Η Kaspersky Lab παρουσιάζει τις κορυφαίες λύσεις ασφάλειας Kaspersky Internet Security και Kaspersky Anti-Virus 2013. Οι νέες εκδόσεις των δύο προϊόντων μοιράζονται ένα ανανεωμένο και εύκολο στη χρήση interface, ενώ διαθέτουν και νέες τεχνολογίες για την προστασία των υπολογιστών από κάθε ηλεκτρονική απειλή. Για να ανταποκριθεί στις συνεχείς αλλαγές στο τοπίο των κυβερνοαπειλών, η Kaspersky Lab έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια εφαρμογών που πιθανώς να είναι ευάλωτες, αναπτύσσοντας τη μοναδική τεχνολογία Automatic Exploit Prevention. Ακόμη, η νέα έκδοση του Kaspersky Internet Security προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία για online αγορές και τραπεζικές συναλλαγές, με την εύχρηστη λειτουργία Safe Money. Και οι δύο λύσεις είναι συμβατές με το λειτουργικό σύστημα Windows 8, προστατεύοντας αποτελεσματικά τις εφαρμογές και τα δεδομένα των χρηστών.

Βασικά χαρακτηριστικά 
• Νέα μηχανή anti-virus για ακόμη καλύτερο εντοπισμό ηλεκτρονικών απειλών.
• Automatic Exploit Prevention: Μια μοναδική τεχνολογία, η οποία προσφέρει προστασία ενάντια σε εξελιγμένες απειλές που εκμεταλλεύονται ευπάθειες σε δημοφιλείς λύσεις λογισμικού.
• Απλοποιημένο interface για μεγαλύτερη ευκολία εγκατάστασης, ενεργοποίησης και καθημερινής χρήσης.
• Καλύτερες επιδόσεις, με χαμηλότερη επιβάρυνση για τη μπαταρία των φορητών υπολογιστών.

Νέα χαρακτηριστικά του Kaspersky Internet Security
• Safe Money: Μια νέα, καινοτόμος τεχνολογία που προστατεύει τα χρήματα των χρηστών κατά τη διάρκεια online συναλλαγών και αγορών.
• Νέα μονάδα anti-spam που αποκλείει με αποτελεσματικό τρόπο κάθε ανεπιθύμητη αλληλογραφία, γλιτώνοντας τους χρήστες από χρόνο και κόπο.
Το Kaspersky Internet Security 2013 προσφέρει μια σειρά ολοκαίνουριων τεχνολογιών, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση των πιο πολύπλοκων και απαιτητικών ηλεκτρονικών απειλών, που έχουν ως στόχο τα προσωπικά δεδομένα και τους online τραπεζικούς λογαριασμούς. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν οι τεχνολογίες Automatic Exploit Prevention και Safe Money. Η τεχνολογία Automatic Exploit Prevention προστατεύει τους χρήστες από εξελιγμένες online απειλές, οι οποίες εκμεταλλεύονται τρωτά σημεία και ευπάθειες σε δημοφιλείς λύσεις και εφαρμογές. Οι ιοί αυτοί αποτελούν σήμερα το «αγαπημένο όπλο» των κυβερνοεγκληματιών για επιθέσεις που εκδηλώνονται μέσω “drive-by downloads” (επιθέσεις στις οποίες οι υπολογιστές προσβάλλονται έπειτα από επίσκεψη σε «μολυσμένες» ιστοσελίδες). Η τεχνολογία Safe Money αξιοποιεί  ένα μεγάλο αριθμό μεθόδων προστασίας, με στόχο την ασφαλή εκτέλεση online συναλλαγών, όπως οι ηλεκτρονικές αγορές, η είσοδος σε online τραπεζικούς λογαριασμούς και οι πληρωμές μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων (π.χ. PayPal). Το νέο αυτό χαρακτηριστικό του Kaspersky Internet Security 2013 παρέχει ενισχυμένη προστασία για τραπεζικές δραστηριότητες καθόσον ο κωδικός εισόδου ή ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας του χρήστη δεν παραβιάζονται.
Τόσο το Kaspersky Internet Security 2013 όσο και το Kaspersky Anti-Virus 2013 διαθέτουν μια νέα μηχανή anti-virus η οποία προσφέρει βελτιωμένο εντοπισμό κακόβουλων προγραμμάτων. Την ίδια στιγμή τα νέα προϊόντα παρέχουν μικρότερες και ταχύτερες ενημερώσεις για τις βάσεις δεδομένων anti-virus, καθώς μέρος τους έχει μεταφερθεί στο cloud σύστημα του Kaspersky Security Network. 
Το Virtual Keyboard το οποίο βοηθά στην προστασία των δεδομένων από keyloggers όταν χρησιμοποιείται η λειτουργία Safe Money, έχει εμπλουτιστεί με ακόμη μία τεχνολογία. Πρόκειται για το Secure Keyboard, το οποίο θέτει σε λειτουργία ένα ειδικό driver που προλαμβάνει την καταγραφή πληκτρολογήσεων από κάποιο κακόβουλο λογισμικό.