H EMC Hellas αναγνωρίστηκε ως National Champion και πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα βραβεία European Business Awards 2013/14, στην κατηγορία “Award for Customer Focus”. Ανάμεσα σε ιδιαίτερα αξιόλογες συμμετοχές, η EMC Hellas επιλέχθηκε να είναι μια από τις επιχειρήσεις που θα διεκδικήσουν τον τίτλο Ruban dΆ Honneur στην επόμενη φάση των βραβείων.

 

Τα βραβεία European Business Awards αποτελούν το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιβράβευσης των Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Ο θεσμός ξεκίνησε την πορεία του πριν από 7 χρόνια σαν μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία αναγνώρισης και προώθησης των βέλτιστων πρακτικών που ακολουθούνται στην Ευρώπη από τις εταιρείες. Την περσινή χρονιά τα βραβεία προσέλκυσαν πλήθος επιχειρήσεων, ο συνολικός τζίρος των οποίων έφτανε στο ύψος του 1 τρις ευρώ ενώ οι ίδιες επιχειρήσεις απασχολούσαν 2,7 εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη. Εξετάζοντας στοιχεία όπως ο καινοτόμος χαρακτήρας της επιχείρησης, οι επιχειρηματικές πρακτικές που εφαρμόζει αλλά και το κοινωνικά υπεύθυνο πρόσωπο που υιοθετεί, τα European Business Awards έχουν ως στόχο την ανάδειξη και προβολή των πιο επιτυχημένων εταιρειών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Στην επόμενη φάση του φετινού διαγωνισμού προκρίθηκαν 527 εταιρείες από 31 χώρες ενώ την ελληνική πλευρά πρόκειται να εκπροσωπήσουν 50 επιχειρήσεις.

   

Η κα. Αγάθη Γαλάνη, CountryManager για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, EMC, δήλωσε σχετικά: «Η επιλογή της EMC Hellas ως National Champion στην κατηγορία του “Customer Focus” αποτελεί μεγάλη τιμή για την ομάδα μας. Είναι η αναγνώριση των προσπαθειών μας, κατά τη διάρκεια μίας εξαιρετικά δύσκολης περιόδου για την Ελλάδα, στην παροχή υψηλής ποιότητας λύσεων και υπηρεσιών, προς όλους τους πελάτες μας ανεξάρτητα από το μέγεθος, το αντικείμενο και την οικονομική τους κατάσταση. Επιπλέον μας δημιουργεί την υποχρέωση για συνέχιση των προσπαθειών μας προς επίτευξη ακόμα υψηλότερων στόχων». 

 

Στα επόμενα βήματα των βραβείων, οι φιναλίστ πρόκειται να καταθέσουν οπτικοακουστικό υλικό το οποίο θα εξεταστεί από την κριτική επιτροπή παράλληλα με τις υποψηφιότητές τους. Σκοπός της συγκεκριμένης διαδικασίας είναι η καλύτερη προβολή των δραστηριοτήτων, λειτουργιών και πρακτικών της κάθε επιχείρησης τόσο στην επιτροπή αλλά και στο ευρωπαϊκό κοινό. Αφού αξιολογηθεί το σύνολο του υλικού κάθε επιχείρησης, 10 εταιρείες σε κάθε κατηγορία θα λάβουν τον τίτλο Ruban dΆ Honneur. Από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα προκύψει και ο τελικός νικητής της κάθε κατηγορίας. Επιπρόσθετα, το ευρωπαϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να διαλέξει online τον National Champion της προτίμησης του από κάθε χώρα ενώ από τη συγκεκριμένη διαδικασία θα προκύψουν οι National Public Champions καθώς και ο European Public Champion αντίστοιχα.