Η Dell ανακοινώνει σήμερα τη διαθεσιμότητα του Dell XPS 10 στην ελληνική αγορά, ενός προϊόντος σχεδιασμένο για χρήστες που μετακινούνται συχνά και απαιτούν ένα ευέλικτο tablet νέας γενιάς. Το Dell XPS 10 προσφέρει μια εμπειρία που συνδυάζει την ευελιξία του tablet με την παραγωγικότητα ενός laptop, ενώ παράλληλα επιτρέπει την ομαλή μετάβαση μεταξύ εργασίας και διασκέδασης για τη δημιουργία, αλλά και την πλοήγηση σε περιεχόμενο. 

Ως μέλος της οικογένειας προϊόντων XPS διακρίνεται για τη σχεδίαση υψηλής αισθητικής με χρήση λεπτομερειών σε φινίρισμα αλουμινίου, χρήση ανθεκτικού γυαλιού Gorilla Glass σε όλη την επιφάνεια της οθόνης και συνολικά λεπτές διαστάσεις και χαμηλό βάρος.

Τα πλεονεκτήματα του νέου tablet δεν περιορίζονται ωστόσο μόνο στην αισθητική. Γνωρίζοντας ότι πολλοί καταναλωτές επιδιώκουν τη μέγιστη παραγωγικότητα, η Dell σχεδίασε το XPS 10 με HD multi-touch οθόνη και δυνατότητα split screen,- ιδανική για την εκτέλεση πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα. Παράλληλα με την προαιρετική προσθήκη του keyboard docking station υπάρχει πρόσβαση σε πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους, touchpad, θύρες micro USB, HDMI, micro SD και micro SIM, ηχεία stereo, αλλά και σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας που φθάνει έως και τις 19 ώρες* – χαρακτηριστικά που μεγιστοποιούν την παραγωγικότητα και τη συνεργασία στο Dell XPS 10.

Το Dell XPS 10 υποστηρίζεται από το λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows RT και από διπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm® αρχιτεκτονικής ARM για να παρέχει απρόσκοπτη λειτουργία και εκκίνηση σε δευτερόλεπτα. Επιπλέον, το Dell XPS 10 διαθέτει προεγκατεστημένους οδηγούς για τους περισσότερους εκτυπωτές, ποντίκια και οθόνες, ώστε να είναι έτοιμο να λειτουργήσει σχεδόν σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Τα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας του συστήματος διασφαλίζουν τα αρχεία και τα προσωπικά δεδομένα κατά τη σύνδεση του Dell XPS 10 σε δίκτυο.
Οι end-to-end λύσεις τεχνολογίας της Dell με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM και λειτουργικό σύστημα Windows RT δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ενσωματώσουν και να διαχειριστούν με ασφάλεια το Dell XPS 10 στα δίκτυά τους.

Με στόχο έναν ιδανικό συνδυασμό παραγωγικότητας και ψυχαγωγίας, η οθόνη HD και οι δύο κάμερες (στην μπροστινή και πίσω όψη), αλλά και τα ενισχυμένα χαρακτηριστικά audio παρέχουν ακόμα καλύτερη εμπειρία ψυχαγωγίας σε κλήσεις Skype™, ταινίες, μουσική, παιχνίδια και εφαρμογές.

Η παραγωγική προσέγγιση για τις καθημερινές απαιτήσεις εργασίας

Με την αύξηση της τάσης BYOD (Bring Your Own Device), οι παραδοσιακές εταιρικές πολιτικές για την προσωπική χρήση του υπολογιστή και των εφαρμογών και για την ασφάλεια των δεδομένων αλλάζουν ριζικά. Πολλές επιχειρήσεις επιθυμούν να προσφέρουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να είναι πιο παραγωγικοί -χρησιμοποιώντας τις συσκευές και την τεχνολογία που προτιμούν- ενώ διασφαλίζουν ότι κρίσιμα για την επιχείρηση δεδομένα και περιεχόμενο παραμένουν ασφαλή και προστατευμένα.

Ως μέρος των μοναδικών προτάσεων της Dell σε end–to-end λύσεις, οι συσκευές Dell XPS αποτελούν τη τομή των αναγκών των καταναλωτών για στυλ, έξυπνο σχεδιασμό και ισχυρά εργαλεία αποδοτικότητας, με τις ανάγκες των τμημάτων ΙΤ για χαρακτηριστικά ασφαλείας και διαχείρισης. Παρέχοντας στις εταιρείες τα σωστά εργαλεία και τη δυνατότητα για ευέλικτες εργασιακές πρακτικές, η Dell εξασφαλίζει μια απλοβλημάτιστη, ασφαλή και διαχειρίσιμη εμπειρία τελικού χρήστη που υποστηρίζει την εργασία, αλλά και την ψυχαγωγία.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του Dell XPS 10:

  • Διπύρηνος επεξεργαστής αρχικτεκτονικής ARM Qualcomm® Snapdragon™ S4 στα 1.5GHz DC έως 64GB Flash Storage
  • Λειτουργικό σύστημα Windows 8 RT
  • Οθόνη αφής HD multi-touch με δυνατότητα split screen, διαγώνιο 10.1 ίντσες και ανάλυση 1366×768
  • Ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Qualcomm Adreno 225 GPU
  • Κάμερες στην μπροστινή και πίσω όψη
  • Επιλογή για keyboard docking station για αυξημένη συνδεσιμότητα και ενσωματωμένη μπαταρία που λειτουργεί συνδυαστικά με την κύρια μπαταρία του tablet