Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της ADACOM, θυγατρική της IDEAL Holdings σε συνεργασία με τη Microsoft, την Τρίτη 26 Μαρτίου στο χώρο του CEO CLUBS, στην Αθήνα και στο MAP Boutique Hotel στην Λευκωσία, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 αντίστοιχα.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν στελέχη και εκπρόσωποι εταιρειών από διάφορους κλάδους της αγοράς που ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στην κυβερνοασφάλεια και τις λύσεις που εξασφαλίζουν στους οργανισμούς πλήρη συμμόρφωση με την Ευρωπαϊκή οδηγία NIS2 αλλά και προστασία από κάθε σύγχρονη απειλή.

O κ. Νικήτας Κλαδάκης, ο Γενικός Διευθυντής της ADACOM S.A., παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο η υπηρεσία AI-Driven XDR της ADACOM σε συνεργασία με τις λύσεις της Microsoft, αξιοποιώντας προηγμένες δυνατότητες Τεχνητής Νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, αντιμετωπίζει τις σύγχρονες απειλές σε όλο το ψηφιακό τοπίο ενός οργανισμού προσφέροντας την αιχμή της σύγχρονης κυβερνοασφάλειας.

Η υπηρεσία AI-Driven XDR της ADACOM είναι μία εξελιγμένη υπηρεσία ασφαλείας η οποία βασίζεται στην υπηρεσία XDR της Microsoft και ενσωματώνει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) και μηχανικής εκμάθησης (ML) για να ενισχύσει τις δυνατότητες ανίχνευσης και απόκρισης σε απειλές. Η εν λόγω υπηρεσία επεκτείνει την παραδοσιακή προσέγγιση των υπηρεσιών SOC βασισμένες σε λύσεις SIEM και EDR, παρέχοντας μια ολιστική προοπτική στην αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της Microsoft, Μιχάλης Χαγκάρ και Νικόλας Γιάλλουρος, Senior Security Specialists της Microsoft, ανέλυσαν την Οδηγία NIS2 (Network and Information Security) και πως με τις προηγμένες δυνατότητες προστασίας από απειλές που διαθέτει η Microsoft, ένας οργανισμός μπορεί να εντοπίζει και να αντιδρά στις απειλές πριν προκαλέσουν ζημιά.

Κατανοώντας τη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και την ανάγκη συμμόρφωσης με κανονιστικά πλαίσια όπως το NIS2, οι λύσεις της Microsoft που βασίζονται στο cloud παρέχουν μια ασφαλή και αξιόπιστη πλατφόρμα για τη διαχείριση και την ασφάλεια των δεδομένων και των συστημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία, προλόγισε ο Κωνσταντίνος Καττριτζής, Channel Partner Director, Microsoft Central Europe, Middle East & Africa, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να δουν για πρώτη φορά τις δυνατότητες του Microsoft Copilot for Security μέσα από διαδραστικό demo που πραγματοποίησε ο Igor Pavlekovic, Partner Solutions Architect της Microsoft για το πως οι Security Analysts μπορούν να αξιολογούν την έκθεση σε κινδύνους και να ανταποκρίνονται ταχύτατα σε απειλές, αξιοποιώντας τα πιο προηγμένα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

Οι δύο αυτές επιτυχημένες εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διαρκώς ενισχυόμενης στρατηγικής συνεργασίας της ADACOM με την Microsoft που επικυρώνεται και με την πρόσφατη απόκτηση του Microsoft Security Partner Designation από την ADACOM, επιβεβαιώνοντας την εξειδίκευση της ADACOM στην υποστήριξη και προστασία οργανισμών από τις αυξανόμενες κυβερνοεπιθέσεις, όπως υπογράμμισε και η Αλτάνη Μπατουδάκη, Managing Director της ADACOM Κύπρου.

Με τις λύσεις ADACOM / Microsoft, ο κάθε οργανισμός εξασφαλίζει ότι τα συστήματα και τα δεδομένα του προστατεύονται από κορυφαίες λύσεις ασφαλείας.