τεχνολογίας που αφορά στην περαιτέρω προστασία των ψευδωνυμοποιημένων προσωπικών δεδομένων στο Όριο.

 

Επίσης, με την εφαρμογή του ορίου δεδομένων της ΕΕ, η Microsoft διατηρεί πιστή τη δέσμευσή της για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο παγκόσμιας κλάσης. Η Microsoft διαθέτει περισσότερους από 8.000 παγκόσμιους εμπειρογνώμονες που αναλύουν τρισεκατομμύρια σήματα καθημερινά για να ανακαλύπτουν απειλές και να παρέχουν έγκαιρες σχετικές πληροφορίες για την κυβερνοασφάλεια, ώστε να ανιχνεύουν και να μετριάζουν τις κακόβουλες δραστηριότητες.

Αργότερα φέτος, θα ανακοινωθεί η επόμενη φάση του ορίου δεδομένων της ΕΕ για το Microsoft Cloud, μετασχηματίζοντας τις δυνατότητες επεξεργασίας και αποθήκευσης των δεδομένων που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια αλληλεπιδράσεων τεχνικής υποστήριξης. Τα δεδομένα υποστήριξης θα αποθηκεύονται εντός του ορίου και, όταν απαιτείται πρόσβαση από χώρες εκτός ΕΕ, θα διασφαλίζεται οποιαδήποτε προσωρινή μεταφορά δεδομένων που απαιτείται μέσω τεχνικών προσεγγίσεων όπως το Virtual Desktop Infrastructure.

Η λύση EU Data Boundary υπερβαίνει τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις συμμόρφωσης της Microsoft και αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή της στο να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες cloud, με τους πιο προηγμένους ελέγχους και Sovereign χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα σήμερα στον κλάδο.