Η OΚΤΑΒΙΤ ΑΕ ανακοινώνει τη διεύρυνση της συνεργασίας της με τη Huawei Τεχνολογίες Α.Ε. που αφορά στη διανομή  λύσεων για υποδομές Data Center και IT rooms της κορυφαίας κατασκευάστριας εταιρίας. Η νέα συμφωνία αναπτύσσει την πολυετή συνεργασία των δύο εταιριών και διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των καινοτόμων προϊόντων που η OKTABIT διαθέτει στην ελληνική αγορά.

Η συνεργασία μεταξύ της OΚΤΑΒΙΤ και της Huawei χαιρετήθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση και από τις δύο εταιρίες καθώς αναμένουν αισιόδοξα αποτελέσματα τόσο από την ήδη θετική αποδοχή των λύσεων στο δίκτυο των συνεργατών της OKTABIT όσο και από τις επαγγελματικές ευκαιρίες και οφέλη που αναδύονται με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών εταιριών.

Η έκρηξη στη μεταφορά δεδομένων (data), η ανάπτυξη των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) στην κινητή τηλεφωνία, οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νομικό πλαίσιο και τους γεωγραφικούς περιορισμούς αποθήκευσης των δεδομένων, οδηγούν τους μεγάλους ομίλους των data centers σε περιφερειακές αγορές, όπως η Ελλάδα. Υπάρχει ακόμη ένας μεγάλος αριθμός υπαρχόντων κέντρων δεδομένων σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές όπου ο άμεσος εκσυγχρονισμός τους καθίσταται αναγκαίος για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις εξοικονόμησης ενέργειας. H λύση βελτιστοποίησης ενεργειακής απόδοσης των Data Center σε Colocation και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με AI αλγορίθμους, βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση των υπαρχόντων υποδομών, διευκολύνοντας τη μετάβαση από την παρωχημένη υφιστάμενη σχεδίαση, εγκατάσταση και λειτουργία της διανομής ενέργειας και ψύξης πλέον σε μια «έξυπνη» , «φιλική προς το περιβάλλον» και «βιώσιμη» επιλογή.

«Η συμφωνία συνάδει με τη στρατηγική της OΚΤΑΒΙΤ να ενισχύει το πορτφόλιο  λύσεων και υπηρεσιών που διαθέτει στο δίκτυο συνεργατών της. Η Huawei προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις που ενσωματώνουν όλες τις τεχνολογίες των σύγχρονων Data Centers με στόχο όχι μόνο την κάλυψη των αναγκών όλων των εταιριών – ανεξαρτήτως μεγέθους εταιρίας- αλλά και την έξυπνη διαχείριση καθώς διαθέτουν τα πιο προηγμένα και βιώσιμα πρωτόκολλα λειτουργίας που εκπληρώνουν τις απαιτητικές προσδοκίες.» ανάφερε η κα Κωνσταντίνα Τσαούση, Εμπορική Διευθύντρια της OKTABIT.

Το κοινό μας όραμα εκτείνεται πέρα από μία απλή εμπορική συνεργασία με την OKTABIT. Πρόκειται για την ενδυνάμωση των συνεργατών μας με γνώση. Εκπαιδεύοντάς τους στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών τάσεων και προσφέροντας καινοτόμες λύσεις Huawei Data Center υποδομών, ανοίγουμε τον δρόμο για την επίτευξη του ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλη την Ελλάδα. Αυτή η συνεργασία δεν αφορά απλή διανομή εξοπλισμού, αλλά τη διαμόρφωση της συνδεσιμότητας του μέλλοντος και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στην ψηφιακή εποχή.” δήλωσε σχετικά ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρής, Head of Data Center Facilities, South East Europe, Huawei Τεχνολογίες Α.Ε..