Η Fortinet με σχεδόν 1.300 έτοιμες πατέντες και εκατοντάδες άλλες υπό κατασκευή, είναι μία εταιρεία βαθιά αφοσιωμένη στην καινοτομία. Δεν είναι όμως μόνο ο όγκος της δημιουργικότητας που την κάνει να ξεχωρίζει. Είναι ο ρυθμός με τον οποίο παρουσιάζονται αυτές οι καινοτομίες, καθώς και ο τεράστιος αριθμός λύσεων που περιλαμβάνουν.

Πριν λίγο καιρό, η Fortinet παρουσίασε σημαντικές, νέες λύσεις, που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τις ομάδες ασφάλειας, καθώς εκείνες εργάζονται προς ένα κοινό στόχο: να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από όσους προσπαθούν να επιτεθούν. Αυτό, αποτελεί μέρος της δέσμευσης της Fortinet να παρέχει στους οργανισμούς μία ευρεία, ολοκληρωμένη και αυτοματοποιημένη στρατηγική, σχεδιασμένη να έχει διάρκεια και να προσαρμόζεται στα σημερινά υβριδικά δίκτυα υψηλής δυναμικότητας.

Ασφάλεια: Η Fortinet παρουσιάζει το πιο γρήγορο, compact firewall στον κόσμο

Η Fortinet ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία της νέας σειράς hyperscale firewall, FortiGate 4800F. Οι λύσεις αυτές θέτουν νέα πρότυπα για την ασφάλεια, το scale, την απόδοση και την καινοτομία. Με 16 από τους επεξεργαστές δικτύου 7ης γενιάς (NP7) της Fortinet, το FortiGate 4800F προσφέρει τις υψηλότερες επιδόσεις από οποιοδήποτε άλλο compact firewall. Παρέχει Security Compute Ratings που προσφέρουν έως και 34 φορές καλύτερη απόδοση σε σχέση με τις αντίστοιχες λύσεις των ανταγωνιστών, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας υποστήριξης κατά μέσο όρο 19 φορές περισσότερων συνδέσεων ανά δευτερόλεπτο. Αυτή η αυξημένη χωρητικότητα είναι ιδιαίτερα επωφελής για πελάτες hyperscale και χειριστές φορητών δικτύων 5G (MNOs).

Όσον αφορά στα firewalls, η υψηλότερη απόδοση με μικρότερο αποτύπωμα σημαίνει ότι η ασφάλεια αποτελεί έναν καταλυτικό παράγοντα για την υιοθέτηση του 5G. Η πολύ υψηλή απόδοση όχι απλά επιτρέπει στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να προσφέρουν νέα use cases για επιχειρήσεις, βασικές βιομηχανίες και υποδομές, αλλά μπορεί επίσης να εξασφαλίσει ότι, οι εταιρικοί πελάτες – όπως online έμποροι λιανικής, ερευνητικές εγκαταστάσεις, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και πάροχοι cloud — μπορούν να ενισχύσουν την απόδοση, την επεκτασιμότητα και την ασφάλεια που χρειάζονται, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες επιχειρηματικές απαιτήσεις, χωρίς πρόσθετα έξοδα. Επιπλέον, οι οργανισμοί μπορούν να μειώσουν το κόστος που σχετίζεται με το χώρο του data center, την ψύξη και την ισχύ.

Το συμπέρασμα: Η σειρά hyperscale firewalls FortiGate 4800F επιτρέπει στους οργανισμούς να εκτελούν ταυτόχρονα περισσότερες εφαρμογές, ενώ παράλληλα μειώνουν το φυσικό τους αποτύπωμα, για να ασφαλίσουν τα επεκτεινόμενα δίκτυα τους πιο αποτελεσματικά.

Cloud: Η Fortinet παρουσιάζει το FortiCNP για Cloud Risk Management

Παρουσιάστηκε επίσης το FortiCNP, μία νέα, cloud-native λύση προστασίας, η οποία λειτουργεί σε Microsoft Azure, Google Cloud και AWS cloud πλατφόρμες. Σε αυτή την πρώτη του έκδοση, το FortiCNP παρέχει ακόμα ένα βαθύτερο επίπεδο cloud-native ενοποιήσεων για υπηρεσίες AWS.

Η κατοχυρωμένη με πιστοποίηση ευρεσιτεχνίας τεχνολογία Resource Risk Insights (RRI)TM του FortiCNP παράγει χρήσιμα και πλούσια σε περιεχόμενο insights, που δείχνουν ποιοι κίνδυνοι έχουν κατά πάσα πιθανότητα τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ασφάλεια του workload σε cloud, υποδεικνύοντας στις ειδοποιήσεις τις ομάδες που έχουν μεγαλύτερη σημασία. Επιπρόσθετα, το FortiCNP χρησιμεύει ως single-pane-of-glass για security teams, καθώς περιλαμβάνει πολλά εργαλεία ασφάλειας της Fortinet, εταιρείες υπηρεσιών cloud, όπως η AWS και άλλους προμηθευτές τεχνολογίας.

Καθώς οι οργανισμοί επιδιώκουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και επιλέγουν να μεταφέρουν όλες τους τις δραστηριότητες στο cloud, οι ομάδες ασφάλειας κατακλύζονται από όλο και περισσότερες ειδοποιήσεις (alerts). Το FortiCNP στοχεύει στη μείωση του θορύβου, αντιμετωπίζοντας τους κινδύνους που χρειάζονται άμεση προσοχή, βοηθώντας τους αναλυτές ασφάλειας να δώσουν προτεραιότητα στις προσπάθειες αποκατάστασης και να εργαστούν πιο αποτελεσματικά.

Τα σύγχρονα δίκτυα απαιτούν μία συγκλίνουσα πλατφόρμα ασφάλειας

Ενώ αυτές οι ανακοινώσεις καλύπτουν λύσεις που απευθύνονται σε διαφορετικούς τομείς και σε ξεχωριστές προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία σύγχρονη επιχείρηση, ενοποιούνται από τη δέσμευση της Fortinet να δημιουργήσει  μία ευρεία, ολοκληρωμένη και αυτοματοποιημένη πλατφόρμα, την Fortinet Security Fabric. Ως η μόνη single-vendor platform για την συγχώνευση απαραίτητων τεχνολογιών και  την ενοποίηση κρίσιμων περιβαλλόντων – που περιλαμβάνουν security, networking, endpoints και cloud – σε μία ενιαία πλατφόρμα, η οποία επίσης μοιράζεται threat intelligence, συσχετίζει δεδομένα και ανταποκρίνεται αυτόματα σε απειλές ως ένα ενιαίο, συντονισμένο σύστημα, το Fortinet Security Fabric είναι απαραίτητο για τη μείωση της πολυπλοκότητας και την αύξηση της αποτελεσματικότητας της ασφάλειας στα σημερινά αναπτυσσόμενα δίκτυα. Με την ενσωμάτωση αυτών των νέων λύσεων, οι οργανισμοί θα έχουν ακόμα περισσότερα εργαλεία διαθέσιμα, τα οποία θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους.

Τέλος, οι λύσεις αυτές αποδεικνύουν περαιτέρω τη δέσμευση της Fortinet να κατασκευάζει τεχνολογίες σχεδιασμένες με βάσει τον τρόπο που οι επιχειρήσεις λειτουργούν σήμερα, ενώ παράλληλα τους δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσουν το όραμα τους για το μέλλον.