Στις πρώτες δοκιμές λύσεων κρυπτογράφησης για επιχειρήσεις του οργανισμού AV-Comparatives, η λύση κρυπτογράφησης της ESET DESlock+ Pro ανακηρύχθηκε ως η κορυφαία λύση της αγοράς για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να διατηρήσουν ασφαλή τα δεδομένα τους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το DESlock + Pro ξεπέρασε τις υπόλοιπες τέσσερις λύσεις κρυπτογράφησης που διατίθενται στην αγορά. Η έκθεση επιβεβαιώνει ότι η λύση της ESET δίνει τη δυνατότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς να έχουν πρόσβαση σε ένα πλήρες φάσμα επιλογών κρυπτογράφησης, αποτελώντας το πρότυπο για τη βιομηχανία.

Τονίζοντας την ευκολία στην εγκατάσταση,  την απλή διαχείριση στο στήσιμο του management server, το λιτό σχεδιασμό και το μεγάλο εύρος λειτουργικότητας, η λύση DESlock+ Pro προσφέρει πλήρη κρυπτογράφηση στο σκληρό δίσκο, στα αρχεία, στους φακέλους και στα αφαιρούμενα μέσα, και μπορεί να διαχειριστεί από μία κονσόλα.

«Οι ΜΜΕ έχουν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ανάγκη από καλύτερες υπηρεσίες κρυπτογράφησης και είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε μια κορυφαία λύση που χρησιμοποιείται από καινοτόμες ΜΜΕ, και πλέον αναγνωρίζεται και από τον AV-Comparatives» δήλωσε ο David Tomlinson, Διευθυντής του business unit DESlock στην ESET. «Στην ESET, έχουμε αναπτύξει αποτελεσματικές και προσιτές λύσεις κρυπτογράφησης προσαρμοσμένες ειδικά στις ανάγκες των ΜΜΕ, όχι μόνο για να εξασφαλιστεί ότι συμμορφώνονται με τους κανονισμούς ασφαλείας των δεδομένων σε όλο τον κόσμο, αλλά και για να προστατεύουν τις επιχειρήσεις και τα πιο ευαίσθητα δεδομένα τους.»

Η κρυπτογράφηση των μονάδων του συστήματος και των αφαιρούμενων μέσων μετατρέπεται σε όλο και πιο σημαντικό παράγοντα ασφάλειας για όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ένωση εισήγαγε πρόσφατα σημαντικές ρυθμιστικές αλλαγές στον Κανονισμό Γενικής Προστασίας Δεδομένων (GDPR) που θα ισχύει από το Μάιο του 2018, αναγνωρίζοντας την κρυπτογράφηση ως μέρος του ίδιου του κανονισμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με έκθεση της IDC, κατόπιν έρευνας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, το 20% από αυτές δεν είναι καθόλου προετοιμασμένες για το νέο Κανονισμό της ΕΕ, ενώ για το 59% δεν υπάρχει πλήρης συμβατότητα με τον Κανονισμό.

«Καθώς αυξάνει η σημασία που έχει το θέμα της ασφάλειας για την πληροφορική και τα δεδομένα, είναι η πρώτη φορά που ο AVComparatives πραγματοποιεί δοκιμές σχετικά με την κρυπτογράφηση στις επιχειρήσεις» δήλωσε ο Andreas Clementi, CEO του AV-Comparatives. «Μας εντυπωσίασαν οι δυνατότητες της λύσης DESlock της ESET και πιστεύουμε ότι αποτελεί μια ιδανική λύση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς που αναζητούν μια αποτελεσματική λύση κρυπτογράφησης, φιλική προς το χρήστη».

Έκθεση AVComparatives – Σημαντικά σημεία

  • Η λύση DESlock+ Pro της ESET διαθέτει μία πλήρη γκάμα επιλογών κρυπτογράφησης, προσφέροντας πλήρη κρυπτογράφηση στο σκληρό δίσκο, στα αρχεία, στους φακέλους και στα αφαιρούμενα μέσα, και μπορεί να διαχειριστεί από μία κεντρική κονσόλα.
  • Το προϊόν είναι κατάλληλο για μικρές καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις – οι ευέλικτες τεχνικές προδιαγραφές της κονσόλας διαχείρισης το καθιστούν ικανό να τρέξει εξίσου καλά σε λειτουργικό Windows client OS για workgroup, καθώς και σε επίπεδο Windows Server σε Active Directory domain.
  • Ο server διαχείρισης μπορεί να ρυθμιστεί απλά με τη χρήση ενός installation wizard, που αυτόματα εγκαθιστά οποιοδήποτε επιπλέον στοιχείο λογισμικού μπορεί να χρειάζεται (π.χ. SQL Server).
  • Ο διαχειριστής μπορεί εύκολα να κατανείμει στους χρήστες τα κρυπτογραφημένα δεδομένα μέσω διαχείρισης κλειδιών κρυπτογράφησης ανάλογα με τις ομάδες χρηστών.
  • Σε επίπεδο client, το έξυπνο λογισμικό καθιστά εύκολη τη διαδικασία κρυπτογράφησης αρχείων, φακέλων και αφαιρούμενων μέσων από τους χρήστες στους υπολογιστές τους.
  • Το αρχείο με τις οδηγίες τόσο για το λογισμικό κρυπτογράφησης όσο και για την κονσόλα διαχείρισης είναι εμπεριστατωμένο, σαφές, αναλυτικό και εύκολο στην πλοήγηση.

Η ασφάλεια των δεδομένων παραμένει από τα σημαντικότερα θέματα στα οποία οι επιχειρήσεις όλων των μεγεθών θα δίνουν προτεραιότητα όλο και περισσότερο τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να προσαρμόζονται στο ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο.

Το λογισμικό κρυπτογράφησης DESlock βοηθά επιχειρήσεις και χρήστες να προστατευτούν από παραβιάσεις δεδομένων, επιτρέποντας ταυτόχρονα την ασφαλή συνεργασία μέσα σε πολύπλοκα περιβάλλοντα ομάδων εργασίας. Τον Ιούλιο του 2015, η DESlock εξαγοράστηκε από την ESET, μετά από διετή συνεργασία των εταιριών.

Για μία εμπεριστατωμένη αποτίμηση της συζήτησης γύρω από τον Κανονισμό Γενικής Προστασίας Δεδομένων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ειδική σελίδα της ESET: encryption.eset.com. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λύση DESlock+ Pro διατίθενται στη σελίδα www.eset.com. Το πλήρες κείμενο της έκθεσης είναι διαθέσιμο στη σελίδα του AV-Comparatives.org.