Smartphones, tablets, notebooks, όλο και περισσότεροι χρήστες τους επιζητούν μία σταθερή και ασύρματη σύνδεση Internet μέσα στο σπίτι. Ωστόσο η δημιουργία ασύρματου οικιακού δικτύου, συχνά δεν είναι απλή υπόθεση. Στα πλαίσια μιας έρευνας της εταιρείας GfK, το 56% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η εγκατάσταση ασύρματης σύνδεσης δεν ήταν ιδιαίτερα απλή. Πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες χρειάστηκε και βοήθεια τρίτων. Με τους ασύρματους προσαρμογείς devolo, τα προβλήματα τελειώνουν εδώ, αφού η εγκατάσταση ασύρματου οικιακού δικτύου είναι εξαιρετικά απλή και τυποποιημένη. Η νέα λειτουργία WiFi Clone που ενσωματώνεται στα μοντέλα dLAN® 500 WiFi και dLAN 500 AV Wireless+, καθιστά την ασφαλή επέκταση του οικιακού δικτύου απλή, με το πάτημα ενός κουμπιού, ακόμη και για όσους δεν έχουν εμπειρία με δίκτυα.

 

 

Πρόσφατη έρευνα της GfK δείχνει ότι η εγκατάσταση του Wi-Fi δεν είναι απλή

Πρόσφατη έρευνα της GfK στη Γερμανία, δείχνει ότι η δημιουργία ασύρματης  σύνδεσης μπορεί να γίνει περίπλοκη για πολλούς ανθρώπους, αφού το 56,4% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι αρκετά δύσκολη η διαδικασία δημιουργίας ασύρματου δικτύου στο σπίτι. Πάνω από τους μισούς, υποστήριξαν ότι χρειάστηκαν βοήθεια από κάποιον άλλο. Το  31,2% απέδωσε ένα υψηλό επίπεδο δυσκολίας στη δημιουργία ασύρματης σύνδεσης στο σπίτι. Ακόμα όμως και μετά την εγκατάσταση του ασύρματου οικιακού δικτύου, με ή χωρίς εξωτερική βοήθεια, σε αρκετούς χρήστες εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα η περαιτέρω ρύθμισή του, αφού όλοι επιζητούν μία γρήγορη και ασφαλής σύνδεση, αλλά και πρόσβαση από οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού.

Η devolo προσφέρει απλό και αποτελεσματικό τρόπο για την επέκταση του Wi-Fi

Οι ασύρματοι προσαρμογείς devolo dLAN 500 WiFi και dLAN 500 AV Wireless+ φέρνουν το ασύρματο δίκτυο, γρήγορα, σταθερά και με ασφάλεια σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Η devolo, για να απλοποιήσει ακόμη περισσότερο τις ρυθμίσεις εγκατάστασης, εξοπλίζει τα δύο ασύρματα μοντέλα της με τη νέα λειτουργία WiFi Clone, στην οποία τα δεδομένα της ασύρματης σύνδεσης μεταφέρονται απλά και με ασφάλεια με το πάτημα ενός πλήκτρου, από τον ασύρματο router στους ασύρματους προσαρμογείς devolo, χωρίς να απαιτείται καμία πολύπλοκη ρύθμιση εγκατάστασης. Έτσι το ασύρματο σήμα είναι διαθέσιμο σε κάθε δωμάτιο και στην καλύτερη ποιότητα. Ο ασύρματος router ενσωματώνεται με βέλτιστο τρόπο από τους ασύρματους προσαρμογείς devolo, οι οποίοι «βλέπουν» μόνο ένα δίκτυο, χωρίς να είναι απαραίτητη η εκ νέου εισαγωγή στοιχείων πρόσβασης. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει την πλοήγηση στο Internet με smartphone, tablet, η notebook από κάθε δωμάτιο!

Υψηλότερη απόδοση σε σύγκριση με συμβατικούς αναμεταδότες WiFi

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές διαμορφώσεις ασύρματου δικτύου, όπου ο κεντρικός ασύρματος router είναι υπεύθυνος  για την παροχή σήματος σε όλους τους χώρους του σπιτιού, η devolo μοιράζει το σήμα με κατανεμημένα σημεία πρόσβασης. Έτσι, σχηματίζονται σημεία πρόσβασης σε συνεργασία με τον ασύρματο router, δημιουργώντας ένα μεγάλο κοινό ασύρματο δίκτυο, όπου οι φορητές συσκευές αναζητούν αυτόματα το ισχυρότερο σημείο πρόσβασης. Τα σημεία ασύρματης πρόσβασης συνδέονται στο Internet, μέσω της τεχνολογίας powerline, το οικιακού δικτύου γραμμής ηλεκτρικού ρεύματος. Να σημειώσουμε ότι το δίκτυο ρεύματος δεν αποδυναμώνεται ούτε από μεγάλους και χοντρούς τοίχους ούτε από το οπλισμένο σκυρόδεμα οροφών και κάθε σημείο πρόσβασης διαθέτει το πλήρες εύρος ζώνης σύνδεσης στο Internet. Αντίθετα οι συμβατικοί ασύρματοι repeaters, επιτυγχάνουν μόνο μία μικρή βελτίωση σε ένα ήδη ασθενές ασύρματο σήμα.

Εύκολη εγκατάσταση για ασύρματο δίκτυο σε κάθε δωμάτιο
Η δημιουργία μιας ασφαλούς ασύρματης επέκτασης δεν ήταν ποτέ πιο απλή: Με τη λειτουργία devolo WiFi Clone δεν απαιτείται καν η παρουσία υπολογιστή! Η εγκατάσταση λειτουργεί πιέζοντας απλώς ένα πλήκτρο και δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις: Το πρώτο βήμα είναι η τοποθέτηση του ασύρματου προσαρμογέα όπως του dLAN 500 WiFi κοντά στον ασύρματο router. Πατώντας το κουμπί κρυπτογράφησης στον προσαρμογέα και το πλήκτρο “WPS” στο router, ο προσαρμογέας dLAN αναλαμβάνει αυτόματα τις ρυθμίσεις του ασύρματου δικτύου του δρομολογητή. Στη συνέχεια ο dLAN 500 WiFi μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε μέσα στο σπίτι ως σημείο ασύρματης πρόσβασης. Εάν κανείς θέλει να επιλέξει την εγκατάσταση συμπληρωματικών ασύρματων προσαρμογέων, αρκεί να τους τοποθετήσει σε οποιαδήποτε πρίζα και αυτόματα θα γίνει η διαμόρφωση του ασύρματου σήματος.

Νέες λειτουργίες στους προσαρμογείς dLAN WiFi της devolo

Μαζί με τη νέα λειτουργία Clone Wi-Fi, η devolo έχει ενσωματώσει επιπλέον λειτουργίες και βελτιώσεις στους ασύρματους προσαρμογείς της. Τα δύο μοντέλα διαθέτουν μία προηγμένη λειτουργία ελέγχου χρήσης του ασύρματου χρόνου εκπομπής. Η λειτουργία παρέχει στους χρήστες μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία. Οι χρήστες dLAN που διαθέτουν ήδη τους προσαρμογείς dLAN 500 WiFi ή dLAN 500 AV Wireless+ Adapter, μπορούν απλά με μία αναβάθμιση του firmware στην έκδοση v3.0.0 να βελτιώσουν περαιτέρω τη λειτουργικότητα, χρησιμοποιώντας το δωρεάν λογισμικό devolo Cockpit για Windows, Mac OS X και Linux (Ubuntu), ή εναλλακτικά μέσω download από την ιστοσελίδα www.devolo.com/cockpit

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την devolo και τα τρέχοντα προϊόντα της, καθώς και το παρόν δελτίο τύπου θα βρείτε στη σελίδα της εταιρείας στο http://www.devolo.gr