Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε στην Αθήνα – και συγκεκριμένα στις 21/9 στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotelτο Sophos Partner Roadshow.

Η ομάδα των ανθρώπων της Sophos σε συνεργασία με την NSS –επίσημο διανομέα της Sophos στην Ελλάδα – υποδέχτηκαν τους επαγγελματικούς συνεργάτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, σε έναν εξαιρετικό χώρο και είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη βασική στρατηγική της εταιρίας, να συζητήσουν για τις νέες προκλήσεις σε σχέση με την ψηφιακή ασφάλεια, καθώς και να αναδείξουν τους τρόπους με τους οποίους θα γίνουν περισσότερο αποτελεσματικοί προς τους τελικούς  πελάτες τους.

Το Sophos Partner Roadshow διεξάγεται σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και στη φετινή διοργάνωση το περιεχόμενο του, είχε ως κεντρικό πυρήνα τις λύσεις Next Gen It Security ως πυλώνα της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρίας στην παγκόσμια αγορά της ψηφιακής ασφάλειας.

Επίσης, οι εισηγητές της Sophos ανέδειξαν την έννοια της Συγχρονισμένης Ασφάλειας (Synchronized Security) ως βασική προτεραιότητα στην υλοποίηση και παροχή ευέλικτων και αποτελεσματικών λύσεων ασφάλειας προς τους πελάτες. Ένα από τα αξιοσημείωτα στοιχεία της εκδήλωσης, ήταν οι αναφορές των ίδιων των συνεργατών της εταιρίας για τις λύσεις συγχρονισμένης ασφάλειας, που ήδη έχουν εγκαταστήσει σε πελάτες τους, οι οποίοι έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι.

Επίσης, από τα βασικά σημεία της εκδήλωσης, ξεχωρίσαμε την αναφορά στο IoT που όπως επισημάνθηκε θα συνεχίζει να μετασχηματίζει και τις επιχειρησιακές λειτουργίες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ακόμα μεγάλη πρόκληση για την ασφάλεια. Απέναντι σε αυτή την πρόκλησηNSS,  Sophos είναι εδώ και καιρό έτοιμη να ανταπεξέλθει με επιτυχία, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις προστασίας για έναν απόλυτα δικτυωμένο κόσμο. Επίσης, δόθηκε έμφαση στην έννοια του “Machine Learning” ως έναν ακόμα παράγοντα που θα επηρεάσει σημαντικά τις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση τις στρατηγικές ασφάλειας.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες και τα οφέλη της διευρυμένης οικογένειας Next-Gen και Synchronized λύσεων προστασίας της Sophos για Endpoint, Δίκτυα και mobile που βασίζονται στη πολύχρονη τεχνογνωσία που διαθέτει η εταιρία εδώ και πολλά χρόνια αλλά και στην συνεχή υιοθέτηση νέων τεχνολογιών.

Όπως τονίστηκε ιδιαίτερα, η αποστολή της Sophos είναι να συνεχίσει να παρέχει λύσεις για την ψηφιακή ασφάλεια με βασικό κριτήριο την καινοτομία, την απλότητα και την υψηλή απόδοση. Επίσης παρουσιάστηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν την συνεχώς ανοδική πορεία της εταιρίας σε ότι αφορά το μερίδιο της αγοράς σε πολλές κατηγορίες προϊόντων.