Για τα 20 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας, της Pylones Hellas με την F5 μας μίλησαν ο κ. Εμμανουήλ Νέτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Pylones Hellas και ο Aran Erel – Country Manager της F5 σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ 


Κύριε Νέτο πως ξεκίνησε η συνεργασία της Pylones Hellas με την F5

Η Pylones ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα ως μια εταιρία αντιπροσώπευσης τεχνολογικών λύσεων, σε μια εποχή όπου πολλές εταιρίες από το τομέα της τεχνολογίας, άρχισαν να εισέρχονται στο χρηματιστήριο, σε μια περίοδο θα λέγαμε οικονομικής άνθησης για τον κλάδο. Στη συνέχεια αποφασίσαμε να κάνουμε μια στροφή ως εταιρία, αποκτώντας μια B2B φυσιογνωμία με επίκεντρο το integration, αναζητώντας παράλληλα να αποκτήσουμε ένα σημείο αναφοράς στο τομέα των δικτυακών λύσεων και την ασφάλεια, μέσα από έναν κατασκευαστή, που θα βρίσκεται στην καρδιά του data center και ευρύτερα της τότε μηχανογράφησης, που όμως δεν θα ήταν ένα από τα πολύ γνωστά brands που είχε ήδη αρκετές συνεργασίες στη χώρα μας. Αναζητούσαμε λοιπόν κάτι μοναδικό και πρωτοπόρο! Εκείνη λοιπόν την εποχή, μια μέρα στις αρχές του 2001, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Αλέξανδρος Διογένους και συνολικά του ομίλου Tseriotis, ήρθε στο γραφείο μου και άφησε μια πολύ ωραία και ελκυστική διαφήμιση της F5, από ένα ξένο έντυπο. Από τη διαφήμιση αυτή, φαινόταν ότι η συγκεκριμένη εταιρία που είχε ξεκινήσει τη δραστηριότητα της το 1995, είχε ένα πολύ ενδιαφέρον προφίλ που ταίριαζε σε αυτό που εμείς θέλαμε. Άμεσα λοιπόν τους προσεγγίσαμε και αποφασίσαμε από κοινού να συνεργαστούμε. Τότε λοιπόν ξεκίνησαν όλα …και για αυτό φέτος κλείνουμε 20 χρόνια συνεργασίας!

Πως λοιπόν εξελίχθηκε αυτή η συνεργασία στην πάροδο αυτών των 20 χρόνων και τι ρόλο διαδραμάτισε αυτή η συνεργασία στην ανάπτυξη της Pylones Hellas

Είναι αλήθεια, ότι όταν πρωτοξεκίνησε αυτή η συνεργασία το 2001, η αγορά, ακόμα και μεγάλες εταιρίες, δεν ήταν ακόμα τόσο έτοιμες για να κατανοήσουν τις ανάγκες που κάλυπταν οι λύσεις της F5. θα λέγαμε λοιπόν ότι τότε οι προτάσεις της F5 ήταν πολύ μπροστά από όσα βιώνανε στη καθημερινότητα τους οι Ελληνικές επιχειρήσεις και οι οργανισμοί. Στο παγκόσμιο όμως στερέωμα η F5 είχε ήδη αρχίζει να κερδίζει ηγετική θέση σε ότι έκανε και κυρίως στο “load balancing” ή στο “Application Delivery Controlller” όπως μετονομάστηκε στη συνέχεια ο συγκεκριμένος τομέας. Σε αυτό τομέα λοιπόν η F5 είχε κερδίσει την πρώτη θέση σε σχέση με τον ανταγωνισμό στην αγορά παγκοσμίως στο Gartner Report.
Για να επανέλθουμε όμως στην Ελλάδα, μετά από μερικά χρόνια και στο ξεκίνημα της 2ης δεκαετίας της συνεργασίας μας με την F5– μετά το 2010 – γνωρίσαμε μια πολύ μεγάλη ανάπτυξη σε ότι αφορά τις λύσεις ασφάλειας που άρχισε να αναπτύσσει η F5 περίπου το 2012, καλύπτοντας τις απαιτήσεις όλων των μεγάλων οργανισμών με επίκεντρο τις τράπεζες και τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις.

Συνεπώς, σε ότι αφορά την κοινή μας εξέλιξη με την F5 από το 2010 μέχρι 2015 άρχισε μια έντονα ανοδική τάση συμβάλλοντας στο 25 με 30 % της δικής μας ανάπτυξης, ενώ τα τελευταία χρόνια η ανοδική αυτή τάση ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Ιδιαίτερη αξία έχει να αναφέρουμε ότι οι λύσεις ασφάλεια της F5 – ως μια κινητήρια δύναμη – μας οδήγησαν σε πολύ μεγάλους πελάτες, ενισχύοντας και τους υπόλοιπους τομείς μας (servers, storage, network) και παράλληλα αναδείκνυε την τεχνογνωσία μας σε ένα ευρύτερο κύκλο της αγοράς.
Η ταύτιση Pylones Hellas και F5 ήταν και παραμένει σε απόλυτο σημείο, που στο μυαλό των περισσοτέρων θεωρείται ως μια ενιαία επιχειρηματική οντότητα.

Σήμερα λοιπόν, τι ανάγκες έρχονται να καλύψουν οι λύσεις ασφάλειας της F5 ;

Αυτό που αξίζει να σταθούμε, είναι η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία των προτάσεων της F5 που επιτρέπουν να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες που υπάρχουν σε μια τράπεζα, σε ένα τηλεπικοινωνιακό οργανισμό, σε μια παραγωγική μονάδα, σε ένα οργανισμό παροχής υπηρεσιών ή μια τουριστική υποδομή και άλλες κάθετες αγορές. Τα συστήματα στην ουσία έχουν την ίδια αρχιτεκτονική, αλλά ρυθμίζονται ανάλογα τις απαιτήσεις κάθε έργου. Για παράδειγμα, οι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί επιθυμούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βελτιστοποίηση και ασφάλεια του traffic, ενώ οι τράπεζες απαιτούν την μέγιστη σταθερότητα λειτουργίας και ασφάλειας του web banking, την ώρα που οι εταιρίες ηλεκτρονικού εμπορίου, αναζητούν λύσεις anti-fraud και web applications firewalling. Για όλες αυτές τις διαφορετικές απαιτήσεις, οι υλοποιήσεις έργων με εξοπλισμό της F5 προσαρμόζονται με βάση τις εκάστοτε ιδιαιτερότητες και την κλίμακα μεγέθους της κάθε επιχείρησης, με βάση μια ευέλικτη πλατφόρμα λειτουργικού συστήματος. Ουσιαστικά για εμάς, το πακέτο των λύσεων της F5 είναι ένας «ελβετικός σουγιάς» με πολύπλευρη χρήση και φυσικά πάντα με την καθοριστική συμβολή των μηχανικών μας, που γνωρίζουν άριστα το πώς να διαχειριστούν όλες αυτές τις εφαρμογές που προσφέρουν, υλοποιώντας αυτό που ονομάζουμε “native implementation”. Φυσικά η F5 παραμένει μια εταιρία που εστιάζει σε ότι αφορά την ασφάλεια, στο τομέα του WAF (web application firewall), του Secure Remote Access του Data Center, του δικτύου, του Cloud, του anti-fraud και πρόσφατα των APIs.

Ενημερωθήκαμε ότι η Pylones είναι ανάμεσα στους Top3 Partners στο κομμάτι του Support Performance στο region του EMEA. Πως καταφέρατε αυτή τη διάκριση;

Κάποια στιγμή η F5 αποφάσισε να δημιουργήσει νέα challenges για τους συνεργάτες της σε όλον τον κόσμο, που αφορούσαν τόσο τις ανανεώσεις των συμβολαίων τεχνικής υποστήριξης όσο και την ικανότητα και την ποιότητα της υποστήριξης. Για παράδειγμα μια σημαντική πρόκληση ήταν να παραμείνει υψηλό το ποσοστό διατήρησης και ανανέωσης των ετήσιων συμβολαίων υπηρεσιών υποστήριξης των εγκατεστημένων μηχανών κάτι που σήμαινε αυξημένο επίπεδο ικανοποίησης πελατών. Παράλληλα ο συνεργάτης θα έπρεπε να έχει υψηλή τεχνική κατάρτιση  για την κάλυψη τεχνικών προβλημάτων των πελατών, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να φτάσουν αυτά στον κατασκευαστή. Ο συνδυασμός αυτών των προκλήσεων που ήταν σε απόλυτο βαθμό επιτυχημένος από την Pylones Hellas, μας οδήγησε σε αυτή τη σημαντική διάκριση, όπου σε ολόκληρη την Ευρώπη για τρία χρόνια συνεχόμενα είμαστε μέσα στις 3 πρώτες θέσεις, κάτι που δεν είχε πετύχει κανένας άλλος συνεργάτης και παράλληλα έχουμε γίνει case study μέσα σε ολόκληρο τον οργανισμό της F5.

Ο Εμμανουήλ Νέτος μαζί με τον Γιώργο Λιναρδάκη (Sales Manager της Pylones Hellas) και τον Κωνσταντίνο Γκίκα (Enterprise & Industry Business Leader της Pylones Hellas)

Ποιο είναι για εσάς το βασικό σημείο ενδιαφέροντος στο ψηφιακό οικοσύστημα των επιχειρήσεων σήμερα και πως εσείς με την F5 μπορείτε να συμβάλετε αποτελεσματικά στην οικοδόμηση ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος ;

Σίγουρα αυτό που παρατηρούμε εντονότερα είναι μια αυξανόμενη κίνηση προς το cloud οπότε η βέλτιστη διαχείριση αυτής της μετάβασης έχει πολύ μεγάλη σημασία. Σε αυτή τη μετάβαση, σίγουρα υπάρχει πολύ μεγάλο πεδίο δράσης για το security, μιας και πολλοί οργανισμοί ακόμα δεν έχουν δώσει την έμφαση που απαιτείται. Η περαιτέρω αξιοποίηση όμως του cloud, αναπόφευκτα θα στρέψει την προσοχή όλων των εταιριών και προς την ασφάλεια και θα αναζητήσουν λύσεις δημιουργώντας μια ισχυρή κεντρική διαχείριση. Αυτό είναι ένα σημείο που στοχεύει η F5, προσεγγίζοντας ομοιόμορφα το θέμα της ασφάλειας στο cloud ανεξάρτητα από τον cloud provider κάθε οργανισμού.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι έπειτα από κάποια χρόνια η F5 βρίσκεται πλέον σε μια φάση εξωστρέφειας, μιας και έχει αρχίσει να εξαγοράζει εταιρίες με περιοδικότητα 1 με 2 το χρόνο, τις οποίες ενσωματώνει πλήρως στο δικό της πορτοφόλιο λύσεων. Αυτή η τάση επιτρέπει και εμάς να καλύπτουμε συνεχώς τις πολλές αναδυόμενες ανάγκες που προκύπτουν κατά καιρούς. Καινούργια κομμάτια στο παζλ της ολοκληρωμένης προσέγγισης της ασφάλειας, μας επιτρέπουν να λύνουμε διαχρονικά προβλήματα, αλλά και θέματα που συνεχώς ανακύπτουν σε ένα τόσο δυναμικό περιβάλλον απειλών.

Κλείνοντας θα θέλαμε να μας μιλήσετε για τη συμβολή του ανθρώπινου παράγοντα σε αυτή τη συνεργασία αλλά και την ανάδειξη των λύσεων της F5 στην αγορά.

Από την αρχή, είχαμε με τους ανθρώπους της F5 μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ενώ από τη δική μας πλευρά επενδύσαμε πολλούς πόρους στην απόκτηση τεχνογνωσίας. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, οι άνθρωποι της F5 απέκτησαν τη βαθιά πεποίθηση ότι συνδυάζαμε τεχνογνωσία σχετικά με τις λύσεις τους, αλλά και μια ευρύτερη αντίληψη της αγοράς και των απαιτήσεων που υπήρχαν, κάτι που μας επέτρεπε να συμβάλουμε σημαντικά στην προώθηση των λύσεων της εταιρίας. Οι άνθρωποι μας σε συνδυασμό φυσικά με την τεχνολογική αρτιότητα των λύσεων της F5, πέτυχαν να πείσουν πολλές και σημαντικές επιχειρήσεις και οργανισμούς να επιλέξουν και να επενδύσουν στις λύσεις της F5, πετυχαίνοντας τους στόχους που είχαμε θέσει.  Η σχέση μας λοιπόν έχει οικοδομηθεί σε αυτές τις δυο αξίες: την εμπιστοσύνη και την αμοιβαία εκτίμηση.

Ο Εμμανουήλ Νέτος με τον Αρχισυντάκτη του IT Security Professional, Βλάση Αμανατίδη


 


Η εμπιστοσύνη που έχει δημιουργηθεί μεταξύ F5 και Pylones Hellas είναι ισχυρή και οδηγεί το κοινό μας μέλλον

Με αφορμή τη σημαντική επέτειο των 20 χρόνων συνεργασίας F5 και Pylones Hellas, μας μίλησε επίσης ο Aran Erel –  Country Manager της F5 σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ – αναδεικνύοντας τους πυλώνες πάνω στους οποίους βασίστηκε η μεγάλη επιτυχία της συγκεκριμένης συνεργασίας καθώς και τις ευοίωνες προοπτικές που υπάρχουν στην κοινή πορεία των επόμενων χρόνων για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των δυο εταιριών σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Ποια είναι εκείνα τα συστατικά που ωθούν την F5 να εμπιστεύεται την Pylones Hellas τα τελευταία 20 χρόνια και πώς οι δύο εταιρείες επιτυγχάνουν τους στόχους τους μαζί;

H Pylones Hellas είναι ομολογουμένως ένας απίστευτος συνεργάτης, όλα αυτά τα χρόνια. Καθώς κερδίσαμε την εμπιστοσύνη τους, κέρδισαν και τη δική μας! Μπαίνω στον πειρασμό να πω ότι μπορεί η τεχνολογική πρωτοπορία και ηγετική θέση να είναι ο κεντρικός παράγοντας που οδηγεί τη συνεργασία μας, αλλά στην πραγματικότητα όλα έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους, την αμοιβαία εμπιστοσύνη και την αληθινή αφοσίωση. Πραγματικά εμπιστεύομαι τους ανθρώπους στην Pylones Hellas και με το πέρασμα των χρόνων, αυτή η εμπιστοσύνη έχει επίσης δημιουργήσει φιλίες.
Πιστεύω ότι αυτά είναι τα πιο σημαντικά συστατικά της επιτυχημένης συνεργασίας: η τεχνολογική ηγετική θέση της, η εξοικείωση με το χαρτοφυλάκιό μας αλλά και το πώς η εταιρία ταιριάζει στους πελάτες μας και τις ανάγκες τους, ως αποτέλεσμα αυτής της εμπιστοσύνης.

Τα συστατικά της τεχνολογικής ηγετικής θέσης και της εμπιστοσύνης είναι που οδηγούν την αμοιβαία επιτυχία μας όλα αυτά τα χρόνια και ως βασικοί πυλώνες θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και παραγωγική αξία ως θεμέλια για τη δημιουργία μοναδικών πραγμάτων που θα συνεχίσουμε να κάνουμε από κοινού στην Ελληνική αγορά στο άμεσο μέλλον.

Μπορείτε να μας αναφέρετε μερικά από τα σημαντικότερα πράγματα που έχουν επιτύχει από κοινού η F5 και η Pylones, τα τελευταία 20 χρόνια;

Αξίζει πρώτα από όλα να αναφέρουμε ότι μόλις τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε σχεδόν διπλασιάσει το μέγεθος της επιχειρησιακής λειτουργίας μας στην Ελληνική αγορά. Επενδύουμε όλο και περισσότερους πόρους για να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες κατανοούν την αξία που μπορεί να τους δημιουργήσει αυτή η συνεργασία. Βλέποντας επίσης την ολοένα και μεγαλύτερη μετάβαση σε λύσεις cloud στην ελληνική αγορά, με την Pylones και τους μεγάλους παρόχους cloud, δημιουργούμε συνεχώς και μεγαλύτερη αξία για τους πελάτες που επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο cloud και να οικοδομήσουν υβριδικά ή αμιγώς cloud περιβάλλοντα.

Νομίζω όμως ότι το σημαντικότερο αμοιβαίο επίτευγμά μας είναι η διάδοση της τεχνογνωσίας και της φιλοσοφίας μας σε όλο και περισσότερα τμήματα της αγοράς, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες μας κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουν το τεχνολογικό περιβάλλον τους, τα δεδομένα των τελικών πελατών και φυσικά την εταιρική τους φήμη και υπόσταση.

Σε ποιους άξονες στοχεύει η F5 τα επόμενα 5 χρόνια; Πόσο σημαντική είναι για εσάς η Ελληνική αγορά και πώς η Pylones Hellas σας βοηθούν στην ανάπτυξη σας;

Η F5 εξελίσσεται πολύ γρήγορα. Την τελευταία δεκαετία, μεταφέραμε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο των λύσεων μας σε λογισμικό και δημιουργήσαμε μια ευρύτερη ομπρέλα λύσεων SaaS. Αυτή η στρατηγική συμπληρώνει τις στρατηγικές συμφωνίες που έχουμε υπογράψει με τους κορυφαίους παρόχους cloud, γεγονός που μας επιτρέπει να προσφέρουμε πρόσθετη αξία στους πελάτες μας και να τους βοηθήσουμε στο ταξίδι τους προς το cloud, δημιουργώντας ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για την εκτέλεση των εφαρμογών τους. Τις ίδιες τάσεις βλέπουμε τώρα και στην Ελληνική αγορά: μετασχηματισμός λογισμικού, υιοθέτηση του cloud και cloud-native ανάπτυξη, που συμβαδίζουν με την προσαρμογή πιο ευέλικτων, συνδρομητικών/κατ’ απαίτηση μοντέλων παροχής λύσεων.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, διατηρούμε και αυξάνουμε τις αμοιβαίες επενδύσεις μας στην αγορά. Μαζί με την Pylones, τα τελευταία 20 χρόνια, αναπτύξαμε σημαντικά την ελληνική αγορά και προσφέραμε αξία σε πολλές Ελληνικές εταιρείες σε διαφορετικούς τομείς. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε δει μια εκθετική ανάπτυξη στην αγορά. Πιστεύουμε λοιπόν στη δύναμη της Ελληνικής αγοράς, μια πεποίθηση που βασίζεται στην ισχυρή σχέση μας με την Pylones και την εμπιστοσύνη μας στην εταιρεία. Αυτοί οι λόγοι μας οδηγούν να αναπτύξουμε περαιτέρω τις επενδύσεις μας στην Ελληνική αγορά, διπλασιάζοντας τες τα τελευταία χρόνια, καθώς είδαμε την αγορά να εξελίσσεται και να δείχνει θετικά σημάδια υγιούς ανάπτυξης. Βλέπουμε την τεχνολογική κουλτούρα να αναπτύσσεται σε ακόμα περισσότερους οργανισμούς όπου υιοθετούν λύσεις αιχμής και καινοτόμες τεχνολογίες. Όλα αυτά συμβαδίζουν και με το αναπτυσσόμενο περιβάλλον startup στην ελληνική αγορά. Πιστεύουμε λοιπόν ότι υπάρχει ένα λαμπρό μέλλον για τη συνεργασία μας και την παρουσία μας στην Ελλάδα, η οποία θα συνεχίσει να αυξάνεται και τα επόμενα χρόνια, όπως έγινε στο παρελθόν.

Τι στοχεύει να πετύχει η F5 με τις εξαγορές των Shape Security, NGINX και Volterra;

Όπως διαπιστώνετε και εσείς, το χαρτοφυλάκιό μας αναπτύσσεται συνεχώς. Πιστεύουμε στην οργανική αύξηση των δραστηριοτήτων μας, ενισχύοντας τις ομάδες ανάπτυξης και μετασχηματίζοντας το υπάρχον χαρτοφυλάκιό μας.

Οι καταναλωτές περιμένουν πολλά από τις εταιρείες με τις οποίες αλληλεπιδρούν, όπως: εξατομικευμένες εμπειρίες, ασφαλείς συναλλαγές, εφαρμογές που είναι γρήγορες, αξιόπιστες και πάντα σε λειτουργία. Εάν τηρήσουν αυτές τις δεσμεύσεις, οι πιθανότητες να έχουν ένα πελατολόγιο πολύ ευχαριστημένο είναι αρκετά μεγάλες. Όμως, ενώ τα πράγματα εξελίσσονται, αυτό που ίσως εμποδίζει τις εταιρείες να αναπτύξουν ασφαλείς και εξατομικευμένες εμπειρίες είναι το περίπλοκο τοπίο του ψηφιακού μετασχηματισμού, με τις απειλές να διευρύνονται συνεχώς.

Αυτός είναι και ο λόγος που στην F5, βλέπουμε έναν κόσμο πραγματικά προσαρμοστικών εφαρμογών που μεγαλώνουν, συρρικνώνονται, αμύνονται και θεραπεύουν αν χρειαστεί κάθε πιθανή παθογένεια.

Από το 2018, η F5 έχει επενδύσει τόσο οργανικά όσο και μη για να κάνει πράξη και να δώσει ουσία σε αυτό το όραμα, συμπεριλαμβανομένων άνω των 2 δισεκατομμυρίων $ σε εξαγορές όπως οι εταιρίες που αναφέρατε και συγκεκριμένα:

NGINX (2019). Επιτρέπει την απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των εφαρμογών σε κλίμακα. Πλέον στο προσκήνιο είναι η παράδοση εφαρμογών υψηλής απόδοσης που εκτείνεται από monoliths έως microservices.

Shape Security (2020). πρωτοπόρος στο fraud και abuse prevention, προσθέτει προστασία από αυτοματοποιημένες επιθέσεις, botnets και στοχευμένη απάτη, στο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της F5.

Volterra (2021). Είναι η πρώτη παγκόσμια πλατφόρμα edge-as-a-service. Με την προσθήκη της τεχνολογίας της Volterra, η F5 δημιουργεί μια πλατφόρμα αιχμής που έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις και παρόχους υπηρεσιών που θα είναι security-first και app-driven με απεριόριστες δυνατότητες.

H Pylones είναι μια εταιρία με κεντρικό ρόλο στα σχέδια της F5 να προσφέρει λύσεις και εφαρμογές απόλυτα προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της αγοράς στη περιοχή. Με γνώμονα το πολύ σημαντικό ιστορικό επιτυχούς υποστήριξης περισσότερων από 150 πελατών της F5 τις τελευταίες δύο δεκαετίες, θα συνεχίσουμε να βασιζόμαστε και να επενδύουμε σε αυτή τη συνεργασία.

Οι τεχνολογίες και τα έργα είναι πάντα στο επίκεντρο, αλλά οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά! Θα θέλαμε λοιπόν να κλείσουμε τη συνέντευξή μας με τον ανθρωποκεντρικό παράγοντα της συνεργασίας της F5 με τους ανθρώπους στην Pylones Hellas.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Τελικά, όλα έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους και την εμπιστοσύνη. Χωρίς την εμπιστοσύνη, δεν αξίζει να κάνεις επιχειρήσεις. Χωρίς σχέσεις, δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε πραγματική αξία. Οι σχέσεις που έχουμε αναπτύξει στην Ελληνική αγορά όλα αυτά τα χρόνια και η εμπιστοσύνη που κερδίσαμε από τους πελάτες μας είναι το πιο σημαντικό. Η εμπιστοσύνη και η προσέγγιση που βασίζεται στον άνθρωπο, θα συνεχίσει να οδηγεί την πορεία που έχουμε χαράξει και να ανοίγει καινούργιους δρόμους προς το μέλλον.

Η F5 ακολουθεί πάντα μια προσέγγιση με προτεραιότητα τον άνθρωπο, τόσο εσωτερικά με τους υπαλλήλους μας όσο και εξωτερικά με τους συνεργάτες και τους πελάτες μας. Έτσι πιστεύουμε ότι κάνουμε το σωστό. Οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων οδηγούν σε σχέσεις μεταξύ των χωρών και των επιχειρήσεων. Οι ισχυρότερες επιχειρηματικές σχέσεις, με τη σειρά τους, οδηγούν σε ισχυρότερους δεσμούς και συνεργασίες μεταξύ των εθνών. Η εμπιστοσύνη που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της F5 και της Pylones είναι ισχυρή και αποτελεί ένα πολύ γερό θεμέλιο για την επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσουμε μαζί και την αξία που παράγουμε για τους πελάτες μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι η επιχειρηματική μας σχέση με την Pylones και η παρουσία μας στην ελληνική αγορά θα ευδοκιμήσουν για πολλά χρόνια, καθώς η ελληνική οικονομία συνεχίζει να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται.