Οι servers της Collective Intelligence, της «μηχανής» των cloud security λύσεων της Panda Security, έφτασαν τον αριθμό των 200 εκατομμυρίων επεξεργασμένων αρχείων. Η Collective Intelligence είναι η αποκλειστική τεχνολογία της Panda, η οποία αυτόματα ανιχνεύει, σκανάρει, ταξινομεί και «καθαρίζει» το 99,4% όλων των νέων malware που δέχονται καθημερινά τα PandaLabs. Το σύστημα από την παρουσίασή του μέχρι σήμερα έχει επεξεργαστεί περισσότερα από 200 εκατομμύρια αρχεία, το 40% των οποίων ήταν malware. 
Μεταξύ του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου της φετινής χρονιάς, το σύστημα επεξεργάστηκε 19,9 εκατομμύρια νέα αντιπροσωπευτικά δείγματα malware (συμπεριλαμβανομένων νέων απειλών και παραλλαγών των υφιστάμενων οικογενειών), τον ίδιο αριθμό με αυτόν των πρώτων δέκα μηνών του 2010. Στη βάση δεδομένων της Panda Security επί του παρόντος έχουν αποθηκευτεί 81,9 εκατομμύρια δείγματα malware, εκ των οποίων το 24,2% δημιουργήθηκε τους πρώτους εννέα μήνες του 2011. Αυτός ο αριθμός δείχνει την ικανότητα του εγκλήματος του κυβερνοχώρου να δημιουργεί αυτόματα νέες παραλλαγές malware. Ο μέσος όρος δημιουργίας και έκδοσης νέων απειλών έχει αυξηθεί από 63.000 σε 73.000 ημερησίως. Η ομάδα ειδικών τεχνικών της εταιρίας επεξεργάζεται «χειροκίνητα» το 0,6% των αρχείων που λαμβάνονται τα οποία δεν μπορούν να προσδιοριστούν αυτόματα.
Η Collective Intelligence, η πρωτοπόρος cloud-based τεχνολογία της Panda Security, επιτρέπει στην εταιρία να προσφέρει cloud-based λύσεις σε οικιακούς και επιχειρηματικούς χρήστες. Αυτό το διεθνώς φημισμένο μοντέλο προστασίας προσφέρει σε όλους τους χρήστες μια σειρά σημαντικών πλεονεκτημάτων: χαμηλότερο κόστος επένδυσης κατά 50%, μειωμένη χρήση των τοπικών servers και των desktop PCs και ευρύτερη συνολική προστασία σε πραγματικό χρόνο.

Χάρη σε αυτό το σύστημα, η Panda Security ήταν η πρώτη εταιρία που έφερε στην αγορά τις cloud-based λύσεις:

– Panda ActiveScan, σκανάρισμα από το cloud από το 2007.
– Για τους οικιακούς χρήστες, το cloud σκανάρισμα διατέθηκε μαζί με τις ανάλογες λύσεις το 2008, και το πρώτο antivirus που σχεδιάστηκε ειδικά για να προσφέρει προστασία μέσα από το cloud, το Panda Cloud Antivirus (www.cloudantivirus.com) τον Απρίλιο του 2009.
– Για τις επιχειρήσεις, το cloud-based σκανάρισμα Panda Cloud Protection προσφέρθηκε  το Νοέμβριο του 2009, προσφέροντας προστασία στο email, τους servers και τα desktops. Αυτές οι υπηρεσίες προσφέρονται με τα: Panda Cloud Office Protection, Panda Cloud Email Protection και Panda Cloud Internet Protection. Επιπρόσθετα, όλες οι λύσεις προσφέρονται και με το μοντέλο SaaS (Security-as-a-Service).

Εκατομμύρια χρηστών τώρα επωφελούνται από την Collective Intelligence

Από την παρουσίασή της το 2007, εκατομμύρια χρηστών σε όλο τον κόσμο έχουν διαπιστώσει τα πλεονεκτήματα της Collective Intelligence. Με την επαυξημένη ικανότητά της στην ανίχνευση, και λόγω της συνεχούς αυξανόμενης εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, το σύστημα έχει ανιχνεύσει ότι το 43,10% των υπολογιστών που έχουν σκαναριστεί ήταν μολυσμένοι με ενεργά ή κρυμμένα malware.

Στην κατάταξη των χωρών με τις περισσότερες μολύνσεις πρώτη βρίσκεται η Κίνα (62,6%), ακολουθούν η Ταϊβάν (53,75%) και η Τουρκία (50,6%), πολύ επάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο (43,10%). Το γράφημα που ακολουθεί δείχνει τις 20 χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων από malware τους πρώτους 9 μήνες του 2011: