«Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω το λανσάρισμα νέων συμβατοτήτων με τις τεχνολογίες κυβερνοασφαλείας τρίτων με το Sophos Managed Detection and Response (MDR), την κορυφαία υπηρεσία μας στον κλάδο που αυτή τη στιγμή προστατεύει περισσότερους από 12.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο» δήλωσε πρόσφατα ο Joe Levy, Chief Technology Officer της Sophos.

Με την ενσωμάτωση δεδομένων και τηλεμετρίας από endpoint, cloud, identity, email, firewall και άλλες τεχνολογίες κυβερνοασφαλείας τρίτων προμηθευτών ως μέρος του οικοσυστήματος Sophos Adaptive Cybersecurity Ecosystem, η υπηρεσία Sophos MDR μπορεί να ανιχνεύει και να αποκαθιστά καλύτερα, ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια επιθέσεις σε διαφορετικά περιβάλλοντα πελατών και επιχειρήσεων.

Συμβατότητα με το πλήρες περιβάλλον κυβερνοασφάλειας σας

Αναγνωρίζοντας τη δέσμευσή τους στη Sophos, όλοι οι πελάτες της υπηρεσίας Sophos MTR θα αναβαθμιστούν αυτόματα –χωρίς πρόσθετη χρέωση– στο Sophos MDR Complete αργότερα φέτος, την κορυφαία συνδρομητική υπηρεσία της Sophos. «Είμαστε ευγνώμονες για την ενθουσιώδη υποστήριξή τους τα τελευταία τρία χρόνια και θέλουμε να συνεχίσουμε να υπερβαίνουμε τις προσδοκίες τους. Για αυτό σχεδιάσαμε το Sophos MDR, ώστε να κάνουμε τη μετάβαση εντελώς αβίαστη και διαφανή» λέει ο Joe Levy και συμπληρώνει:

«Μάθαμε επίσης πολλά από αυτούς: Το νούμερο ένα αίτημα ήταν πάντα η υποστήριξη για προϊόντα και πλατφόρμες τρίτων, συμπεριλαμβανομένων και άλλων λύσεων endpoint. Με αυτές τις νέες ενσωματώσεις, τα δεδομένα ασφαλείας και η τηλεμετρία από προμηθευτές όπως οι Microsoft, CrowdStrike, Palo Alto Networks, Fortinet, Check Point, Amazon Web Services (AWS), Okta, Google και πολλούς άλλους μπορούν να ενσωματωθούν και να ενοποιηθούν αυτόματα, να συσχετιστούν και να ιεραρχηθούν με πληροφορίες από το Προσαρμοστικό Οικοσύστημα Κυβερνοασφάλειας της Sophos (Sophos Adaptive Cybersecurity Ecosystem) και τη μονάδα πληροφοριών απειλών Sophos X-Ops».

Το MDR που σε συναντά εκεί που είσαι

Κάθε οργανισμός έχει κάνει κάποια επένδυση σε τεχνολογία μετριασμού των κινδύνων στον κυβερνοχώρο, αλλά ανεξάρτητα από τη δύναμη αυτής της άμυνας, ένας αποφασισμένος εισβολέας τελικά θα καταφέρει να νικήσει από μόνος του την τεχνολογία.

Σκεφτείτε τη χρήση της ασπίδας σε μία μάχη: χρησιμοποιώντας μία ασπίδα για να αποκρούσετε μία επίθεση που δέχεστε θα αγοράσετε χρόνο, όμως πρέπει να αξιοποιήσετε αυτόν τον χρόνο για να αντιδράσετε, διαφορετικά η ασπίδα σε κάποιο σημείο θα αποτύχει. Χαμένα σήματα, σημάδια που αγνοήθηκαν ή καθυστερήσεις στην αντίδραση λόγω πολύπλοκων περιβαλλόντων που περιλαμβάνουν πολλαπλές λύσεις διάφορων προμηθευτών μπορεί να κάνουν τη διαφορά μεταξύ της επιτυχίας της άμυνας και της αποτυχίας.

Αξιοποιώντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο τηλεμετρίας πολλαπλών προϊόντων, οι ομάδες ειδικών της Sophos μπορούν γρήγορα και με ακρίβεια να ανιχνεύσουν και να αποκαταστήσουν απειλές σε όλο το εύρος του υπάρχοντος περιβάλλοντος ενός πελάτη, συμπεριλαμβανομένων και σεναρίων με σύνθετες λύσεις κυβερνοασφαλείας από πολλαπλούς προμηθευτές, προτού μετατραπούν σε κάτι πιο επιζήμιο, όπως για παράδειγμα σε ransomware ή σε μία παραβίαση δεδομένων ευρείας κλίμακας.

«Η προσέγγιση που έχουν ακολουθήσει πολλοί πάροχοι τεχνολογιών κυβερνοασφάλειας με το Extended Detection & Response, και τις προκύπτουσες προσφορές MDR τους, είναι να επικεντρωθούν στην ενσωμάτωση μόνο των δικών τους ιδιόκτητων προϊόντων hardware και software, με αποτέλεσμα μία κλειστή και περιορισμένη προσφορά οικοσυστήματος. Αυτό που αποτελεί πρόκληση με τη συγκεκριμένη προσέγγιση είναι ότι τα χαρακτηριστικά των υφιστάμενων αρχιτεκτονικών πληροφορικής μπορεί να μην είναι διαπραγματεύσιμα, δεδομένης της πραγματικότητας των εμπορικών συμβάσεων, του τεχνικού χρέους ή της πολυπλοκότητας της πληροφορικής. Επεκτείνοντας την προσφορά MDR της, για να συμπεριλάβει συμβατότητα με προϊόντα κυβερνοασφάλειας τρίτων προμηθευτών, η Sophos προσφέρει μια περισσότερο τεχνολογικά αγνωστικιστική διαχειριζόμενη υπηρεσία που ανταποκρίνεται πραγματικά στους πελάτες -και τους συναντά εκεί που βρίσκονται- και στις πραγματικότητες που αναγκάζονται να ενστερνιστούν» γράφει ο Frank Dickson, αντιπρόεδρος του ομίλου IDC.

Η ανοικτή «λογική» και η συμβατότητα έχουν γίνει απολύτως απαραίτητα για την αποτελεσματική κυβερνοάμυνα και το Sophos MDR προσφέρει ανώτερα αποτελέσματα ενόψει των σημερινών προκλήσεων.

Κυνήγι απειλών 24/7, σχεδιασμένο γύρω από την επιχείρηση σας

Οι πάντα ενεργές -always-on- λειτουργίες/επιχειρήσεις ασφαλείας έχουν καταστεί επιτακτική ανάγκη. Ωστόσο, η πολυπλοκότητα των σύγχρονων περιβαλλόντων και η ταχύτητα που εξελίσσονται οι κυβερνοαπειλές καθιστούν ολοένα και πιο δύσκολο για τους περισσότερους οργανισμούς να διαχειριστούν από μόνοι τους και με επιτυχία τον εντοπισμό και την απόκριση σε περιστατικά ασφαλείας. Το Sophos MDR είναι προσαρμόσιμο, προσφέροντας διαφορετικά επίπεδα υπηρεσιών και επιλογές στην απόκριση. Οι πελάτες επιλέγουν το επίπεδο απόκρισης σε περιστατικά ή συμβάντα ασφαλείας σύμφωνα με τις ανάγκες τους:

  • Η επιχειρησιακή ομάδα του Sophos MDR εκτελεί την απόκριση σε περιστατικά ασφαλείας πλήρους κλίμακας για εσάς
  • Η ομάδα Sophos MDR συνδιαχειρίζεται την απόκριση σε απειλές σε συνεργασία με τη δική σας ομάδα ασφαλείας
  • Η ομάδα ασφαλείας σας λαμβάνει λεπτομερείς ειδοποιήσεις και καθοδήγηση στη διαδικασία αποκατάστασης για να μπορέσει να διαχειριστεί αποτελεσματικά την απόκριση στις απειλές

«Σε αντίθεση με πολλές υπηρεσίες MDR στην αγορά σήμερα, δεν χρειάζεται να κάνετε συμβιβασμούς με τη Sophos -μπορείτε να διατηρήσετε τα εργαλεία κυβερνοασφάλειας που έχετε ήδη, να επιλέξετε ποιο επίπεδο υποστήριξης χρειάζεστε και ποια αποτελέσματα θέλετε να επιτύχετε. Η Sophos θέτει ένα νέο πρότυπο για τον τρόπο παράδοσης του MDR και δεν θα εκπλαγώ όταν άλλοι πάροχοι ακολουθήσουν τα βήματά της» δήλωσε ο Jeremy Weiss, στέλεχος του τμήματος τεχνολογικής στρατηγικής της CDW.

Διαθεσιμότητα

Οι ενσωματώσεις με επιλεγμένες τεχνολογίες ασφάλειας τρίτων θα είναι γενικά διαθέσιμες χωρίς χρέωση μέχρι το τέλος του έτους. Οι πελάτες μπορούν επίσης να αγοράσουν πρόσθετα πακέτα ενσωμάτωσης για άλλες συμβατότητες, με τιμολόγηση βασισμένη στον αριθμό των θέσεων.

Ξεκινήστε με το Sophos MDR από σήμερα

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Sophos MDR και να συζητήσετε για το πως η Sophos μπορεί να σας βοηθήσει να σταματήσετε τις προηγμένες κυβερνοαπειλές, μιλήστε με έναν σύμβουλο ασφαλείας της Sophos ή κάποιου συνεργάτη και λάβετε μια προσαρμοσμένη στα μέτρα σας προσφορά σήμερα.

Πηγή: NSS –  Sophos