Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις μεταφέρουν το mail τους στο σύννεφο. Ωστόσο είναι σημαντικό να τονιστεί ότι – όπως σε όλες τις cloud υπηρεσίες – o πάροχος έχει την ευθύνη ασφάλειας της δικής του υποδομής και όχι της ασφάλειας του περιεχομένου των πελατών του. Βεβαίως ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών mail στο σύννεφο προσφέρουν ως επιλογή υπηρεσίες ασφάλειας, που αν και σε κάποιες περιπτώσεις διαθέτουν καλή τεχνολογία, δεν είναι ολοκληρωμένες λύσεις ώστε να καλύψουν όλες τις πτυχές της ασφάλειας του mail, όπως ένας εξειδικευμένος κατασκευαστής.

Γιάννης Δασκαλόπουλος

Security Services Supervisor

Digital Sima – www.digitalsima.gr

 

H Barracuda ως ηγέτης στις υπηρεσίες ασφάλειας του mail, για περισσότερα από 20 χρόνια, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για το Ο365 καθώς και για άλλους παρόχους cloud mail.

H βασική υπηρεσία, το Essentials, προσφέρει Antimalware, Antispam, Sandboxing και Mail Encryption. Υλοποιείται εξ’ ολοκλήρου στο σύννεφο και εφαρμόζεται σε inbound και outbound mails.

Στο Essentials μπορεί να προστεθεί το Μail Αrchiving για αρχειοθέτηση των mails και εγγύηση μη-διαγραφής, ενώ – μόνο για Ο365 – υπάρχει η επιπλέον δυνατότητα του cloud-to-cloud back up απευθείας από το Azure στο cloud της Barracuda.

Η Barracuda μπορεί να προσφέρει επιπλέον των ανωτέρω και δύο ακόμη υπηρεσίες για υψηλού επιπέδου προστασία. Η πρώτη είναι το Barracuda Phishline το οποίο προσφέρει προστασία έναντι Phishing με email security awareness computer-based training. Η δεύτερη είναι το Barracuda Sentinel που προσφέρει AI-Based προστασία από Spear Phishing, Account Takeover, and Business Email Compromise.

Η Barracuda είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που διαθέτει προϊόντα για αποτελεσματική άμυνα έναντι και των 13 τύπων απειλών  που σχετίζονται με το mail:

Spam – Μειώνει την παραγωγικότητα και αποτελεί μέσο μετάδοσης malware.

Malware – Το 94% των ιών εισέρχεται στις επιχειρήσεις μέσω email.

Data Exfiltration – Mη εξουσιοδοτημένη μεταφορά δεδομένων από PC ή άλλη συσκευή.

URL Phishing– links σε κακόβουλα sites.

Scamming– Εξαπάτηση χρηστών για υποκλοπή της ταυτότητάς τους.

Spear Phishing– Προσωποποιημένη επίθεση Phishing συνήθως με social engineering.

Domain Impersonation – Απάτη όπου κακόβουλα sites υποδύονται νόμιμα, “typoscouting”.

Brand Impersonation – Ο χρήστης νομίζει ότι συναλλάσσεται με γνωστή & νόμιμη εταιρεία.

Extorsion – Οι hackers απειλούν ότι θα δημοσιοποιήσουν εμπιστευτικά δεδομένα

Business email Compromise – Επίσης γνωστή ως απάτη CEO, ή μεταφοράς χρημάτων Conversation Hijacking – Οι Hackers εισέρχονται σε μία υπάρχουσα επικοινωνία

Lateral Phishing – Επίθεση με υποκλοπή λογαριασμών εσωτερικά στην επιχείρηση.

Account Takeover – Το υφίστανται το 29% επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν O365 σε 1 μήνα.

Η προστασία έναντι των βασικών ή και πιο προηγμένων απειλών από τις παραπάνω, σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες Archiving και Cloud-to-cloud back up, καθιστούν την Barracuda τον κορυφαίο κατασκευαστή mail security όχι μόνο λόγω του εύρους των τεχνολογιών που προσφέρει, αλλά και στην τεχνολογική υπεροχή της κάθε λύσης.