Η Kaspersky Lab ανακοίνωσε την έναρξη του διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού που διεξάγεται στο πλαίσιο του συνεδρίου ΅CyberSecurity for the Next GenerationΆ για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Το 2014, θα πραγματοποιηθούν τέσσερις περιφερειακοί διαγωνισμοί και ένας παγκόσμιος τελικός. Aπό την 1η Σεπτεμβρίου 2013, oι ενδιαφερόμενοι από όλες τις χώρες μπορούν να υποβάλουν τις συμμετοχές τους στη νέα online πλατφόρμα http://academy.kaspersky.com/?post_type=event.

 

 

 

 

Το ΅CyberSecurity for the Next GenerationΆ είναι μια μοναδική πλατφόρμα που σε ετήσια βάση φέρνει κοντά νέους ερευνητές, κορυφαίους ειδικούς για την ασφάλεια του ΙΤ και καθηγητές πανεπιστημίων  από όλο τον κόσμο σε ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό περιβάλλον συνεργασίας για να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τα πιο φλέγοντα ζητήματα για την ψηφιακή ασφάλεια. Όλοι οι φοιτητές από όλες τις χώρες του κόσμου, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, μπορούν να υποβάλουν τις συμμετοχές τους πάνω στα εξής αντικείμενα:

1)     Αναδυόμενες απειλές για αναδυόμενες πλατφόρμες

  • Embedded συστήματα, Mobile ασφάλεια (Android, IOS, Windows Phone), Windows 8, Mac OS & και άλλα λειτουργικά συστήματα, κλπ.

2)     Η ασφάλεια στις cloud, εικονικές και “bigdata” υποδομές

  • Υπηρεσίες mail, υπηρεσίες storage, Κοινωνικά δίκτυα, κλπ.

3)     Οι τεχνολογίες προστασίας του μέλλοντος

  • Προληπτικές τεχνολογίες εντοπισμού, τεχνολογίες φιλτραρίσματος, ασφάλεια διαδικτυακών εφαρμογών, κλπ

4)     Η ασφάλεα στις εταιρικές υποδομές

  • Αντιμετώπιση των εξελιγμένων διαρκών απειλών (APTs)/ στοχευμένων επιθέσεων, τρωτών σημείων, exploits, rootkits/bootkits, botnets, επιθέσεωνDDoS, ασφάλεια δικτύων, κλπ.

5)     Εκπαίδευση πάνω στην ασφάλεια

  • Εργαλεία και πόροι ενημέρωσης για την ασφάλεια του ΙΤ (Διαφήμιση, Marketing)

Μια επιτροπή που αποτελείται από ειδικούς της Kaspersky Lab, κορυφαίους ακαδημαϊκούς από τον τομέα της ασφάλειας του ΙΤ, υψηλόβαθμα στελεχη από επιχειρήσεις ΙΤ και εκπροσώπους των ΜΜΕ θα κρίνουν τις συμμετοχές. Οι δημιουργοί των πιο καινοτόμων συμμετοχών που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα κληθούν να παρακολουθήσουν έναν από τους περιφερειακούς διαγωνισμούς του συνεδρίου:

  • European Cup: Δεκέμβριος 2013 – Politecnico di Milano, Ιταλία
  • Russia & CIS Cup: Φεβρουάριος 2014 – Kiev Polytechnic Institute, Ουκρανία
  • Asia-Pacific & MEA Cup: Μάρτιος 2014 – Korea University, Νότια Κορέα
  • Americas Cup: Μάρτιος – Απρίλιος 2014 – Georgetown University, ΗΠΑ

 

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια φιλική και δημιουργική ατμόσφαιρα και εγγυάται να αποτελέσει μια αξέχαστη εμπειρία. Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να επιχειρηματολογήσουν για τις συμμετοχές τους, να συμμετέχουν σε workshops, δραστηριότητες που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των σχέσεων στην ομάδα και να παρακολουθήσουν ομιλίες και συζητήσεις από κορυφαίους ειδικούς. Το συνέδριο προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους φοιτητές να παρουσιάσουν την ερευνητική τους δραστηριότητα καθώς και τις γνώσεις τους σε κορυφαίους ακαδημαϊκούς και ειδικούς από το χώρο της βιομηχανίας. Παράλληλα, σκοπεύει να ανοίξει πόρτες σε νέους που πιθανόν τους ενδιαφέρει να ασχοληθούν επαγγελματικά με την ασφάλεια του ΙΤ.

 

Οι νικητές των τοπικών διαγωνισμών λαμβάνουν γεναιόδωρα χρηματικά βραβεία καθώς και προσκλήσεις να παρακολουθήσουν το διεθνή τελικό που φέρνει κοντά τους νικητές από όλους τους τοπικούς διαγωνισμούς. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2014 στη Στοκχόλμη στη Σουηδία.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το ΅CyberSecurity for the Next Generation – 2014Ά και τις άλλες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες της Kaspersky Lab είναι διαθέσιμες στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: