Η Trend Micro, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, διεξήγαγε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, το roadshow “Risk to Resilience World Tour” με σταθμό αυτή τη φορά σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της περιοδείας, σε περισσότερες από 120 πόλεις παγκοσμίως, η εταιρεία ολοκλήρωσε την ενέργεια, ως μέρος της δέσμευσής της να βοηθήσει τους οργανισμούς να μειώσουν τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο.

Τα υβριδικά μοντέλα εργασίας, η υιοθέτηση cloud και η ταχύτητα των αλλαγών σε όλες τις βιομηχανίες έχουν εισαγάγει νέους και περισσότερους κινδύνους κυβερνοασφάλειας”, δήλωσε ο Αλέξανδρος Βασιλάκης, Regional Sales Manager Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας της Trend Micro. “Η ανταπόκριση σε αυτές τις σημαντικές αλλαγές απαιτεί εξελιγμένες στρατηγικές, νέα πλαίσια και ολοκληρωμένα εργαλεία για την πρόβλεψη και την άμυνα έναντι των προηγμένων επιθέσεων. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε την αποστολή μας, να εξασφαλίσουμε μία ασφαλή μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο, παγκοσμίως, βοηθώντας τους οργανισμούς να επιταχύνουν τις στρατηγικές ανθεκτικότητας, μέσω προληπτικών ελέγχων”.

Οι οργανισμοί επενδύουν μεγάλο κεφάλαιο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, σε όλο τον κόσμο. Οι ίδιες όμως επενδύσεις επεκτείνουν την έκταση των εταιρικών κυβερνοεπιθέσεων, σε μια εποχή κρίσιμων ελλείψεων σε δεξιότητες ασφάλειας. Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα ανώτερα στελέχη των επιχειρήσεων εξακολουθούν να υποτιμούν το ρόλο της ψηφιακής ασφάλειας, ως απαραίτητη για την επιχειρηματική επιτυχία. Το 64% των υπευθύνων λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων βλέπει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ της κυβερνοασφάλειας και του επιχειρηματικού κινδύνου. Ωστόσο, μόνο το 1/3 αναφέρει τον κυβερνοχώρο ως επιχειρηματικό κίνδυνο, ενώ το 28% δεν καταγράφει καθόλου τον κίνδυνο.

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από ειδικούς της Trend Micro, της TXOne Networks και της AWS και να συζητήσουν μαζί τους για:

  • Τη βελτίωση της αντιμετώπισης κινδύνων.
  • Την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων.
  • Τη λήψη προληπτικών αποφάσεων που βασίζονται σε σύγχρονους κινδύνους.
  • Παραδείγματα επιτυχημένων ενεργειών αντιμετώπισης, από πραγματικά περιστατικά.
  • Την κάλυψη των ελλείψεων σε δεξιότητες, με καινοτόμες μεθόδους και αυτοματισμό ροής εργασίας.
  • Μεθόδους βελτίωσης της προβολής, μείωσης τους κόστους, βελτίωσης των αποτελεσμάτων ασφάλειας και θέματα συμμόρφωσης.

Το event έκλεισε με τη συμμετοχή του γνωστού Έλληνας κωμικού, σεναριογράφου και παρουσιαστή Λάμπρου Φισφή, με ένα ξεχωριστώ stand-up act.

Το roadshow ξεκίνησε στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας στις 23 Μαρτίου 2023 και μετά από το ταξίδι του σε Ασία, Αμερική και Ευρώπη έχει προγραμματιστεί να κλείσει τον κύκλο του στις 15 Νοεμβρίου, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το “Risk to Resilienceworld tour είναι διαθέσιμες στο: https://www.trendmicro.com/risktoresilienceworldtour