Ivo Pavicic – Country Manager Adria & Hellas – D-Link

 Καθώς ο κόσμος επιστρέφει επιτέλους σε μία κανονικότητα, που περιλαμβάνει διαπροσωπικές συναντήσεις, ταξίδια και κοινωνικές εκδηλώσεις, όλοι γνωρίζουμε ότι μια πτυχή της ζωής μας μετά την πανδημία, αυτή της εργασίας, μπορεί να έχει αλλάξει ανεπιστρεπτί.

Σε όλη την Ευρώπη, το υβριδικό μοντέλο εργασίας έχει γίνει, και ενδεχομένως θα παραμείνει, ο κανόνας, με τις περισσότερες εταιρείες να ζητούν από τους εργαζομένους τους να βρίσκονται στην εταιρία δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.  Ο χρόνος στο γραφείο έχει πλέον συγκεκριμένη σκοπιμότητα και στοχεύει στην κοινωνικοποίηση με τους συναδέλφους και στις συναντήσεις με συνεργάτες.

Η ώρα της νέας κανονικότητας

Το 2020, οι επιχειρήσεις ανά τον κόσμο εξαναγκάστηκαν να κάνουν εντατικά μαθήματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό, εισήλθαν βιαστικά στον κόσμο του cloud και εξόπλισαν το ανθρώπινο δυναμικό τους με όλα τα απαραίτητα εργαλεία, προκειμένου να συνεχιζόταν απροβλημάτιστα η λειτουργία των επιχειρήσεων.

Μπορούμε να πούμε, με σιγουριά πλέον, ότι τόσο οι άνθρωποι όσο και οι οργανισμοί βρήκαν τους ρυθμούς τους στο μοντέλο απομακρυσμένης εργασίας. Όσο κι αν κάποιες επιχειρήσεις προσπαθούν να επαναφέρουν τους εργαζομένους τους στην εταιρία με πλήρες ωράριο, οι εργαζόμενοι φαίνεται να προτιμούν την ευελιξία που προσφέρει ο νέος τρόπος εργασίας.

Το 83% των εργαζομένων στην έρευνα Future of Work της Accenture, η οποία διερεύνησε τους λόγους που παρακινούν τους ανθρώπους να παραμένουν παραγωγικοί, υγιείς και αποτελεσματικοί στην νέα εποχή εργασίας, δήλωσε ότι το υβριδικό μοντέλο εργασίας αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή μακροπρόθεσμα. Η ίδια μελέτη έδειξε ακόμη, ότι οι εργαζόμενοι που ένιωθαν ότι μπορούν να είναι παραγωγικοί από παντού διαθέτουν αρκετά καλύτερους προσωπικούς και οργανωτικούς πόρους από εκείνους που δεν μπορούσαν.

Πλέον, παράγοντας δεν είναι μόνο η εύρυθμη λειτουργία των διαφόρων τεχνολογιών, αλλά οι επιπλέον ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι ώστε να μπορούν να εργαστούν ομαλά από όπου κι αν βρίσκονται, αλλά και να διατηρήσουν το ενδιαφέρον και την αφοσίωση τους στην εργασία όταν τους προσφερθούν τα κατάλληλα κίνητρα.

Διατηρήστε το ενδιαφέρον για στην εργασία: βελτιωμένοι χώροι εργασίας

Σύμφωνα με το Report της Gallup “State of the Workplace 2022”, μόνο το 14% των επαγγελματιών στην Ευρώπη διατηρούν το ενδιαφέρον και την αφοσίωση στη δουλειά, σε σύγκριση με το 33% της Βόρειας Αμερικής και του 21% παγκοσμίως. Το δημιουργικό εργασιακό περιβάλλον αποτελεί αποδεδειγμένα έναν από τους παράγοντες που κρατούν το ενδιαφέρον των εργαζομένων και λειτουργεί ως κίνητρο. Ωστόσο, στην εποχή του Υβριδικού Μοντέλου Εργασίας 2.0, το μέρος από το οποίο εργάζεται ο καθένας μας δεν αποτελεί κριτήριο.

Η μετατροπή των σταθμών εργασίας σε όσο το δυνατόν πιο εργονομικούς, είναι πολύ σημαντική ώστε να διασφαλιστεί ότι η συνεχής και μακροχρόνια απομακρυσμένη εργασία δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την κοινή χρήση και την εναλλαγή σταθμών εργασίας στο σπίτι, μέσω “set ups” που μπορούν να μετακινηθούν και επιτρέπουν την άνετη εργασία από το τραπέζι της κουζίνας, τον κήπο, ενώ εξίσου σημαντική είναι η αναβάθμιση της καρέκλας σας σε μία που υποστηρίζει καλύτερα το σώμα. Είναι σημαντικό να επενδύσετε σε ένα ασφαλές Wi-Fi Hot Spot ή στη βελτίωση της συνδεσιμότητας στο σπίτι με Wi-fi extenders, όπως η σειρά routers της D-Link EAGLE PRO AI και mesh Wi-Fi extenders, που διασφαλίζουν την ομαλή εργασία, χωρίς προβλήματα και διακοπές, από όποιο σημείο και αν εργάζεστε στο σπίτι.

Φερθείτε έξυπνα: επενδύστε στο ψηφιακό μέλλον

Είτε μας αρέσει είτε όχι, η ζωή μας, τόσο η επαγγελματική όσο και η προσωπική, θα διαδραματίζεται όλο και περισσότερο στον ψηφιακό κόσμο. Η πανδημία αποδείχθηκε καταλυτικός παράγοντας στη μαζική υιοθέτηση τόσο των νέων όσο και των αναδυόμενων τεχνολογιών επικοινωνίας, συνεργασίας και διαχείρισης εγγράφων, με επακόλουθο ένα συναίσθημα κόπωσης να επικρατεί σε ότι αφορά στη χρήση εργαλείων τεχνολογίας.

Αξιοποιήστε την τεχνολογία προς όφελός σας, επενδύοντας χρόνο ώστε να αναβαθμίσετε τα ψηφιακά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να αντισταθμίσετε την κούραση που προέρχεται από τη συνεχή χρήση των Zoom/Microsoft Teams/Google Meet (κλπ.). Για παράδειγμα, οι μη συγχρονισμένες (προγεγραμμένες) τεχνολογίες video, όπως το Loom, σας επιτρέπουν να αποφύγετε τις περιττές συναντήσεις και ταυτόχρονα να επικοινωνήσετε όλα όσα πρέπει να ειπωθούν με διαπροσωπική επικοινωνία, όποτε αυτή χρειάζεται.

Τώρα είναι επίσης η εποχή να μεγιστοποιήσετε τη συνδεσιμότητά σας. Όταν όλο το σπίτι λειτουργεί σύμφωνα με το υβριδικό μοντέλο εργασίας, η συνεχής και αδιάκοπη συνδεσιμότητα σε όλα τα δωμάτια αποτελεί κρίσιμο ζήτημα. Η εξάλειψη των σημείων του σπιτιού όπου δεν υπάρχει σήμα Wi-Fi θα καταστήσει το σπίτι σας περισσότερο προσβάσιμο, τόσο για εργασία όσο και για παιχνίδι. Η νέα σειρά των Wi-Fi 6 routers και των mesh extenders μπορούν πραγματικά να βελτιώσουν τα δίκτυα που έχουν πολλές συσκευές και να κάνουν σημαντική διαφορά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της διακοπής της σύνδεσης και των κενών σημείων χωρίς Wi-Fi.

Παραμείνετε ασφαλείς: μην αμελήσετε την ασφάλεια στο digital περιβάλλον

Υπάρχουν αμέτρητες συσκευές με πρόσβαση στο internet σε ένα σπίτι. Συνήθως, η ευκολία, η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα θα καθορίσουν πως και πότε χρησιμοποιούνται. Σκεφτείτε για παράδειγμα  πώς οι πληροφορίες σας συγχρονίζονται στις δικές σας συσκευές ή πόσο συχνότερα χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, για να έχετε πρόσβαση και να πληρώσετε αγαθά και υπηρεσίες.

Ωστόσο, καθώς η ιδέα του χώρου εργασίας είναι πλέον τόσο ρευστή, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να μην αγνοούμε την ασφάλεια. Το ηλεκτρονικό «ψάρεμα» μέσω emails, που φαινομενικά προέρχονται από ανθρώπους και οργανισμούς που γνωρίζετε, είναι μια από τις πιο γνωστές παγίδες στο εργασιακό περιβάλλον και έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Πριν απαντήσετε σε οποιοδήποτε email, θυμηθείτε να επαληθεύσετε τον αποστολέα βάσει της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης, να είστε προσεκτικοί αν σας ζητηθούν προσωπικά στοιχεία και να ελέγχετε πάντα αν ο σύνδεσμος είναι ασφαλής (https:// και όχι http://) πριν τον πατήσετε. Οι γνώσεις του διαδικτύου θα μειώσουν τον κίνδυνο να είστε ο αδύναμος κρίκος στην εταιρία ή το σπίτι σας.

Επιπλέον, μπορείτε να παρέχετε στον εαυτό σας, τον εργοδότη και την οικογένειά σας επιπλέον ασφάλεια χρησιμοποιώντας ένα VPN. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές που υποστηρίζει η γκάμα συσκευών της D-Link, είτε δωρεάν είτε με μικρό κόστος εγγραφής,. Αυτά τα χρήσιμα «επίπεδα» ασφαλείας, μπορούν να διασφαλίσουν την ιδιωτικότητά σας και να αποκλείσουν την παρακολούθηση, ενώ παράλληλα μπορούν να κάνουν ασφαλέστερη την διαδικτυακή σας δραστηριότητα από όπου κι αν εργάζεστε.

Έπειτα από περίπου τρία χρόνια απομακρυσμένης εργασίας, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι το υβριδικό μοντέλο εργασίας έχει γίνει η νέα κανονικότητα. Ενώ δε χρειάζεται να αναλύσουμε τα πλεονεκτήματά του, έχει έρθει η στιγμή να επενδύσουμε στο μέλλον του δουλεύοντας δημιουργικά, πιο έξυπνα και ασφαλέστερα.

Προϊόντα:

Σχετικά με το παραπάνω κείμενο προϊόντα και συσκευές D-Link: 

EAGLE PRO AI AX1500 Mesh Systems (M15-2, M15-3)

https://eu.dlink.com/uk/en/products/m15-eagle-pro-ai-ax1500-mesh-system

EAGLE PRO AI AX3200 Mesh Systems (M32-2, M32-3)

https://eu.dlink.com/uk/en/products/m32-eagle-pro-ai-ax3200-mesh-system

Whole-home mesh Wi-Fi 6, με λειτουργία AI, που προσφέρει Wi Fi 6 ταχύτητες επόμενης γενιάς με ενεργοποιημένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης. Με σκοπό την διασφάλιση ενός γρήγορου και χωρίς διακοπές σήματος Wi-Fi το σύστημα αναζητεί συνεχώς και συνδέεται στο «κανάλι» με το βέλτιστο δίκτυο, εξαλείφοντας ταυτόχρονα τυχόν σημεία χωρίς σήμα. 

EAGLE PRO AI AX1500 Smart Router (R15)

https://eu.dlink.com/r15

EAGLE PRO AI AX3200 Smart Router (R32)

https://eu.dlink.com/r32

Απολαύστε τη νέα γενιά Wi Fi 6 με λειτουργία AI, με τα έξυπνα routers EGALE PRO AI της D-Link. Συνδυάζοντας την τελευταία τεχνολογία Wi-Fi 6 με ενσωματωμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, προσφέρουν απίστευτη κάλυψη και ταχύτητα Wi-Fi που συνεχώς βελτιώνεται, παρέχοντας αξιόπιστη, αποτελεσματική και γρήγορη σύνδεση δικτύου.

EAGLE PRO AI AX1500 Mesh Range Extender (E15)

https://eu.dlink.com/e15

Το Ε15 προσφέρει απίστευτη επεκτάσιμη Wi-Fi κάλυψη AX1500 με ενσωματωμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και απρόσκοπτο mesh σύστημα που βελτιώνει αυτόματα το δίκτυο, ώστε να έχετε παντού ένα σταθερό και χωρίς διακοπές σήμα Wi-Fi.

EAGLE PRO AI AX1500 4G+ Smart Router (G416)

https://eu.dlink.com/g416

EAGLE PRO AI AX1500 4G Smart Router (G415)

https://eu.dlink.com/g415

Συνδυάζοντας την τελευταία τεχνολογία Wi-Fi 6 με 4G+ κινητό internet και την AI τεχνολογία, τα έξυπνα routers EAGLE PRO AI AX 1500 4G+/4G προσφέρουν εκπληκτική κάλυψη και ταχύτητα Wi-Fi με συνεχή βελτιστοποίηση. Εισάγετε την SIM κάρτα σας και μοιραστείτε τη σύνδεση δικτύου 4G+ LTE Cat 6 μέσω ενός ασφαλούς ασύρματου δικτύου ή χρησιμοποιώντας μία από τις τρεις διαθέσιμες Gigabit θύρες. Η ταυτόχρονη υποστήριξη 4G LTE/3G για κινητά και η σταθερή ευρυζωνική υποστήριξη διαδικτύου σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον σε περίπτωση αποτυχίας της σύνδεσης. 

AX1800 Wi-Fi 6 USB Adapter

https://eu.dlink.com/dwa-x1850

H συσκευή Wi-Fi 6 plug-and-play της D-Link αποτελεί τη ιδανική λύση για συνδεσιμότητα εν κινήσει. Ο προσαρμογέας AX1800 Wi-Fi 6 USB είναι ένας λεπτός και συμπαγής ασύρματος προσαρμογέας που συνδέεται σε οποιαδήποτε θύρα USB και παρέχει άμεση συνδεσιμότητα στο laptop ή τον υπολογιστή σας. 

4G LTE Mobile Wi-Fi Hotspot

https://eu.dlink.com/dwr-932

Πάρτε το διαδίκτυο όπου και αν πάτε με το DWR-932 4G LTE Mobile Wi-Fi Hotspot 150 Mbps της D-Link, το οποίο σας επιτρέπει να συνδέεστε και να μοιράζεστε το εξαιρετικά γρήγορο 4G LTE Internet για κινητά με ταχύτητες λήψης έως και 150 Mbps, να ακούτε μουσική, να βλέπετε video, να παίζετε online παιχνίδια και να κατεβάζετε ή να ανεβάζετε αρχεία σε πολλές συσκευές, από οπουδήποτε σε πολύ υψηλές ταχύτητες.