• Οι εταιρείες παρουσιάζουν το Siemens Industrial Copilot, ένα εργαλείο με χρήση τεχνολογίας Generative AI, σχεδιασμένο να βελτιώνει τη συνεργασία ανθρώπου-μηχανής και την παραγωγικότητα.
  • Οι εταιρείες θα συνεργαστούν σε κεντρικό επίπεδο για την κατασκευή επιπλέον copilots για τους κλάδους της βιομηχανίας, των υποδομών, των μεταφορών και των υπηρεσιών υγείας
  • Η Schaeffler AG, κορυφαίος προμηθευτής της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που υιοθετούν το Siemens Industrial Copilot.
  • Η εφαρμογή Siemens Teamcenter για το Microsoft Teams θα είναι ευρέως διαθέσιμη τον Δεκέμβριο του 2023 και θα επιταχύνει την καινοτομία σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος.

Η Microsoft και η Siemens εμβαθύνουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας τα οφέλη της τεχνολογίας Generative AI  σε βιομηχανικούς κλάδους σε όλο τον κόσμο. Ως πρώτο βήμα οι εταιρείες παρουσιάζουν το Siemens Industrial Copilot, ένα εργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύχθηκε από κοινού και αποσκοπεί στη βελτίωση της συνεργασίας ανθρώπου-μηχανής στη βιομηχανία. Επιπλέον, η ενοποίηση του λογισμικού Siemens Teamcenter για τη διαχείριση του κύκλου ζωής των προϊόντων με το Microsoft Teams θα ανοίξει περαιτέρω τον δρόμο για την ανάπτυξη του Industrial Metaverse και θα απλοποιήσει τη συνεργασία των σχεδιαστών, των εργαζομένων στην γραμμή παραγωγής και άλλων ομάδων σε όλες τις επιχειρησιακές λειτουργίες.

«Με την επόμενη γενιά τεχνητής νοημοσύνης, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να επιταχύνουμε την καινοτομία σε όλους τους βιομηχανικούς τομείς», δήλωσε ο Satya Nadella, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft. «Ξεκινώντας με το Siemens Industrial Copilot και βασιζόμενοι στη μακροχρόνια συνεργασία μας με τη Siemens, συνδυάζουμε τις εξελίξεις της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Microsoft Cloud με την τεχνογνωσία του βιομηχανικού τομέα της Siemens, για να ενδυναμώσουμε τόσο τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής όσο και και την έρευνα με νέα εργαλεία που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη».

«Το κοινό μας όραμα με τη Microsoft είναι να ενδυναμώσουμε τους πελάτες μας με την υιοθέτηση της τεχνολογίας Generative AI που έχει τη δυναμική να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες σχεδιάζουν, αναπτύσσουν, κατασκευάζουν και λειτουργούν», δήλωσε ο Roland Busch, CEO της Siemens AG. «Η διεύρυνση της συνεργασίας ανθρώπου-μηχανής επιτρέπει στους μηχανικούς να επιταχύνουν την ανάπτυξη κώδικα, να αυξήσουν την καινοτομία και να αντιμετωπίσουν την έλλειψη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού».

Μια νέα εποχή για τη συνεργασία άνθρωπου-μηχανής

Το Siemens Industrial Copilot θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν, να βελτιστοποιούν και να εντοπίζουν γρήγορα τα σφάλματα σε περίπλοκο κώδικα αυτοματισμού και να μειώνουν αισθητά τους χρόνους προσομοίωσης. Έτσι, μια εργασία που προηγουμένως διαρκούσε εβδομάδες θα μειωθεί σε λεπτά. Το Copilot εισάγει πληροφορίες αυτοματισμού και προσομοίωσης διαδικασιών από την ανοικτή ψηφιακή επιχειρηματική πλατφόρμα της Siemens, Siemens Xcelerator, και τις ενισχύει με την υπηρεσία Azure OpenAI της Microsoft. Οι πελάτες διατηρούν τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται για την εκμάθηση των υποκείμενων μοντέλων AI.

Το Siemens Industrial Copilot υπόσχεται να ενισχύσει την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα σε όλο τον κύκλο ζωής της βιομηχανίας. Χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα, το προσωπικό συντήρησης μπορεί να λάβει βοήθεια με λεπτομερείς οδηγίες επισκευής και οι μηχανικοί να έχουν ταχεία πρόσβαση σε εργαλεία προσομοίωσης.

Το όραμα: Copilots σε όλες τις βιομηχανίες

Οι εταιρείες οραματίζονται AI Copilots που βοηθούν τους επαγγελματίες σε διάφορους κλάδους, όπως η βιομηχανία, οι υποδομές, οι μεταφορές και οι υπηρεσίες υγείας. Πολλά copilots σχεδιάζονται ήδη σε τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, τα συσκευασμένα καταναλωτικά αγαθά και η κατασκευή μηχανημάτων.

Η Schaeffler AG, ένας κορυφαίος προμηθευτής της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι από τους πρώτους στον συγκεκριμένο κλάδο που υιοθέτησαν λύσεις Generative AI, βοηθώντας τους μηχανικούς της να παράγουν αξιόπιστο κώδικα για τον προγραμματισμό συστημάτων βιομηχανικού αυτοματισμού, όπως τα ρομπότ.

«Το κοινό πιλοτικό πρόγραμμα μάς βάζει σε μια νέα εποχή παραγωγικότητας και καινοτομίας. Το Industrial Copilot της Siemens θα βοηθήσει την ομάδα μας να εργαστεί πιο αποτελεσματικά, να μειώσει τις επαναλαμβανόμενες εργασίες και να εκτοξεύσει τη δημιουργικότητα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Siemens και τη Microsoft σε αυτό το έργο», δήλωσε ο Klaus Rosenfeld, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Schaeffler.

Tο Generative AI διευκολύνει την ψηφιακή συνεργασία

Με στόχο να αναβαθμιστεί η συνεργασία μεταξύ των ομάδων, το Teamcenter για το Microsoft Teams θα είναι ευρέως διαθέσιμο από τον Δεκέμβριο του 2023. Η νέα εφαρμογή χρησιμοποιεί τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία Generative AI για να συνδέσει λειτουργίες σε όλο τον κύκλο ζωής του σχεδιασμού και της παραγωγής προϊόντων. Συνδέει το λογισμικό Teamcenter της Siemens για τη διαχείριση του κύκλου ζωής του προϊόντος (PLM) με την πλατφόρμα Teams της Microsoft κάνοντας τα δεδομένα προσβάσιμα για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο και στο πεδίο. Αυτή η ενοποίηση θα προσφέρει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια εργαζόμενους που δεν έχουν σήμερα πρόσβαση σε εργαλεία PLM να συμμετέχουν ευκολότερα στη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής στο πλαίσιο της καθημερινής τους εργασίας.

Η Siemens θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Siemens Industrial Copilot στην έκθεση SPS που πραγματοποιείται στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας.

Satya Nadella, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft και Roland Busch, CEO της Siemens AG