Από τις 26 έως τις 29 Φεβρουαρίου, το Mobile World Congress 2024, πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη με πολύ μεγάλη επιτυχία σπάζοντας κάθε ρεκόρ στην επισκεψιμότητα και επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί κορυφαίο τεχνολογικό γεγονός την Ευρώπη και ένα από τα σημαντικότερα στο κόσμο.

Στο φετινό MWC – που είχε ιδιαίτερα business χαρακτήρα – ο τομέας τη Κυβερνοασφάλειας εκπροσωπήθηκε επάξια από την ESET, που με την παρουσία της είχε την ευκαιρία να αναδείξει όλες τις σύγχρονες λύσεις και υπηρεσίες που διαθέτει για την ανίχνευση και τον προληπτικό εντοπισμό απειλών στον κυβερνοχώρο, προσφέροντας αποτελεσματική προστασία των πληροφοριακών υποδομών κάθε μεγέθους εταιρίας, αλλά και όλων των συσκευών των ιδιωτών.

Σε ένα μεγάλο και καλαίσθητο περίπτερο στο Hall 7 του τεράστιου εκθεσιακού κέντρου – το οποίο επισκεφτήκαμε ως IT Security PRO κατά τη δημοσιογραφική μας αποστολή στη Βαρκελώνη – στελέχη από την ομάδα ερευνών της ESET αλλά και από την ESET Ισπανίας, ενημέρωναν τους επισκέπτες για τις νεότερες εξελίξεις σχετικά και τις απειλές που συλλέγουν καθημερινά οι ερευνητές της εταιρίας σε παγκόσμια κλίμακα – όπως οι νέες εκστρατείες ransomware, οι προσπάθειες υφαρπαγής κρίσιμων δεδομένων και διαπιστευτηρίων – παρέχοντας παράλληλα χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν.

Επίσης, η εμπορική ομάδα της εταιρίας, παρουσίασε στο κοινό της έκθεσης όλες τις νέες προτάσεις της ESET που χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες που υιοθετούν, προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε επιχείρησης και του κάθε χρήστη, ενισχύοντας απόλυτα της αποτελεσματικότητα της ψηφιακής ασφάλειας μέσα από μια ολιστική προσέγγιση, όπως για παράδειγμα το ESET PROTECT που αποτελεί μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα πρόληψης, ανίχνευσης και αντιμετώπισης απειλών στον κυβερνοχώρο στον κόσμο.

Φυσικά είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε και για τις νεότερες υπηρεσίες της ESET όπως η προνομιακή υπηρεσία MDR που ονομάζεται ESET Detection and Response Ultimate, και προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας που δρα αποτρεπτικά, αναδραστικά και προληπτικά. Πρόκειται για υπηρεσίες διαχείρισης απειλών 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στις μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις εξελιγμένη προστασία, ώστε να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τις κυβερνοαπειλές.

Σε ένα event με αφετηρία το Mobility, οι άνθρωποι της ESET ανέδειξαν μεταξύ άλλων και το «αμυντικό οπλοστάσιο» της εταιρίας που καλύπτει τις ανάγκες προστασίας κάθε φορητής συσκευής.

Τα στελέχη της ESET μας δήλωσαν ότι είναι πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης καθώς και για το γεγονός ότι άδραξαν την ευκαιρία να συναντηθούν με ανθρώπους από όλο το κόσμο και να μοιραστούν μαζί τους το όραμα τους για έναν ασφαλέστερο κόσμο.